Lottómilliomos lett Frano Selak, aki sokáig a világ egyik legszerencsétlenebb embere voltIsmerd meg öt igazán peches ember igaz történetét!Frano Selak: 1962-ben kisiklott és a jeges folyóba csúszott az a vonat, amelyen Frano Selak utazott. Ő kéztöréssel megúszta a balesetet. 1963-ban újabb balszerencse érte, ugyanis a repülő, amin utazott, lezuhant, ám még a becsapódás előtt kiszippantotta a légnyomás, aminek köszönhetően egy szénabálára esett, méghozzá sértetlenül.

Ezzel azonban nem ért vége Selak pechszériája, ugyanis később jeges folyóba csúszott a busz, amin utazott, aztán két autója is kigyulladt, egyszer teljesen leégett a haja, majd 1996-ban elrántotta a kormányt, hogy elkerüljön egy ütközést, és 90 méter mély szakadékba zuhant az autójával.

2005-ben aztán végre nem balszerencse, hanem nagy mázli érte, mert 1 millió dollárt nyert élete első lottószelvényével.

Ann Hodges: 1945. november 30-án 4 kilós meteorit találta el Ann Hodgest. Ezzel ő lett a világon az első, és valószínűleg az egyetlen ember, akire meteorit zuhant. A tiszta égből érkező csapás átszakította a nő házának tetejét, és a csípőjénél találta el a kanapén ücsörgő Hodgest.

A becsapódás után elég csúnya bírósági harc kezdődött, ugyanis Hodge meg akarta tartani az űrkövet, mert arra számított, hogy sokat fog érni. Bár a nő megnyerte a pert, vevőt mégsem talált. Végül Hodges elvált a férjétől, idegösszeomlást kapott, majd 52 éves korában meghalt egy idősek otthonában.

Robert Todd Lincoln: Abraham Lincoln fia azért nevezhető a világ egyik legszerencsétlenebb emberének, mert ahány elnököt ismert, az mind merénylet áldozata lett. Először az apját lőtték le, amikor Robert Todd Lincoln 21 éves volt.

Később Robert is politikai pályára lépett. 1881-ben őt nevezte hadügyminiszternek James Garfield, aki aztán négy hónappal később merénylet áldozata lett. Két évtizeddel később William McKinley úgy döntött, hogy meghívja Robertet Buffalóba, mire vele is merénylő végzett. Ezután Robert nemet mondott minden elnök meghívására.

Ronald Wayne: Steve Jobs, Steve Wozniak és Ron Wayne voltak az Apple Computers alapítói. A történetük 1976-ban kezdődött, amikor a fiatal, üzleti tapasztalattal nem rendelkező Jobs és Wozniak megkérte a negyvenes éveiben járó Wayne-t, hogy segítsen nekik az üzleti életben.

Wayne hajlandó volt segíteni, és amellett, hogy ő találta ki az Apple alma logóját, még megírta az első Apple-szerződést is, amiben meghatározták például azt, hogy kinek milyen szerepe van a cégben és mennyi részesedést kap. Jobs és Wozniak 45%-ot kapott, míg Wayne csak 10%-ot.

Tizenkét nappal később Wayne kiszállt az üzletből, mert nem találta a helyét a két fiatal zseni között, ráadásul féltette a vagyonát, mert az Apple akkoriban elég kilátástalan helyzetben volt. Wayne eladta a részvényeit néhány ezer dollárért. Az eset óta eltelt több, mint 40 év, Wayne egykori részvényei pedig ma nagyjából 100 milliárd dollárt érnek.

Ennek ellenére Wayne nem bánta meg, hogy otthagyta a céget, mert előbb-utóbb mindenképpen kiszállt volna belőle, igaz kicsit várhatott volna még. Vele kapcsolatos másik érdekesség, hogy a részvényei eladásáról szóló szerződését egy poros irattárban őrizte, majd 1990 környékén eladta 500 dollárét egy gyűjtőnek. 2011-ben ugyanezt a szerződést több, mint másfél millió dollárt árverezték el.

Pete Best: A Beatles Ringo Starr előtti dobosát, Pete Bestet tartják a zeneipar legszerencsétlenebb emberének, ugyanis őt 1962-ben, néhány héttel a „Love Me Do” című dal világsikere előtt dobták ki a bandából, valószínűleg azért, mert a zenekar jobban kedvelte Ringo Starrt.

Best rendkívül nehezen dolgozta fel a „szakítást”. Később egy kenyérgyárban dolgozott, hogy el tudja tartani a családját, miközben a Beatles világhírnevet szerzett.

(Forrás: vilagunk.hu)

Ajánló

Ajánló