Ezt jelenti a csillagjegyed szimbóluma!Most kiderül, hogy mire utalnak a zodiákus jelképei!Kos: A V-betűre hasonlító jelképből a sarjadó növényekre lehet asszociálni. Ugyanakkor szimbolizálja a Kos törtető, ambiciózus, buzgó és fejlődni akaró tulajdonságait is.

Bika: A Bika számára az egyik legfontosabb feladat az élet élvezete, az anyagi és lelki stabilitás megteremtése, ezért a jelképedben a kör a teljességet, a félkör a lelket szimbolizálja, vagyis a Bika életében a lélek uralja a szellemet.

Ikrek: A csillagjegyed jelképe tökéletesen demonstrálja az elnevezést, ugyanis az Ikrek szimbóluma két párhuzamos vonal, amit alul és felül összeköt egy-egy vízszintes vonal, ha pedig a jelképet középen elválasztjuk, akkor eredményként tükörképet kapunk. Mindez remekül mutatja a csillagjegyedre jellemző kettősséget.

Rák: A Rák jelképében az egymásba fonódó ívek az anyaméhre és a női mellekre utalnak, míg az összeolvadó görbületekből az anyukák védelmező ölelésére, karjaira lehet asszociálni. Mindez remekül utal arra, hogy a Rák életében alapvető fontosságú az anyaság és a család.

Oroszlán: Az Oroszlán jelképe egy kör, amihez egy vonal csatlakozik, ez pedig sokakat, nem véletlenül, egy stilizált spermiumra emlékeztet, tehát ez a szimbólum az új élet sarjadására, az erőre és a bátorságra utal.

Szűz: Bár a csillagjegyed jelképe erősen hasonlít a Skorpió szimbólumára, mégis más jelentéssel bír. Ez annak is köszönhető, hogy ha megnézed az égbolton a Szűz csillagképet, akkor láthatod, hogy ahhoz egy rendkívül ragyogó csillag is tartozik.

Az M-betűnek vallási jelentése van, ugyanis a Jézus feleségének tartott Mária Magdolnához kötik, és erre utal a jelkép jobb sarában látható, J-betűre hasonlító vonalvezetés is.

Mérleg: A csillagjegyed jelképe állítólag egy hidat ábrázol, ami azért találó, mert egyfelől utal a Mérleg személyiségére, másfelől arra, hogy milyen fontos szerepet tölt be az évben a Mérleg időszaka, az őszi napéjegyenlőség, ami úgymond átmenetet, hidat képez a két fontos évszak között. Emellett a jelkép nagyszerűen tükrözi a Mérleg türelmes és békítő személyiségét.

Skorpió: A csillagjegyed szimbóluma erős utalást tesz a férfias vonásokra. Az M-betűből és nyílból kialakított jelkép kiválóan demonstrálja a Skorpió kettősségét. A nyíl egyértelműen a skorpió halálos csípését juttatja az ember eszébe, de a férfi nemi szervekre is céloz.

Az M-betűről az ég felé szálló madárra lehet asszociálni. A szimbóluma remekül tükrözi a Skorpió olyan jellemző tulajdonságait, mint az élet, a felemelkedés és a tenni akarás iránti vágyat, ami mellett a kegyetlen férfiasság és a halál is megmutatkozik.

Nyilas: A szimbólumon látható kilőtt nyíl a törtetésre, előremutatásra tesz utalást, az pedig, hogy az égen jobbra tart, a férfias, illetve a jövőbe mutató vonásokra enged következtetni. A Nyilasé az egyik legtalálóbb jelkép a zodiákusban, ugyanis ránézve azonnal a csillagjegy lendülete és életereje jut az ember eszébe.

Bak: A zodiákusban a te csillagjegyed jelképe a legbonyolultabb, ami kiválóan demonstrálja a Bak személyiségét, ami kicsit megfejthetetlen, utolérhetetlen és „csavaros”. Ugyanakkor a szimbólum megmutatja a Bak kettősségét, tehát azt, hogy kifelé ridegnek tűnik, de belül vágyik a törődésre, viszont általában elnyomja a nőies vonásait.

Vízöntő: A hullámok nemcsak a névadó vizet jelképezik, hanem egyfajta rezgést, elektromosságot és a sugárzó erőt is. A jelkép tehát inkább a Vízöntőre jellemző „világmegváltó” életfelfogást, a tenni akarását, a modern dolgokhoz való vonzódását és a fejlődésre való hajlandóságot hivatott tükrözni.

Halak: A csillagjegyed jelképe kiváló utalás arra, hogy a Halak milyen vívódást él meg az élete során, hisz folyton a végletek között csapong, szeretne megszabadulni a megszokásaitól, a korlátaitól, de erre fizikálisan képtelen.

(Forrás: egijoslat.hu)

Ajánló

Ajánló