Obi-Wan Kenobi sorozatban tér vissza Hayden ChristensenHova tűnt és mi történt az elmúlt években a 40 éves színésszel?1981. április 19-én született a Vancouverből származó Hayden Christensen, aki a nővérének, egyben ügynökének hála kezdett tévéreklámokban szerepelni 1988-tól kezdődően, majd néhány évvel később megkapta az első sorozatszerepét a Family Passions című német-kanadai alkotásban.

A 90-es években csak kisebb szerepeket kapott filmekben (pl. Az őrület torkában) és sorozatokban (pl. Libabőr), miközben a nagy áttörés váratott magára. 2000-ben megkapta az első olyan szerepét, amelyben megcsillogtathatta a tudását. Az Erdei iskola (angol címén Higher Ground) című sorozatban a színész egy mostohaanya által szexuálisan zaklatott tinédzsert alakított, aki a molesztálás miatt drogozni kezdett.

Az élet háza című filmben mellékszeplőként játszott egy meg nem értett tinédzsert, méghozzá olyan jól, hogy azért elég nagy nevekkel versenyzett a Golden Globe-ért és a Színészek Céhének díjáért. Az utóbbi névsora pedig általában erősen hasonlít az Oscaréhoz, így 2002-ben is, ám végül Christensenen elől elhappolta a jelölést Jon Voight az Aliban nyújtott alakításával.

Bár a majdnem Oscar-jelöléssel díjazott alakításával fel is kelthette volna George Lucas figyelmét, mégis a Star Wars atyja nem így választotta ki Christensent az ifjú Anakin szerepére, ugyanis 2000 májusában, tehát másfél évvel Az élet háza bemutatása előtt döntötte el, hogy a színész fogja váltani Jake Lloydot Anakin Skywalker szerepében a történetben 10 évet ugró, A klónok támadásában.

Habár egy világhírű franchise-ról van szó, mégis a feltörekvő színészek közül csak kettő (Harrison Ford és Natalie Portman) tudott élni a Star Wars hozta hírnévvel, míg a többségüknek (pl.: Mark Hamill, Carrie Fisher) nem sikerült belépniük az „A” Ligába.

Ugyanez történt Christensennel is 15 évvel ezelőtt, sőt, talán ő járt a legrosszabbul, hiszen míg manapság sokan úgy vélik, hogy egész jól alakította Anakin Skywalkert, mégis akkoriban alaposan szétszedték a játékát.

A Star Wars alatt és után még volt némi reménysugár, hogy Christensenből sztár lesz, de végül minden említést érdemlő próbálkozása kudarcot vallott. Az igazsághoz azonban hozzátartozik az is, hogy maga a színész sem fektetett sok energiát a próbálkozásba, aminek oka az volt, hogy nem szerette különösebben a Star Wars hozta hirtelen népszerűséget, és elmondása szerint, nem akarta, hogy az élete arról szóljon, hogy ezt az egy sikerét lovagolja meg.

Az évek során aztán a szerelem is rátalált, ugyanis a Hipervándor forgatásán megismerte Rachel Bilsont, akivel 2010 környékén egyszer szakítottak, de aztán néhány hónappal később újra egymásra találtak, majd 2014-ben megszületett a kislányuk.

A kapcsolatuk 2017-ben teljesen tönkrement, amihez a pletykák szerint annak a Emma Robertsnak is köze van, akivel a színész a 2018-ban bemutatott, nem sok vizet zavaró, Pizzarománc forgatásán dolgozott együtt.

Amellett, hogy színészként dolgozott, még producereként is kipróbálta magát, aminek érdekében saját produkciós céget alapított a bátyjával Glacier Films néven. A tervük az volt egy orosz testvércéggel, hogy három év alatt elkészítenek 11 minimálbüdzsés filmet, amiből az első a Christensen főszereplésével készült Amerikai balhé volt, ám már rögtön ez olyan gyengén sikerült, hogy azóta is csak négy filmet készítettek, melyek közül az utolsót 2017-ben mutatták be.

A sok kudarc minden bizonnyal közrejátszott abban, hogy Christensen nem szerepelt komolyabb filmekben a Star Wars óta, ám ez részben az ő döntése volt. A színész még 2007-ben vett egy farmot, ahova visszavonult, hogy állattenyésztéssel és növénytermesztéssel foglalkozzon.

A 40 éves Christensen hamarosan ismét együtt dolgozhat Ewan McGregorral, ugyanis visszatér régi karakteréhez az Obi-Wan Kenobi-sorozatban, amitől akár új lendületet is kaphat Christensen színészi karrierje.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló