Kicsoda Starro, Az Öngyilkos Osztag új gonosztevője?



Minden, ami a képregényekben kiderült a hatalmas tengericsillag-szörnyetegről!A képregényekben Starro egy hatalmas idegen élősködő, aki egy tengericsillagra hasonlító lény, aki olthatatlan vágyat érez a világok meghódítására és rabszolgasorsba taszítására. A Földet azonban még nem sikerült leigáznia, ugyanis Az Igazság Ligája eddig mindig megmentette a bolygót a szupergonosz támadásától a képregényekben, ám nem biztos, hogy az Amanda Waller által összehívott Öngyilkos Osztag is ilyen sikeres lesz Starro ellen.

Amellett, hogy Starro ereje és kitartása olyan, mint amilyen elvárható egy kaidzsu méretű tengericsillagtól, még képes a repülésre, az energiamanipulációra és a regenerációra is. Ha tehát akad egyetlen darabkája is, amely túlélte a harcot, akkor Starro minden probléma nélkül visszanöveszti magát az eredeti méretére.

A legnagyobb erőssége mégsem ez, hanem a médiumi képessége, ugyanis telepátiával képes irányítani mások elméjét, méghozzá olyan erős szuperhősökét is, mint például Zöld Lámpás. Emellett arra is képes, hogy több millió kisebb változatot hozzon létre magából, majd a kis Starrók rátapadnak az áldozatokra, akiknek testét addig irányítják, amíg ez a kapcsolat megmarad.

Mindez azonban nem jelenti, hogy nincsenek gyenge pontjai. Például a Ligával való első találkozásakor azért bukott el, mert kiderült, hogy az égetett mésszel bevont testű Snapper Carr immunis a szupergonoszra, majd egy későbbi harc esetében Starro a szennyezett vízből merít energiát, ezért Aquaman friss óceánvízzel árasztja el a környéket.

A DC sok ideig szinonimaként használta a két nevet a képregényekben, de a közelmúltban kiderült, hogy Starro és Hódító Starro két külön karakter. A Tony Bedard által jegyzett, 2009-ben megjelent REBELS lapjain Hódító Starro nem tengeri csillag alakú, hanem ember formájú idegen, aki átveszi az irányítást egy tengeri csillagokra hasonlító élősködő faj példányai felett.

A módosított eredettörténet szerint Starro fajtársai egy gondolkodásra képtelen, nomádként élő paraziták, akik azért utaznak a galaxisban, hogy rabszolgasorsba taszítható civilizációkat találjanak. Egy nap azonban rosszul választanak, és támadást indítanak a Hatorei bolygó ellen, amit szellemileg összekapcsolt, békés lények laknak.

Egyikük, akit Cobinak hívnak, dühbe gurul, amiért ezek a paraziták el akarják pusztítani a szülőbolygóját, és valahogy sikerül átvennie az uralmat az arcára tapadt élősködő felett, majd ezen a Starrón keresztül irányítani kezdi annak fajtársait, s így válik belőle Hódító Starro, tehát ő az igazi erő minden élősködő tengeri csillag mögött.

A történet megjelenése után nem sokkal a DC rebootolta a képregényeit a The New 52-vel, tehát jelenleg nem lehet tudni, hogy Starro melyik eredettörténetét veszik alapul 2021-ben, így lehet, hogy a karakter ismét csak egy hatalmas, elmét irányítani képes, falánk tengericsillag.

Az elmúlt időben Starro komoly változásokon esett át, aminek eredményeként a klasszikus gonosztevőből mára Az Igazság Ligája egyik szövetségese lett. Ez a folyamat a 2018-ban megjelent Justice League: No Justice-ban kezdődött, amelynek történetében a Föld legnagyobb hősei és gonosztevői a Dark Nights: Metalban eseményeinek utóhatásaival foglalkoznak.

Azt követően, hogy Starro egy időre mentális kapcsolatba került Marsbéli Vadásszal, úgy érezte, hogy ideje lenne hőssé válnia, ezért feláldozza magát, hogy így nyerjen időt Coluanok arra, hogy elmeneküljön az Omega Titan fogságából.

Itt azonban nem ért véget Starro története, mert Batman megmentett egy kis darabot Starro szétszabdalt testéből, majd ezt a kis darabot befőttes üvegbe tette (angolul „jar”-ba), ezért az újjászületett Starro a Jarro nevet kapta. Jarro apunak nevezi Batmant, és az a vágya, hogy egy nap ő lesz az új Robin.

Hogy pontosan mi lesz Starro szerepe Az Öngyilkos Osztagban, az néhány hónap múlva kiderül.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló