Az elefántok felismerik a saját tükörképüketEzeket az érdekességeket talán még nem hallottad az állatokról.Az elefántok felismerik a saját tükörképüket: Az elefántok be tudják azonosítani magukat a tükörképük alapján. A tudósok ebből arra a következtetésre jutottak, hogy az elefántok öntudattal rendelkeznek. Ugyanez figyelhető meg a majmoknál és a delfineknél.

A madárpiszok: A madarak azért pottyantanak oda, ahol éppen vannak, ha rájuk jön a szükség, mert nincs záróizmuk, amivel visszatarthatnák az ürüléküket.

Okapi: A vadonban egyedálló életmódot folytat a félig zebra, félig zsiráf okapi. Ennek az állatnak nagyon hosszú a nyelve, amivel úgy nyalogatja ki a virágok nektárját, mint a kolibri. A világ csak a XX. század elején fedezte fel az okapit, akit sokáig mitikus lénynek hittek.

A vidrák kézen fogva alszanak: A vidrák azért alszanak kézen fogva, hogy a sodrás ne vigye el őket egymástól.

A medvék gyorsabbak a lovaknál: Igaz, hogy nem hosszútávon, de a medvék képesek lefutni egy lovat.

Pókok, akik főznek: A Namíb-sivatagban él a Seothyra pók, aminek kedvenc tápláléka a hangya. Ezek a pókok szeretnek eljátszadozni az áldozataikkal, sőt, az is előfordul, hogy a hangyákat belenyomják a forró homokba, és csak akkor fogyasztják el, amikor jól átsültek.

Az axolotl: Nagyon komolyan veszi a regenerálódást ez a kétéltű állat, ugyanis képes visszanöveszteni a farkát, a lábát, a belső szerveit, a szívét és az agya egy részét.

Így kommunikálnak a macskák: A tudósok kiderítették, hogy a macskák pislogással fejeznek ki néhány érzelmet. Ha lassan pislognak, akkor az a szeretet és a bizalom jele. Az is bizalmat jelent, ha teljesen becsukják a szemüket egy ragadozó jelenlétében.

Így tájékozódnak a ganajtúró bogarak: Ha az afrikai ganajtúró bogarak ki szeretnék deríteni, hogy melyik irányba kell haladniuk, akkor felnéznek az égre, ugyanis a csillagok alapján tájékozódnak.

Az aligátor harapásának ereje: Köztudott, hogy az aligátor állkapcsa elképesztően erős, így szinte bármit képes átharapni. Arról viszont már kevesen hallottak, hogy a szája kinyitásához szükséges izmok elég gyengék, tehát pusztakézzel is meg lehet akadályozni, hogy az aligátor kinyissa a száját.

Az aranyhal: Sokan apró, néhány literes akváriumban tartják az aranyhalakat, pedig akár 25 centisre is megnőhetnek. A tartásukhoz minimum 20 liter űrtartalmú akvárium és rendkívül komoly szűrőrendszer kell, mert az aranyhalak, amik akár 20 évet is élhetnek, rendkívül sok piszkot termelnek.

A polipok: Már 90 millió évvel ezelőtt is léteztek polipok a Földön. Az óriáspolip képes 16 kilogramm súly megemelésére minden egyes szívókorongjával, amikkel az ízeket is érzékeli. Emellett három nap alatt visszanöveszti a leszakadt végtajgait.

Így beszélgetnek a zsiráfok: A zsiráfok kimondottan társasági lények, akik tudnak nyávogni, kiabálni és horkolni is. Mivel infrahanggal kommunikálnak, így azt az emberi fül nem érzékeli. Néhány tudós azonban kiderítette a zsiráfok néhány gesztusának és a hangjának jelentését.

A kutatásokból kiderült, hogy a hím zsiráfok köhögéssel mutatják ki az együttérzésüket a nőstények felé. A nyögés és a morgás a nem tetszést fejezi ki. A nőstény zsiráfok sziszegésével fegyelmezik az utódaikat.

A tehenek társas lények: A tehenek rendkívül szociális lények, ezt bizonyítja az is, hogy legjobb barátot választanak maguknak a karámból. A kutatók azt is megfigyelték, hogy az a tehén, akit elszakítanak a legjobb barátjától, depresszióba is eshet.

A tehenek több embert ölnek meg, mint a cápák: Éves szinten a tehenek több embert ölnek meg, mint a cápák. Egyes statisztikák szerint a tehenek 60 ember életét oltották ki 2001 és 2013 között. Ezzel szemben halálos cápatámadás évente átlagosan egyszer történik.

(Forrás: vilagunk.hu)

Ajánló

Ajánló