911-es diszpécserek meséltek a legfélelmetesebb hívásaikról



Öt történet, amiből jól látszik, hogy milyen stresszes a segélyhívó-diszpécserek munkája.A rémült gyereknek segítségre volt szüksége: 1979-ben, New Yorkban kaptam hívást egy zokogó kisfiútól, aki elmondta, hogy a szülei összevesztek, és az apja azzal fenyegetőzött, hogy kidobja az anyját az ablakon.

Szörnyű harcot hallottam a háttérben. Egy nő sikoltozását, tárgyak törését és egy férfi kiabálását. Szegény gyerek nem tudta megmondani a címet, ezért mindenhogy próbáltam kideríteni. Aztán egy rettenetes sikolyt és üvegtörést hallottam. Pár másodperccel később egy másik operátor fogadott hívást, amiben bejelentették, hogy egy ablakon kizuhant nő fekszik az udvaron.

Nagyon szomorú, de a legrosszabb benne az, hogy biztos vagyok benne, hogy abban a lakóházban valaki biztos, hogy hallotta azt a veszekedést, de senki sem kért segítséget.”Mizcreant908

Öngyilkossági kísérlet: Egy ideig rendőrségi diszpécserként/911-es hívásfogadóként dolgoztam. A hívások között sokféle van, így például mentálisan zavart embereké is. A legijesztőbb hívást egy öngyilkosságra készülő sráctól kaptam.

Az illető ittas volt és folyamatosan zokogott. Mivel régi típusú mobiltelefonról hívott, ezért csak az általános területet találtam, ahonnan telefonált. A srác egy torony tetején állt, kést szorítva a nyakához.

Tíz percig beszéltem vele, miközben próbáltam kideríteni, hogy hol lehet, de csak a nevét sikerült megtudnom. Ezután bontotta a vonalat, majd tíz perc múlva visszahívott. A következő húsz perc azzal telt, hogy fenyegetőzött, megöli magát, és nem válaszolt a kérdéseimre.

Miközben a sráccal telefonáltam, a rendőrök átkutatták a környéket, és megtalálták egy lépcső alatt, ahova késsel a kézben rejtőzött el.”Shumani

Kiabálás a Katrina hurrikán alatt: „Az Alabamában található Mobile-ban dolgoztam 911-es diszpécserként, amikor a Katrina hurrikán lecsapott. Valamiért rengeteg hívást kaptunk New Orleansból és a Mississippi-öböl partvidékéről. Talán azért, mert az összes 911 központ után hozzánk kezdték irányítani a hívásokat.

Bárhogy is volt, egy nő hívott, aki elmondta, hogy csapdába esett a floridai és Law közti Gordon Street-i házában. Üvöltve mondta, hogy a víz felmegy a padlásra, ahol van. Azt mondtam, hogy valami nehéz dologgal törje ki a padlás nyílását, hogy ki tudjon mászni a tetőre, de a szellőzőnyílás túl kicsi volt ahhoz, hogy átférjen rajta.

A nő leült és csak zokogott, mire azt mondta, hogy addig maradok vele, ameddig szeretné. Nem bontottam a vonalat, hallgattam, ahogy sír és imádkozik. Hamarosan hallottam, hogy küzd, hogy a fejét és a telefont a víz felett tartsa, aztán a telefon kikapcsolt. Máig nem tudom, hogy a nő túlélte-e, vagy meghalt. A Katrina hurrikán után 3 hónappal otthagytam a 911-et.”Egy korábbi Redditor

A kislány segített öntudatlan anyjának: Hajlani 3 órakor hívott egy 7 éves kislány, akinek az anyukája ájultan feküdt a kanapén és nem lélegzetet. A kislány megadta a címet, ami a semmi közepén volt, így a legjobb esetben is 25 perc kellett a mentőnek, hogy odaérjen.

Szerencsére sikerült megértetnem a gyerekkel, hogy vegye le a kanapéról az anyja egyik karját és az egyik lábát. Nem voltak szomszédok és az apukáját, akitől az anyukája elvált, sem tudta felhívni. Viszont remekül teljesített, így az anyukájának újra volt légzése, mire a mentő kiért. Amikor ennek vége lett, akkor a megkönnyebbüléstől úgy sírtam, mint egy csecsemő.”Egy korábbi Redditor

Borzalmas láncfűrészes baleset: Egyszer egy férfi hívott, akit alig lehetett megérteni. Miután elmondta a címet, megkérdeztem, hogy miért kér segítséget. Válaszul csak nyögés érkezett és ezek a szavak: „Vágás. Láb. Ki. Láncfűrész.”

Elvérzett még mielőtt a segítség odaért volna. Kiderült, hogy ágakat vágott egy fán, de az kidőlt. Ahogy a motorfűrésszel zuhant, levágta a lábát. Úgy halt meg, hogy kezében volt a telefon.” – vicdamone911

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló