Kivégzett rabok kísérthetnek a börtönökben



Állítólag visszajárnak az elhunyt elítéltek.Őshonos temetkezési helyre épült börtön: Egy hatalmas gótikus erőd a nyugat-virginiai állami büntetés-végrehajtási intézet, ahol 1876-tól 1995-ig tartották fogva az állam legerőszakosabb bűnözőit.

A börtönt végül azért zárták be, mert a virginiai legfelsőbb bíróság úgy döntött, hogy túl kegyetlenek az ottani körülmények. A büntetés-végrehajtási intézetben összesen 94 férfit végeztek ki 1899 és 1959 között, de rajtuk kívül még közel ezer rab halt meg különféle módon a börtön falai között.

Mint kiderült, a börtön részben egy szent indián temetkezési domb tetejére épült, tehát nem csoda, hogy az 1930-as évektől szellemjárta helynek tartották. Az intézmény őrei közül többen is arról számoltak be, hogy egy rabot láttak a börtön területén, ám amikor utánanéztek, akkor nem találtak fogvatartottat.

Napjainkban történelembarátoknak és szellemvadászoknak szerveznek túrákat a korábbi börtönben. A paranormális megfigyelők arról számoltak be, hogy a börtön halálsorán lépéseket, zörgő láncokat és más különös zajokat hallottak, illetve érezték, hogy egy jeges kéz megérinti vagy meglöki őket.

Állítólag az egykori börtön legfélelmetesebb és leggyakoribb jelenése egy sötét alak, amit „árnyembernek” neveznek. Akik látták, vagy sikeresen lefényképezték, azok arról beszéltek, hogy rettegést éreztek, valamint azt vették észre, hogy meghibásodtak az elektronika eszközök.

A gyilkos kitalálta, hogyan lehet visszatérni a halálból: 1978-ban ölte meg egy ékszerbolt tulajdonosát Willie Lloyd Turnert, akit a gyilkosságért elítéltek, majd 1995. május 25-én 21 óra 8 perckor, méreginjekcióval végezték ki a virginiai Jarratt-i Greensville javítóintézetben.

A halálos ítélet végrehajtása után kiderült, hogy Turner egy 32-es kaliberű Smith & Wesson revolvert tartott a cellájában, ahol megírta a 600 oldalas önéletrajzát, aminek kéziratában az állt, hogy a férfi megtalálja a módját annak, hogy hogyan térjen vissza a halálból.

A beszámolók szerint ezt sikerült kitalálnia, mert a kivégzés után kevesebb, mint másfél hónappal megjelent a cellájába, majd a következő néhány hónapban több halálraítélt is azt állította, hogy látták Turner szellemét.

A sorozatgyilkos átka továbbra is visszhangzik a régi Ford megyei börtönben: Az 1870-es években épült az illinoisi Paxtonban a Ford County börtön, ami napjainkban már csak turisztikai látványosság, valamint a paranormális nyomozások egyik színtere, ugyanis állítólag ott kísért a sorozatgyilkos Frederick Hollman szelleme, akit állítólag többen láttak, hallottak, sőt, volt, aki le is fényképezte.

Hollman német emigránsként érkezett az Egyesült Államokba 1883-ban, majd 1896 júniusában két államban követett el gyilkosságokat, mielőtt elfogták volna. Amikor a Chicago Tribune interjút készített vele, akkor a sorozatgyilkos közölte, hogy a halála után minden este vissza fog térni, hogy meglátogassa azokat a tanúkat, esküdteket, akik börtönbe juttatták, és halálukig kísérti majd őket.

Hollmant 1897 májusában akasztották fel, majd a halála után nem sokkal elkezdődtek a jelenések. A beszámolók szerint sötét alakok, avagy „árnyemberek” jelentek meg a sorozatgyilkos cellájában és annak környékén, valamint állítólag sikerült lefényképezni Hollman arcát, ahogy épp bekukucskál a zárkája ablakán.

Az idahói „Hasfelmetsző Jack" még mindig Boise-ban kísért: Az idahói Boise-i Old legismertebb rabja a gyilkos Raymond Allen Snowden, avagy az „idahói Hasfelmetsző Jack” volt. A bíróság halálra ítélte Snowdent, akit felakasztottak.

Állítólag azonban a gyilkos szelleme kísért a cellájában, ahol a beszámolók szerint az emberek fáznak és nyugtalannak érzik magukat. Voltak, akik nevetést és harsány hangokat hallottak, de akadtak, akik sötét „árnyalakot” láttak, ami megérintette vagy meglökte a látogatókat.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló