Önző és mérgező filmes karakterek, akiket pozitív szereplőként tüntettek felA valóságban senki sem barátkozna ezekkel a népszerű karakterekkel.Jerry – Tom és Jerry: A rajzfilm egy tipikus epizódja úgy néz ki, hogy Tom békésen él egy idősebb hölgy otthonában, majd egyszer csak felbukkan Jerry, hogy ételt lopjon a konyhából. Ekkor a háziasszony megfenyegeti Tomot, hogy kapja el az egeret, mert különben kidobja a házból. A macska folyton bajba kerül Jerry miatt, ezért kijelenthető, hogy Jerry egy aljas gazfickó.

Barney Stinson – Így jártam anyátokkal: A sorozat talán legnépszerűbb karaktere Barney, aki egy önző és egoista alak, aki az esetek többségében csak magára gondol, és lelkiismeret furdalás nélkül vett be mindenféle trükköt a csajozáshoz és a szakításhoz.

Jack Shephard – Lost – Eltűntek: Bár eleinte mindenki nagyon szimpatikusnak találta Jacket, ő mégsem olyan szent, mint azt sokan gondolták. A férfi állandóan kockáztatta az életét, mert hősködni akart, pedig tudta, hogy a szigeten nincs rajta kívül más orvos, aki segíteni tud a betegeken, ám őt ez kicsit sem érdekelte. Az sem egy pozitív tulajdonsága, hogy folyton vezető szerepet akart betölteni, és annak megfelelően is viselkedett.

Rose DeWitt Bukater – Titanic: A film elején a felső tízezerhez tartozó Rose rendkívül arrogáns, ráadásul megcsalta a vőlegényét a Titanicon, majd a hajó jéghegynek ütközése után is vele maradt. Rose abból a szempontól önző volt, hogy nem ajánlotta fel Jacknek, hogy másszon fel az ajtóra, nehogy megfagyjon a vízben.

Allie Calhoun – Szerelmünk lapjai: A XXI. század egyik legjobb filmjeként tartják számon a Szerelmünk lapjait, pedig a főhősök kapcsolata kifejezetten mérgező. A probléma leginkább Allie viselkedésével volt, ugyanis a nő gyakran elviselhetetlen, gyerekes és szemtelen volt, ráadásul semmibe vette Noah érzéseit. Arról se feledkezzünk el, hogy Allie megcsalta a vőlegényét a régi nagy szerelmével, ami miatt még kevésbé szerethető a karakter.

Robin Scherbatsky – Így jártam anyátokkal: Robin már a sorozat kezdetén leszögezte, hogy nem akar megállapodni és gyereket szülni. A karakter tudta, hogy Tednek viszont a család minden álma, ám ennek ellenére mégis járni kezdett vele, majd idővel rájött, hogy a kapcsolatuknak nincs jövője.

Ezt követően Robin összejött Ted barátjával, Barneyval, ami sokkolta Tedet. Robin azonban Barneyval is szakított. Amikor aztán Barney összejött Norával, Robin barátnőjével, akkor Robin rájön, hogy mégis szereti a férfit, akit manipulálni kezd, aminek eredményeként Barney és Nora szakít. Kicsit egocentrikus viselkedés, nem?

Sheldon Cooper – Agymenők: Tény, hogy a hatalmas rajongótáborral rendelkező Sheldon nélkül nem lett volna olyan a sorozat, amilyen, de az is valószínű, hogy a valóságban a legtöbben nem vágynak olyan barátra, mint Sheldon.

Az Agymenők legkedveltebb karaktere teljes mértékben önző, csak magával foglalkozik, nyers és igencsak antiszociális. Mindemellett a barátnőjével, Amyvel is modortalan és rosszul viselkedik. A legrosszabb, hogy Sheldon képtelen észrevenni a hibáit.

Kate Austen – Lost – Eltűntek: A sorozat elején még sokan együtt érzetek Kate-tel, de ahogy a cselekmény haladt, úgy vált egyre unszimpatikussá a karakter. A nő folyton úgy viselkedett, mintha mindenkinél mindent jobban tudna, egyre arrogánsabb és önzőbb lett, aki nem tesz semmit, mert arra vár, hogy majd más megoldja helyette a problémákat. A karaktert az sem tette szerethetőbbé, hogy hol Jackhez, hol Sawyerhez húzott, általában attól függően, hogy éppen melyik férfi lehet a leginkább hasznára.

Albus Dumbledore – Harry Potter filmsorozat: Az első filmekben még úgy tűnt, hogy Dumbledore egy nagy varázsló, aki jó stratéga és kiváló mentor, ám a cselekmény előrehaladtával kiderült, hogy valójában csak egy eszköznek tekinti Harryt a tervében.

(Forrás: vilagunk.hu)

Ajánló

Ajánló