A vezércsel előtt nem tudott sakkozni Anya Taylor-JoyKevésbé közismert érdekesség a 25 éves színészről.A vezércsel forgatása előtt lövése se volt a sakkról, de eléggé belejött: Taylor-Joy elárulta egy interjúban, hogy amikor igent mondott Beth Harmon szerepére A vezércselben, akkor még semmit sem tudott a sakkról, de mivel a készítők azt akarták, hogy minisorozat összes sakkal kapcsolatos pillanata akkurátus legyen, ezért a színésznőnek meg kellett tanulnia sakkozni és teljes lépéssorozatokat kellett bemagolnia, akár egyszerre több táblán is.

Elmondása szerint ezt végül úgy sikerült teljesítenie, hogy tulajdonképpen bebeszélte magának, hogy egész jó sakkozó, így az agya követni tudta a lépéseket.

A Downton Abbey-nek köszönheti, hogy végül színész lett: Taylor-Joy már modellként dolgozott, amikor közös fotózáson vett részt a Downton Abbey színészeivel, akik közül összebarátkozott a Tom Bransont alakító Allen Leech-csel, akinek elárulta, hogy ő is színészi karrierje vágyik.

Ennek hatására Leech összehozta Taylor-Joyt egy potenciális ügynökkel, aki elintézte, hogy a lány részt vehessen élete első meghallgatásán, amelyen a Demóna című filmhez keresték a címszereplő gyerekkori énjéhez színésznőt.

Taylor-Joy hatalmas Disney-rajongó volt, így alaposan megviselte, hogy végül nem kapta meg a szerepet. Elmondása szerint napokig sírt, miután megkapta a rossz hírt.

Pánikrohama volt az Emma forgatásán: Jelenleg a 25 éves Taylor-Joy az egyik legfiatalabb színésznő a szakmájában, aminek megvan az ára. Esetében az, hogy a 2019-es Emma című Jane Austen-adaptáció forgatása közben pánikrohamot kapott.

Az első gondolatom az volt, hogy ezt alaposan elszúrtam. Mindössze fél órára dőltem ki, de ezt én úgy ítéltem meg, hogy fél órán keresztül késleltettem a felvételt. Viszont mindenki nagyon rendes volt velem, azt mondták, hogy jól csinálom, és mivel ez nagyon sok, ezért nem baj, ha kicsit megingok tőle. Ez megnyugtatott, és segített rájönnöm, hogy én is csak ember vagyok.” – árulta el egy interjúban Taylor-Joy.

Azt hitte, el akarják rabolni, pedig csak egy modellügynök szúrta ki: Bár Taylor-Joy mindig is színészi karrierről álmodott, az nem jött azonnal, ugyanis először modellként dolgozott, ami nem szerepelt az eredeti tervei között, méghozzá annyira nem, hogy amikor 17 éves korában kiszúrták, akkor azt hitte, hogy el akarják rabolni.

Az eset akkor történt, amikor a lány az utcán sétálva észrevette, hogy egy autó követi. Taylor-Joy annyira megijedt, hogy szedni kezdte a lábát, mire a kocsi mellé gurult, majd az ablakon kiszólt valaki, hogy a lány nem fogja megbánni, ha megáll.

Mint kiderült, az autóban a híres ügynök, Sarah Doukas ült, aki korábban olyan szupermodelleket fedezett fel, mint Kate Moss vagy Cara Delevingne. A legendás ügynök átnyújtotta a névjegyét a lánynak azzal, hogy vegye fel vele a kapcsolatot, majd mielőtt elment, még azt tanácsolta a lánynak, hogy máskor meg ne álljon, ha egy autóból leszólítják, mert még a végén valaki elrabolja.

Fogalma sem volt, hogy BAFTA-ra jelölték: A 2017-es Széttörve női főszerepének köszönhetően a világ kezdte megismerni Taylor-Joy nevét. A színésznőt az új felfedezetteknek járó „feltörekvő csillag” kategóriában jelölték BAFTA-díjra, ám erről Taylor-Joy nem az interneten szerzett tudomást, hanem később a rajongóin keresztül tudta meg a hírt.

Bántalmazták a iskolában, amit aztán 16 évesen ott is hagyott: Taylor-Joy egész életében arra vágyott, hogy színész pályára lép, aminek érdekében 16 évesen úgy döntött, hogy otthagyja az iskolát, és valóra váltja az álmát.

Ez az elhatározás nem okozott nehézséget a számára, ugyanis az iskolában nem volt túl sok barátja, ráadásul sokan piszkálták és kiközösítették. A zaklatások miatt egyáltalán nem érezte jól magát az iskolában és ezért depressziós lett. Elmondása szerint semmi másra nem vágyott, csak arra, hogy ugyanúgy világot lásson, ahogyan a szülei is.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló