A sakkfigura-teszt megmutatja, hogy mi az életfilozófiád?Válassz egyet az alábbi sakkfigurát közül, majd olvasd el a londoni pszichoanalitikus csoport elemzését!1. Király: Lassan, de biztosan! Semmit sem szoktál elkapkodni, nem szokásod sietősen cselekedni, de mindig a célra koncentrálsz. Minden döntésedet komolyan veszed az életedben, és nem hiszed, hogy megéri bármiben is kockáztatni, mert te mindig figyelembe veszed az adott helyzetben megbújó hátrányokat is.

Előfordul, hogy kissé önzőnek és egocentrikusnak látnak mások, amivel ne foglalkozz, mert teljesen természetes, ha saját magadat teszed az első helyre némely élethelyzetben. Általában komoly felelősség nyomja a válladat, és sokak élete múlhat azon, hogy milyen döntéseket hozol, amivel tisztában vagy, ezért inkább kétszer is meggondolod a lépéseidet.

2. Bástya: A bizalmat ki kell érdemelni! Képes vagy egyszerre két irányba tekinteni, ugyanis egyfelől izgatottan várod a jövőt, másfelől sokat merengsz a múlt eseményein. Rád az is jellemző, hogy hajlamos vagy merészen dönteni, drámai lépéseket tenni, ha a célod megkívánja.

Olyan vagy, mint a sakkban a bástya, szeretnél minden körülötted lévő földet bekebelezni. Sokszor megtörténik veled, hogy olyan emberben látod az ellenséget, aki valójában teljesen veszélytelen rád nézve, ez pedig olykor jelentős problémákat okoz neked. Senkiben sem tudsz egykönnyen megbízni, mert folyton kételkedsz másokban.

3. Futó: A fej irányítja a testet! Veled sokszor előfordul, hogy úgy érzed, bizonyos helyzetekben hiába szeretnél, nem tudsz előrelépni, mert meg van kötve a kezed. Ugyanakkor képes vagy megvédeni magadat, ha úgy alakul a helyzet, ugyanis használod a fejedet, ezért nincs szükséged mozgástérre ahhoz, hogy kiutat találj egy-egy mélyebb gödörből.

Ha te kényelmesen hátradőlve gondolkodsz, akkor az olyan, mintha a maratont futottad volna le. Téged soha nem szabad alábecsülni, mert bármikor előnyt szerzel azzal, hogy hirtelen kitámadsz, majd ugyanilyen lendülettel visszavonulsz.

4. Királynő: Az erő mindenekfelett! Erős személyiség vagy, de előfordul, hogy nehezen tartod kordában a hatalmadat és az erődet. Tulajdonképpen bárkit „kiütsz”, ha az utadba kerülni, a legjobb formádban pedig akkor érzed magad, ha egyszerre támadhatsz és vehetsz fel védekező állást.

Köszönhetően annak a hatalmas erőnek, amivel rendelkezel, tisztában vagy azzal, hogy mit vársz a jövőtől és azzal is, hogy miképpen érheted el a céljaidat. Egy pillanatra sem felejted el, hogy még akkor is meg tudod védeni magadat, ha úgy tűnik, hogy hátul maradtál a sorban.

5. Ló: Kiszámíthatatlanság és a titokzatosság. A személyiséged mindenki számára megfejthetetlen rejtély, de ugyanígy azt sem tudják kitalálni, hogy mi járhat a fejedben. Rád egyáltalán nem lehet azt mondani, hogy kiszámítható jelenség vagy, ami miatt gyakran úgy érzed, hogy a környezetedben lévő emberek irracionálisan viselkednek veled. Sokan fenyegetve érzik magukat a társaságodban, vagy azt hiszik, hogy lebecsülöd őket.

A londoni pszichoanalitikus csoport szerint az is jellemző rád, hogy képes vagy gyorsan, határozottan cselekedni, így az sem ritka, hogy te teszed meg az első lépést. Ahogy az általad választott sakkfigura, úgy te is a középpontban állsz, hogy minden irányba meg tudd tenni azokat a lépéseket, amelyeket szükségesnek érzel.

6. Paraszt: Csak egyenesen előre! Ha belevágsz valamibe, akkor az esetek többségében nem indulsz túl nagy előnyökkel, viszont még így is az átlagnál több lehetőség áll a rendelkezésedre. Amikor lassan, szinte vánszorogva teszed meg a szükséges lépéseket, akkor végül felismered, hogy sokkal nagyobb erő rejlik benned, mint azt eddig gondoltad.

A múlttal soha nem foglalkozol, mert inkább a jövőre koncentrálsz, előrenézel, ám a kiszámíthatóságod sokszor könnyű célponttá tesz. Amikor eldöntöd, hogy mi a végső célod, akkor képtelen vagy letérni a járt ösvényről.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló