Tavasszal se akard megvenni a boldogságot!Ezeket a hibákat nem szabad elkövetned, ha boldog, harmonikus és kiegyensúlyozott évszakra vágysz!Ne megvenni akard a boldogságot: A tavaszról az első, ami mindenkinek az eszébe jut, a megújulás és a változás. Ennek érdekében sokan ilyenkor állnak neki az otthonuk dekorálásának, a ruhatáruk lecserélésének, vagy a külső átalakulásnak, mindezt persze pénzért, amivel egy határig nincs is baj.

Ez a három hónap ne arról szóljon, hogy próbálod megvenni a boldogságot! Az érthető, hogy örülsz minden kis apróságnak, de azt ne felejtsd el, hogy ezek a pénzért megvehető dolgok csak átmeneti boldogságot okoznak, és lelkileg nem leszel tőlük tartósan boldog, úgyhogy a tavaszi hónapokban se hanyagold el a valódi értékeket!

Ne kövesd feltétlenül mások példáját: Sokan ugyanabban a csónakban eveztek! Ahogyan te, úgy mások is vágynak az élményekre, a megújulásra és a felfrissülésre. Vannak azonban, akik úgy érzik, hogy ezt muszáj hangoztatniuk a közösségi médiában, ám az nem jut eszükbe, hogy ez milyen hatást gyakorolhat másokra.

Ha esetleg te is úgy érzed, hogy mindenkinek jobb, mint neked, és irigykedve figyeled, hogy egyesek mennyi mindent megtehetnek tavasszal, mennyivel jobb nekik, mint neked, akkor inkább kapcsold ki az internetet!

Ne higgy el mindent, amit az online térben látsz, hiszen könnyen lehet, hogy a töredéke sem igaz annak, amit megpróbálnak elhitetni veled! Azt a hibát se kövesd el, hogy másolni kezdesz valakit azért, hogy neked is izgalmasan teljenek a tavaszi hónapjaid!

Persze az más, ha valaki inspirál, motivál, de fontos, hogy mindig csak a saját életedet éld, és ne akard másét utánozni!

Ne hozz meggondolatlan döntéseket: Ahogy tavasszal a természet újjáéled, úgy az emberekben is feltámad a megújulás iránti vágy, ami alapvetően remek dolog, ám sokan hajlamosak elhamarkodott döntéseket hozni, most pedig különösen, hiszen a világjárvány, és az azzal járó nehézségek miatt mindenki vágyik a gyors és látványos eredményekre, hogy végre valami pozitív tapasztalat érje őket.

Éppen ezért nagyon fontos, hogy légy nagyon óvatos, ha nem akarsz rossz döntéseket hozni a tavasz hónapjaiban!

Ne zárkózz be: Ne dönts úgy, hogy bezárkózol, csak azért, mert nincs párod, vagy a barátaid soha nem érnek rá. Hiba lenne az, ha sehova sem mennél, és azt feltételeznéd, hogy veled úgy sem történik semmi, ezért nem is keresed az élményeket.

Sokkal jobban járnál, ha ezek helyett inkább megpróbálnád megtalálni az egyensúlyt az életedben! Természetesen az sem lenne okos döntés, ha mániákusan hajszolni kezdenéd az élményeket, de az is baj, ha inkább mindenről lemondasz és egész tavasszal otthon maradsz!

Az minden oldalról nézve rendkívül veszélyes, ha elszigeteled magad az emberek elől, úgyhogy ezt ne tedd! Végy erőt magadon, és menj, élvezd az életet, függetlenül attól, hogy ezt egyedül, vagy társasággal teszed! Hidd el, hogy nagyon jót fog tenni a testednek és a lelkednek, ha kimozdulsz hazulról!

Előzd meg a bajt: Sokan éreznek tavaszi fáradtságot ebben az évszakban, ráadásul ez kiégéssel és depresszióval párosulhat, ezért előzd meg a bajt, méghozzá úgy, hogy próbálj tudatosan feltöltődni, méghozzá testileg és lelkileg is! Foglalkozz azzal is, hogy a szomorkodás helyett örömmel várd a tavaszt, aminek hónapjaiban legyen részed új élményekben! Kényeztesd magas testileg, lelkileg, ahogy módodban áll!

Ne rohanj senki karjaiba: Azok, akik magányosnak érzik magukat, tavasszal hajlamosak még jobban vágyni a szerelemre és arra, hogy párt találjanak, ami azért veszélyes, mert így képesek az első szembejövő karjaiba omlani, ám ez rövid időn belül csalódáshoz vezet.

Amennyiben te is párra vágysz, akkor légy türelmes, kitartó, és ne vesd bele magad azonnal egy kapcsolatba! Ne érd be akárkivel, csak azért, hogy ne légy egyedül, mert annak úgy sem lenne boldog vége! Várj a megfelelő párra!

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló