A Marvel Moziverzum öt színésze, akinek más karaktert kellett volna játszaniaA képregényrajongók meglepődtek, hogy miért nem egy másik szereplőt alakítanak ezek a színészek.Angourie Rice (Pókember: Hazatérés, Pókember: Idegenben): Angourie Rice kapta Betty Brant szerepét a Pókember: Hazatérés és a Pókember: Idegenben című filmekben, pedig inkább Gwen Stacy karaktere illett volna rá.

A döntést több ok miatt is különösnek találtak a rajongók, ugyanis a képregényekben Betty J. Jonah Jameson titkárnőjeként dolgozott, majd riporternek állt, ráadásul az egyik ismertetőjegye a rövid barna frizurája volt.

Tessa Thompson (Thor: Ragnarök, Bosszúállók: Végjáték): A Marvel Moziverzumban az asgardi Valkűr szerepét kapta Tessa Thompson, pedig inkább Caiera karaktrét kellett volna ráosztani.

A színésznő 2017-ben debütált a Thor: Ragnarök című filmben, amivel kapcsolatban sokan úgy vélik, hogy Valkűr megjelenése, a Sakaar bolygón betöltött pozíciója és a Hulkkal ápolt kapcsolata miatt inkább a Thor: Ragnarök alapját is adó Hulk világa (Planet Hulk) című történetben szereplő Caierát idézi.

Bár az írók az iszákos, beszólogatós stílussal adtak némi egyediséget Valkűrnek, mégis a rajongóknak máig emlékeztetniük kell magukat, hogy nem Caierát látják.

Jacob Batalon (Pókember: Hazatérés, Bosszúállók: Végtelen háború, Bosszúállók: Végjáték, Pókember: Idegenben): Jacob Batalon alakítja Ned Leeds karakterét a Pókember-filmekben és a Bosszúállók-filmekben, de inkább Ganke Lee szerepét kellett volna ráosztani, ugyanis bár a Marvel filmekben mindenki Nednek szólítja a színészt, mégis a rajongók számára egyértelmű, hogy valójában Miles Morales geek haverját, Ganke-et alakítja.

A két karakter tulajdonképpen teljesen egyforma, éppen ezért az egy ideig Vészmanó jelmezét viselő Ned Leeds nem is állhatna ennél távolabb Pater Parker iskolai barátjától. Miles azonban igencsak zokon vehetné, hogy milyen átlátszó módon lopták el az egyik mellékszereplőjét.

Meg kell jegyezni, hogy Batalon egyszer elárulta, hogy igazán boldoggá tenné, ha a karaktere idővel Vészmanóvá válna. Mivel a színész a közelmúltban büszkén megmutatta a közösségi médiában, hogy milyen látványosan lefogyott, ezért most már nem elképzelhetetlen, hogy idővel tényleg Ned Leeds lesz.

Tilda Swinton (Doctor Strange, Bosszúállók: Végjáték): Tilda Swinton kapta az Ősmágus szerepét, pedig Holdsárkány karaktere sokkal jobban illett volna rá. A készítők döntése már csak azért is meglepő, mert a Marvel képregényekben általában egy idős ázsiai férfi jelent meg, mint az Ősmágus.

Mint kiderült, Scott Derrickson rendező azért döntött a változtatás mellett, mert úgy ítélte meg, hogy ez az archetípus mára túl elcsépelt, ezért mindenképpen valami újat akart kipróbálni. Ekkor került a képbe az extravagáns, akkor éppen teljesen kopasz Tilda Swinton, aki kiváló alakítást nyújtott a 2016-ban megjelent Doctor Strange-ben.

Ugyanakkor a remek szereplés se volt elég ahhoz, hogy a képregényrajongóknak ne tűnjön fel, hogy a színésznő nemcsak megjelenésében hasonlít Holdsárkányra, hanem abban is mind a ketten kimért, nehezen megközelíthető személyek, akik ráadásul a Végtelen Kövek őrzőinek egyike.

Hannah John-Kamen (A Hangya és a Darázs): Hannah John-Kamen kapta Szellem karakterét, pedig inkább Fehér tigris karakterét kellett volna játszania. Kevin Feige ebben az esetben teljesen elszakadt a képregényektől, ugyanis azokban a Vasember-ellenlábas Szellem egy férfi, aki ipari szabotőrként és zsoldosként okoz kellemetlenségeket a szuperhősöknek, méghozzá egy olyan jelmez segítségével, amelynek hála bármilyen szilárd felületen át tud hatolni. Ezzel szemben a Hangya és a Darázs című filmben tragikus sorsú nőként szerepelt Szellem, aki egy baleset miatt változott anyagtalanná.

(Forrás: marvelmagyarorszag.blog.hu)

Ajánló

Ajánló