Meglepetések a Loki első előzeteséből



Néhány érdekesség, amit megtudtunk az ízelítőből.Make Loki great again: A Loki előzetese a végére is tartogatott egy meglepetést, a Vote Loki képében, amiből a 2016-ban megjelent, négyrészes képregénysorozatra következtethetünk, ugyanis Loki abban találta ki, hogy indul az Egyesült Államok elnökválasztásán, amin jó politikushoz méltóan, helyt is állt a hozzáillő szerepben.

A trailerben látottak alapján azonban nehéz elképzelni, hogy a csínytevő valóban indulni fog az elnökségért, ugyanis a posztapokaliptikus környezet, a háttérben TVA egyenruhában parádézó Loki és a trón a világító L-betű alatt mind arra utal, hogy itt is Loki egyik alteregójáról lesz szó, akivel kénytelen lesz megverekedni az általunk ismert bajkeverő.

Ki tudja, lehet, hogy éppen ez lesz az, ami romba fogja dönteni New Yorkot? Ami biztos, hogy ismerve Loki harcstílusát és mocskos trükkjeit, biztos, hogy örökre emlékezetes maradna egy Loki kontra Loki összecsapás.

Nincs végzet, csak ha bevégzed: Az előzetes posztapokaliptikus beállításai erősen emlékeztetnek egy korábbi jelenetre, ugyanis a lila fényben játszó hold becsapódásából, és az ugyancsak lilás környezetben ülő női alakból Fekete Özvegyre lehetne következtetni, de mégis valószínűbb, hogy Lady Lokiról lesz szó.

Könnyen lehet, hogy itt a magányosan ücsörgő női Loki világának vége látható, és nem kizárt, hogy a karakter kénytelen egyedül végignézni az általa előidézett világpusztulást. Egy másik jelenet az eléggé leharcolt New Yorkot és a szintén rossz állapotban lévő Bosszúállók tornyot mutatja meg, ezért lehet, hogy ez egy olyan dimenzió, amelyben Loki győzelmet aratott a 2012-es New York-i támadásával.

A Marvel Studios logóban is beköszön a multiverzum: Csak a nagyon szemfülesek szúrhatják ki az előzetes egyik legkisebb érdekességét, ami a Marvel logó hátterében a Loki nevét kiadó betűk többféle változata. Ez tulajdonképpen a negyedik falat áttörő utalásként erősíti meg, hogy a multiverzum létezik, és nem marad büntetlenül, ha valaki belepiszkál.

Ez a kisebb kikacsintás nem a trailerben volt először látható, ugyanis már tavaly, a sorozat bejelentésekor is különféle betűstílusban mutatták be a széria logóját.

Loki kénytelen szembesülni korábbi kudarcaival: Lokinak premierplánban kell végignéznie a baklövéseit egy bírósági tárgyalásnak tűnő szembesítés során. Könnyen lehet, hogy Loki bűnlajstroma olyan hosszú, hogy az még a TVA szerint is legendás, így inkább beszervezik, mint börtönben zárják, elvégre a rablóból lesz a legjobb pandúr. A montázsban megjelenik egy újabb apró érdekesség, ami a Thor: Ragnarökben való szereplésére utal.

Ebből arra lehet következtetni, hogy talán a TVA megmutatja Lokinak az alternatív élete összes pillanatát, így azt is, hogy Thanos hogyan öli meg? Ez a húzás akár jó irányba is terelhetné Lokit, bár őt ismerve, erre nincs túl sok esély.

Ugyanennek a jelenetnek egy másik pillanata, a három hatalmas szoborfej, sokkal több kérdést vet fel. Ezek lehet, hogy a TVA alapítóit, a háromarcú kozmikus entitást, a Living Tribunalt ábrázolja. Bár erre a kérdésre még nincs válasz, az biztos, hogy az alkotás egy egész alakos szoborcsoportként is megjelenik az előzetesben, ez pedig egy érdekes elmélethez vezet.

Elképzelhető ugyanis, hogy a TVA alapítói közül az egyik Kang, a hódító, aki a Marvel következő nagy antagonistájának ígérkezik. Ugyan a teória légből kapottnak tűnhet, mégsem szabad elfelejteni, hogy a Loki rengeteg idővonalat, dimenziót és alternatív valóságot felvonultató sorozatnak ígérkezik, ezért nem kizárt, hogy Kang sem A Hangya és a Darázs következő filmjében fog először felbukkanni.

Ehhez még azt is hozzá kell tenni, hogy Kang egy interdimenzionális gonosztevő, tehát egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy a Jonathan Majors által alakított karakter szerepelni fog a Lokiban.

(Forrás: marvelmagyarorszag.blog.hu)

Ajánló

Ajánló