Decemberi feladatokHa ezeket a tanácsokat megfogadod, akkor boldogabban zárhatod az évet!Segíts ott, ahol tudsz: Ne feledd, hogy sokan vannak, akiknek nemcsak ajándék nem adatik meg, hanem a boldog karácsony, a család és az ünnepi étel is olyasmi, amiről nem is álmodhatnak. Emiatt érdemes segítened annak, akinek csak tudsz, így például hajléktalannak, nehéz sorsú gyereknek vagy egy kóbor állatnak. Az égiek már azt is nagyra értékelik, ha segítesz egy négylábúnak új otthont találni, ráadásul a te hangulatod is jobb lesz ettől.

Kezdj el változtatni: Ne hidd, hogy 2020-ban már nem változtathatsz semmin és minden mindegy, majd 2021-ben változtatsz! Még van egy teljes hónap az évből, így igenis van még esélyed arra, hogy változtass, sőt, meg is kellene ezt tenned!

Ugyanakkor ez ne legyen drasztikus változtatás, hanem inkább szép lassan kezd megalapozni a hosszú távú változtatásokat az életedben! Ezt kezdheted például a viselkedéseddel, vagy megvizsgálhatod a szokásaidat, esetleg változtass a gondolkodásmódodon. Ne feledd, hogy a karácsony ünnepek a kezdetet ígérik!

Harmonizáld a kapcsolataidat: Ha szeretnéd, hogy a karácsonyi ünnepek valóban a szeretet, a béke és a boldogság jegyében teljenek, akkor még az ünnepek előtt tedd rendbe a kapcsolataidat. Ezt ne halaszd 2021-re, hanem még decemberben tedd meg!

Még most jöjjenek a bocsánatkérések, az őszinte beszélgetések és javítsd fel azokat a kapcsolataidat, amelyeket jövőre szeretnél még erősebbé tenni. Ne sajnáld az időt és az energiát a kapcsolataid harmonizálására fordítani!

Imádkozz sokat: Ha egyébként is szoktál imádkozni, akkor neked természetes, hogy decemberben is így teszel. Ha viszont nem szokásod imádkozni, akkor érdemes minél többször megtenned, mert a teremtő és az angyalok mindig meghallgatnak, függetlenül attól, hogy milyen hónapot mutat a naptár.

Ugyanakkor decemberben mégis kiemelten bölcs dolog imádkozni azokért, akik nincsenek veled, a szeretteidért, a betegekért, a nehéz helyzetben élőkért, vagyis bárkiért a világon. Bátran küldj szeretet a világba élőknek az év utolsó havában, és meglátod, ugyanannyi szeretet kapsz majd vissza!

Köszönj el a múlttól: Ne csupán 2020-tól köszönj el, hanem mindentől, ami a múltadhoz tartozik! Rázd le magadról a lelki terheidet, a fájó emlékeket, azon pedig dolgozz, hogy begyógyuljanak a sebeid! Próbálj minél több szép emlékere gondolni, de az lenne a legjobb, ha inkább a jelenre figyelnél.

Ne feledd, mi az igazán fontos: Sok ember teljesen megőrül, amikor közeledik a karácsony és a szilveszter, pedig az ünnepek idején se lenne szabad elfeledkezni az igazán fontos dolgokról, ami a család és a szeretet.

Törekedj arra, hogy a karácsonyi ünnepek ne a stresszről szóljanak, vagy arról a látszatkeltésről, hogy ki van jobb helyzetben 2020 végén. Próbáld úgy tervezni a karácsonyt és a szilvesztert, hogy élvezd az ünnepeket, és arra koncentrálj, ami tényleg fontos az életben!

Bocsáss meg: 2020 utolsó hónapja kiváló időszak arra, hogy megbocsáss. Ez egyfelől azért fontos, hogy ne vigyél át magaddal sértettséget, haragot és fájdalmat 2021-re, másfelől így igazán varázslatossá teheted az ünnepeket.

Ha nincs benned neheztelés, akkor őszinte szeretet költözhet az életedbe. Ez a szabadság és a békesség titka. Decemberben bátran beszélj azokkal, akikkel haragban vagy, és gondold végig, hogy adsz-e egy második esélyt nekik, vagy legalábbis megpróbálod szépen elrendezni a történteket. Az is rendkívül fontos, hogy saját magadra se haragudj!

Légy nagylelkű: Sok ember van, akinek a karácsony rengeteg jelent. Idén te is próbálj hozzájárulni mások boldogságához és kellemes ünnepéhez annyival, amennyivel tudsz, és ne feledd, hogy ez nem biztos, hogy pénzt jelent. A legfontosabb az, hogy szívből adj!

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló