A Marvel lemásolta Macskanőt



Öt karakter, akit a Marvel a DC-ről másolt.Macskanő kontra Fekete Macska: Szinte egyidős Batmannel az 1940-ben született Macskanő, aki az elmúlt 80 évben a szuperhős állandó társa vagy ellenlábasa. A Marvelnek 40 év kellett ahhoz, hogy lemásolja a DC híressé vált karakterét, ugyanis csak 1979-ben állt elő Fekete Macskával a Pókember-képregényekben.

Ahogy Macskanő, úgy Fekete Macska, polgári nevén Felicia Hardy is tolvaj, aki olykor elcsábítja Pókembert, hogy aztán néha hátba szúrja. A két női karakter természetesen abban is hasonlít, hogy mind a ketten a végzett asszonya szerepben tetszelegnek.

A karakter között különbség is akad. Az egyik, hogy az utóbbira jellemző az ezüstszínű haj, valamint míg Macskanőnek nincs különleges képessége, addig Fekete Macska képes befolyásolni az emberek szerencséjét.

Darkseid kontra Thanos: Nem Thanos volt az első, aki rá akarta erőszakolni az akaratát a világra, ugyanis a DC három évvel megelőzte a Marvelt, amikor 1970-ben bemutatta Darkseidot, az Apokolips zsarnok urát, aki olyan erőket birtokolt, amelyek tulajdonképpen halhatatlanná tették.

Darkseid mindig világuralmi terveket szövögetett, de ezek végrehajtásával nem a Halált akarta lenyűgözni, ahogy azt az 1973-ban megjelent Thanos tette a Marvel képregényekben, de Darkseid is szeret rémisztő trónon ülve elmélkedni a világ dolgairól, valamint azon merengeni, hogy le kellene igáznia az ismert galaxist.

Zöld Íjász kontra Sólyomszem: A DC egyfajta alternatívaként vezette be Batmanre Zöld Íjászt 1941-ben. Oliver Jonas Queen egy gazdag üzletember, aki Zöld Íjásznak álcázva magát, kiváló íjásztudással és speciális nyílvesszőkkel vadássza le a bűnözőket Star City-ben. A később a bal oldali politika szócsöve ugyan nem ért el akkora népszerűséget, mint Batman, de azért ma is a popkultúra része.

A Marvel 1964-ben rukkolt elő a saját profi íjászával, Sólyomszemmel. A polgári nevén Clint Barton más utat járt be, mint Queen, ugyanis eleinte árva számkivetettként rossz oldalra állt, majd 1965-ben megtért, és azóta a Bosszúállók tagja, ahol összejött Fekete Özveggyel.

Deadshot kontra Bullseye: Deadshot, a magyar képregényekben Lövész, a DC univerzum egyik leghalálosabb fejvadásza, aki állítólag soha nem téveszti el a célját, bár akkor mellélőtt, amikor Batmant akarta legyőzni, ugyanis a sötét lovag felülkerekedett rajta.

Deadshot 1950-ben jelent meg először, de sok időnek kellett eltelnie ahhoz, hogy a karaktert mélyebben bemutassa a DC. Ennek köszönhetően, amikor a néha antihősnek álló Deadshot csatlakozott az Öngyilkos Osztaghoz, kiderült, hogy miért van halálvágya.

Ami a Marvel másolatát illeti, ő Bullseye, azaz Célpont, akinek nincs halálvágya, de az érzelmekből is hiányt szenved. Az 1976-ban megjelent karakter bármivel képes gyilkolni, így akár egy tollal vagy egy kártyával is. A célpontjai terén se válogatós. Ennek megfelelően a képregényekben megölte például Elektrát, hogy ezzel még inkább magára haragítsa Daredevilt.

Doctor Fate kontra Doctor Strange: Bár a Marvel Moziverzumban úgy tűnhet, hogy Doctor Strange inkább egyfajta Tony Stark utánzat, mivel mind a két arrogáns és önző karakter egy testi deformációhoz vezető baleset után váltak valami többé, de valójában Strange egy DC-karakter másolata.

Az 1940-ben megjelent, eleinte archeológus, majd orvos, Kent Nelson az apjával tárta fel Nabu, a varázsló sírhelyét, akinek sisakja feltöltése után kapta meg a bölcs varázsló képességeit, amik mesterévé Nabu segítségével vált.

Ugyanakkor a két karakterrel kapcsolatban meg kell jegyezni, hogy nemcsak külön léteznek, hiszen kettejük ötvözete Strangefate, aki a DC és Marvel vegyítéséről szóló Amalgam univerzumban létezik.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló