Vízió kettős halála hatással lehet a WandaVízió cselekményéreWanda Maximoff legmeghatározóbb pillanatai, amelyeket nem valószínű, hogy figyelmen kívül fog hagyni a sorozat.Vízió kettős halála (Bosszúállók: Végtelen háború): Teljesen biztos, hogy a WandaVízió cselekményének főmozgatórúgója Vízió kettős elvesztése lesz. Elég valószínű, hogy a gyász feldolgozása központi téma lesz, és Wanda vesztességei (a szülei és Pietro elvesztése, a lagoszi incidens, a bebörtönzés, Vízió) után nem lenne meglepő, ha lány egy idilli világot teremtene magának, ám a kérdés az, hogy mit fog tenni akkor, amikor rájön, hogy a vidám valóság csak illúzió.

Thanos ellen (Bosszúállók: Végjáték): Igaz, hogy csak rövid időre, de azért jól látszik, hogy Wanda arcára milyen ördögi mosoly ül ki, amikor apránként tépi le Thanosról a páncélt. Ez a fajta őrület már korábban is megmutatkozott az ellenfeleivel szemben, így valószínű, hogy a lány személyiségének ezen sötét része szerepet fog kapni a WandaVízióban is.

Pietro halála (Bosszúállók: Ultron kora): A mozifilmek esetében Wanda első komolyabb traumája az, hogy a testvére, Pietro életét vesztette a szokóviai harcokban. Bár egyik filmben sem fordítottak elég időt kettőjük kapcsolatának kibontására, amihez szükség lett volna néhány extra jelenetre, mégis vizuálisan remekül átadta Skarlát Boszorkány érzéseit a karakter összeomlása a templomban. Ugyanez a jelenet mutatta be azt, hogy valójában mire képes Wanda, akinek valószínűleg a sorozatban is lesz erre alkalma, csak ennél is erőteljesebben.

A vakandai ütközet (Bosszúállók: Végtelen háború): Ez a jelenet azok közé tartozik, amelyek kiválóan bemutatják, hogy hogyan fejlődik Wanda korlátlan ereje.

Csak a saját félelmemet irányíthatom (Amerika Kapitány: Polgárháború): Tony tulajdonképpen házi őrizetbe helyezte Wandát Vízió felügyelete alatt, a lány pedig az egész bezártság alatt azon gondolkodott, hogy talán tényleg az lenne a legjobb, ha bezárnák a négy fal közé. Wanda önmaga megkérdőjelezése és az emberek félelme az erejétől teljesen biztos, hogy hatással lesz a WandaVízió cselekményére.

Ultron szíve (Bosszúállók: Ultron kora): Kicsivel Pietro halála után Wanda összetalálkozik a „haldokló” Ultronnal, akinek nemes egyszerűséggel kitépi a szívét szimbolizáló alkatrészét a vibránium testéből. Skarlát Boszorkány láthatóan kedveli az ilyesféle erőszakosabb megoldásokat.

Tony elméjének manipulálása (Bosszúállók: Ultron kora): Pietro mellett Wanda is rögtön a Bosszúállók: Ultron kora elején, a szokóviai összetűzés végén megmutatja, hogy milyen képességgel rendelkezik, ami mások elméjének manipulálása.

Ennek az áldozata Tony, aki a legmélyebb félelmeivel kénytelen szembenézni, ám ennél is rettenetesebb az, hogy Wanda milyen széles mosollyal hagyja kibontakozni a szörnyű emlékeket. Ez volt az első jele annak, hogy Skarlát Boszorkány képes őrültként bosszút állni mindenkin, aki valaha ártott neki vagy a szeretteinek.

Bezárva a Rafton (Amerika Kapitány: Polgárháború): A lipcsei repülőtéren történt incidens után többeket, köztük Wandát is a víz alatti börtönbe, a Raftba zárják, de rá nem ugyanaz vár, mint a társaira, ugyanis egy személyre szabott kényszerzubbonyban elkülönítik a többiektől, amivel a karakter egyik legnagyobb félelme valósul meg. Ez a valóra vált rémálom maradandó sebet jelent a lány számára, valami vagy valaki pedig arra vár, hogy ennek felszakításával fordítsa az emberek ellen a lányt.

Egy megzavart randevú (Bosszúállók: Végtelen háború): Ez az akciójelenet kiválóan bemutatta, hogy Wanda milyen messzire hajlandó elmenni, ha Vízió védelméről van szó. Emellett a WandaVízió eddigi előzetesei alapján várható, hogy Skarlát Boszorkánynak még lesz dolga az Elme Kő elpusztításával járó következményekkel.

A lagoszi incidens (Amerika Kapitány: Polgárháború): Azt, hogy Wanda mennyire nem tudja irányítani a határtalan erejét, az Amerika Kapitány: Polgárháború elején látható lagoszi incidens mutatta be a leghatásosabban.

(Forrás: marvelmagyarorszag.blog.hu)

Ajánló

Ajánló