Milyen az érzelmi profilod?Ha választasz egy lapot a lenti képről, akkor megtudhatod, hogy mi jellemző rád!1. A harcot kereső: Direkt vagy indirekt formában, de a személyiségedben jelen van az agresszivitás. Nálad, a harc keresőnél előfordulhat a kedélyes humor vagy az éles irónia, a felsőbbrendűséget sugalló viselkedés vagy a dühroham.

A legjobb, amit tehetsz az, hogy teremts kapcsolatot az érzéseiddel a dühön keresztül. Áss le ennek a haragnak a gyökeréig, mert csak így kaphatsz választ arra, hogy valójában mire van szükséged. A másik megoldás a szellemedet is megmozgató testgyakorlatok (például a jóga), amelyek megtanítanak arra, hogy felfedezed a benned lévő jó energiákat, amiket aztán odairányítasz, ahova szükséges.

2. A biztonságot kereső: Arra vágysz, hogy ugyanúgy meg tudj bízni másokban, mint önmagadban, de ugyanennyire szeretnél megszabadulni is ettől az igényedtől. Ennek köszönhető, hogy néha fájdalmas szétszakadást érzel a bensődben.

A legjobb, amit tehetsz az, hogy próbáld mély levegővétellel egyensúlyt teremteni a kétség és a bizalom között. Ha csinálsz valamit, akkor törekedj arra, hogy teljes tudattal éld meg magadban a bizalmat! Engedd meg magadnak a szorongások megtapasztalását.

Ne próbálj ellenállni ezeknek a fájdalmaknak, viszont igyekezz felfedezni különféle reagálási lehetőségeket, amelyek jobban működnek. Legyen időd olyasmire, amit a múltban soha nem tettél meg, hogy amikor majd kell, gyorsabban hozz döntést.

3. Az igazságkereső: Úgy próbálsz megmenekülni mások ítélkezésétől, hogy inkább te ítélkezel. Kritikus és racionális vagy, szeretsz moralizálni, előfordul, hogy negatív vagy és határozott képet alakítottál ki másokról és a világról. Az érzelmek és a vonzalom kimutatása gyanakvóvá tesz.

A legjobb, amit tehetsz az, hogy fedezd fel a belső gyermeked, aki nem mondhatta el és nem élhette meg az igényeit. Mit szerettél volna gyerekként? Milyen titkos álmokat dédelgettél? Kis lépésekkel engedd el a bűntudatodat, adj teret a felszínre kerülő érzéseidnek és írd le azokat! Keresd olyan emberek társaságát, akik teljesen különböznek tőled, és más kultúrkörhöz tartóznak.

4. Az iránykereső: Igényled, hogy mindent pontosan megérts, méghozzá az állandó önmegfigyeléssel és azzal, hogy próbálsz értelmet adni a dolgoknak az életedben. A magatartásod lényeges részét képezi, hogy kerülöd a kockázatokat, a konfliktusokat igyekszel enyhíteni és törekszel a gördülékeny kommunikációra.

Ahhoz, hogy empatikus légy, nem kell a nyakadba venned mások életét, és ne bánkódj, ha nem tudsz mindig mindenkinek segíteni. Figyelj oda saját magadra és a környezetedre, ha pedig úgy érzed, hogy elbizonytalanodsz, akkor áldozz időt olyasmire, amit még soha nem próbáltál ki!

5. A harmóniát kereső: Mivel a harmóniát keresed, ezért jellemző rád, hogy kerülöd a konfliktust és hajlandó vagy a kompromisszumokra. Igyekszel mindent úgy csinálni, hogy ne kerülj konfrontációba.

Ha szeretnél visszatalálni önmagadhoz és a vágyaidhoz, akkor erre a legjobb megoldás egy terápia vagy analízis lenne. Tudj nemet mondani azokra a helyzetekre, amelyek esetében szorongató érzés gátolja a cselekedeteidet! Akik folyton csak adnak, azoknak keményen kell dolgozniuk azért, hogy előnyösnek érezzék, amikor kapnak valamit.

6. Az identitáskereső: Rendkívül érzékeny vagy arra, hogy mi történik körülötted, milyen a imázsod, hogyan ítélnek meg mások. Szükséged van arra, hogy egy társasághoz tartozz, és arra, hogy elismerést szerezz azzal, hogy milyen erősen kitűnsz a többiek közül. Néha egy rossz érzés rabul ejt, ami feszültséget és agresszivitást okoz.

A legjobb, amit tehetsz az, hogy keress egy olyan módszert, amivel úgy fejezheted ki a személyiséged előnyös oldalát, hogy közben nem kell szenvedned vagy megijedned a másokkal való kapcsolattól.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló