Hat dolog, amiről elfeledkezhetett a Marvel



Történeti szálak és karakterek, amelyekkel nem foglalkozott a Moziverzum.A többi birodalom: A Thor: Ragnarök végén Asgard elpusztult, ám az nem derült ki, hogy mi történt a többi Birodalommal, hiszen a történet szerint Asgard volt a Kilenc Birodalom vezetője és védelmezője. Az, hogy mi történt a többi Birodalommal, talán kiderül a Thor: Love And Thunderben.

A hihetetlenül visszahúzódó Hulk: A rajongók többsége szerint a Marvel elpazarolta Hulk karakterét a Végtelen háborúban, ugyanis miután először kikapott Thanostól, többé elő sem került. A Végjátékban csak Professzor Hulk jelent meg, aki annyival elintézte a korábbi vereséget, hogy hát igen, elég rossz volt kikapni Thanostól, de most már erős és okos, tehát nem derült ki, hogy miért rejtőzködött.

Ki érintheti meg a köveket: A Végtelen háborúban többször is elhangzik, hogy Thanos az első és egyetlen olyan teremtmény, aki képes egyszerre több Végtelen Követ „viselni”, ezért ő az ismert galaxis legerősebbje. Ugyanakkor látszólag Thanos arra is képes, hogy puszta kézzel megfogja a Végtelen köveket úgy, hogy nem esik közben semmi baja, ami ellentmond annak, ami A galaxis őrzőiben kiderült.

A Végjáték még ennél is lazábban kezeli a dolgot, hiszen úgy néz ki, hogy Hulk különösebb probléma nélkül használja az Idő Követ, aztán az emberfeletti erővel aligha rendelkező Sólyomszem is könnyedén fogja a Lélek Követ, pedig csak egy bőrkesztyűt visel a kezén. Rajtuk és Thanoson kívül mindenki meghalt vagy elképesztően erős lett, ha hozzáért a Végtelen Kövekhez.

Mitchell Carson: A 2015-ben bemutatott A Hangyában szerepelt Mitchell Carson, aki megpróbálta újraalkotni Hank Pym formuláját, de kudarcot vallott, majd amikor évtizedekkel később Darren Crossnak ugyanez sikerül, akkor Carson felbukkan, hogy megvásárolja a technológiát, de ezt Scott Lang megakadályozza.

A rajtaütés káoszában Carson megkaparint egy fiolányit a formulából, és megszökik. Habár A Hangyához készült egy alternatív befejezés, amiben Scott elkapta Carsont, mégis a moziba került film befejezése alapján feltételezhetjük, hogy Carson szabadon járkál a világban, kezében egy üvegcse olyan folyadékkal, aki képes zsugorítani vagy nagyítani a tárgyakat, amiket előre vagy hátra küldhet az időben.

Vasember-imitációk: A 2010-es Vasember 2-ben kiderült, hogy a világ különböző kormányai és fegyverkereskedői próbálják lemásolni Tony páncéljait, amivel kapcsolatban Stark megjegyzi, hogy még 5-10 évnek el kell telnie ahhoz, hogy sikeres prototípussal álljanak elő.

Az amerikai hadseregnek még inkább rendelkeznie kellett volna már bevethető darabokkal, különösen a 2012-es New York-i támadás után, ami elég indokot adott arra, hogy felgyorsítsák a fegyverkezést.

A kérdés tehát az, hogy miért nem érkezett egy flotta Vasember-klón a Bosszúállók segítségére a a 2023-ban játszódó Végjátékban? Igaz, Thanos ellen keveset értek volna, de akkor is furcsa.

Thor fürdőzése: Az Ultron korában Thor egy rejtélyes barlangban mászott bele a vízbe, hogy újra átélje a Skarlát Boszorkánytól korábban kapott látomást, hátha információt szerez abból. A terve működött, ugyanis azóta tudta, hogy hol vannak a Végtelen Kövek.

A film végén Thor elindul, hogy megkeresse a Végtelen Köveket, kivéve azokat, amelyek közül az egyik Vízió homlokában van, a másikat Asgardban őrzik, a harmadikat pedig elvitték a Gyűjtőnek. A Thor: Ragnarök elején kiderült, hogy Thor felhagyott a kereséssel, és éppen azt meséli egy csontváznak, hogy meg akarta találni a Végtelen Köveket, de kudarcot vallott. Talán elfelejtette, hogy mit látott fürdőzés közben?

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló