Éneklő gyerekek kísérthetnek a Montana Gyermekközpontban



Hátborzongató szellemtörténetek az árvaházakból.Éneklő gyerekek a Montana Gyermekközpontban: Az 1890-es években nyitották meg a Montana Gyermekközpontot az államban. Az intézményben élő gyerekek egy része árva volt, de a másik részét a szüleik hagyták el, mert nem tudtak gondoskodni róluk.

Az árvaházzal kapcsolatban az a hír járta, hogy brutálisan bántalmazzák az ott élő gyerekeket, akiket korbácsoltak, sötét szobákba zártak, sokuk pedig különféle betegségekbe halt bele. Az egyik alkalmazott elárulta, hogy az udvaron 30 sírkő jelöli az eltemetett gyerekeket, de azok aztán rejtélyesen eltűntek.

Az 1976-ban bezárt árvaház jelenlegi tulajdonosa arról számolt be, hogy amikor egyedül tartózkodik az ingatlanban, akkor gyerekek éneklését hallja. Emellett egy szellemekkel foglalkozó műsor is paranormális jelenségeket rögzített az egykori árvaházban.

Fantomnevetés visszhangzik ott, ahol egykor Szent Mária árvaház állt: A texasi Galveston-szigeten fogadta a gyerekeket a Szent Mária-árvaház, egészen addig, amíg egy hurrikán meg nem ölt ott mindenkit 1900-ban.

Az árvaházban dolgozó nővérek kötelekkel erősítették magukhoz a gyerekeket, hogy a víz ne sodorja el őket, ám a beszakadt tető csapdába ejtette őket. Összesen 90 árva és 10 nővér, egymáshoz kötözött, holttestét találták meg a romok alatt.

Napjainkban egy Wal-Mart üzemel az egykori árvaház helyén. Az alkalmazottak közül néhányan arról számoltak be, hogy olykor eltűnnek a játékok és gyereknevetést hallanak. Az egyik ott dolgozó megesküdött volna arra, hogy hallotta, hogy egy gyerek az anyukája után sír, de hiába nézték át az egész üzletet, nem találták meg a gyereket.

A Crybaby Lane-nél még mindig sírnak a gyerekek: Régen egy római katolikus árvaházként működött a Raleigh-ben Crybaby Lane, de 1958-ban tűz ütött ki, ami megrongálta az épületet és sok árvát megölt. Az eredeti épületből csak a sarokkő maradt meg.

A tragédia után még hónapokkal később is arról tettek jelentést a közelben élők, hogy erős füstszagot éreznek. A mezőn sétáló emberek állítólag úgy érezték, hogy fulladoznak. A legrémisztőbb beszámolók viszont azok voltak, amelyek arról szóltak, hogy hallották a halott gyerekek sikolyait és kiáltásait. A jelenségek miatt az emberek elköltöztek a leégett árvaház szomszédságban található házakból.

A megbüntetett árva fiúk a Szent János árvaházban ragadtak: Irgalmas nővérek és a katolikus egyház nyitotta meg az ausztrál Goulburn-i Szent János-árvaházat 1905-ben. Amikor az intézményben összesen 200 fiú lakott, akkor a beszámolók arról szóltak, hogy az elszállásolt gyerekek egy váltóruhát kapnak érkezésükkor, majd rabszolgaként kezelik, kegyetlenül büntetik és rendszeresen bántalmazzák őket. Az árvák elhanyagolása sűrűn előfordult, többségüket pedig nem tanították tovább az ötödik osztálynál.

Ilyen múlttal nem csoda, hogy napjainkban a Szent János árvaház Ausztrália egyik legkísértetiesebb intézménye. Állítólag valaki, talán egy régi lakó, rejtélyes üzeneteket ír a falakra, de arról is szólnak jelentések, hogy a kisfiúk szellemei máig a helyszínen kísértenek.

A bántalmazott indián gyerekek kísértenek a Szent Családi Árvaházban: 1915-ben nyitották meg a Szent Családi Árvaházat Marquette-ben. Eleinte fehér gyerekek árvaházának szánták, de végül az első 60 lakó indián származású gyermek volt.

A gyerekek között voltak, akiket azért szakították el az anyjuktól, hogy a fehér kultúrába integrálják őket. Az árvaházzal kapcsolatban gyakran pletykáltak arról, hogy bántalmazzák az ott élő gyerekeket.

Az egyik mendemonda szerint az egyik kislányt azért hagyták kint a hidegben, mert nem engedelmeskedett a parancsoknak. A kislány tüdőgyulladást kapott, amibe belehalt. A holttestét figyelmeztetésként kitették a többi gyerek elé, hogy jobban viselkedjenek.

A Szent Családi Árvaházat 1965-ben bezárták, de az arra járók arról beszéltek, hogy gyereknyögést hallottak és szellemeket láttak.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló