Kilenc dolog, amit ne higgy el a romantikus filmeknek!



Csak ártanál velük a párkapcsolatodnak!Eljön egy lovag, aki megment: A romantikus filmek próbálják elhitetni a nézőkkel, hogy a pártalálás olyasmi, ami egy csapásra megold minden problémát, mintha csak egy másik ember adhatna értelmet az életnek. Egy tanulmány eredménye szerint azonban a szingliknek több idejük van a társadalmi interakciókra, ami által boldogabbnak érzik magukat.

Erre egy másik példa, hogy a romantikus filmben megjelenik egy gazdag férfi, aki megmenti a nőt, majd boldogan élnek. Ezt azért veszélyes elhinni, mert a pénz nem jelenthet megoldást mindenre, ráadásul kihasználó, egyoldalú párkapcsolathoz vezethet a gazdag pár választása.

Arról sem szabad elfeledkezni, hogy a valóságban egyedül is lehet boldog és egész az ember, ráadásul a mai világban már nem szorulnak rá a nők a gazdag férje vagy megmentőre.

Majd jön az igazi: A romantikus filmekkel ellentétben a valóságban ez az idea passzívabbá teszi őket. A pszichológusok szerint az ilyen emberek kapcsolatai általában rövidek, mert ahogy megjelennek a problémák, úgy adják fel az egészet, ugyanis azt gondolják, hogy kár erőlködni, ha mégsem az aktuális párjuk az igazi. Emellett a sorsba vetett hit miatt sokan korlátozva érezhetik magukat, olyan tekintetben, hogy nem ők uralják a szerelmi életüket.

A későbbi hazugságok bevallása nem mindig sül el jól: A valóságban ha valaki túl sokat vár az igazság bevallásával, az alapjaiban rengeti meg a kapcsolatot, hiszen az illető hiteltelenné válik a másik előtt, az addigi hazugságok pedig mentális és fizikai gondokhoz is vezethetnek.

Legyünk barátok: Annak ritkán van jó vége, ha az exek barátok maradnak, vagy azok, ahol az egyik fél elutasította a másikat. Ráadásul egy ilyen barátság negatív hatással lehet mindkét fél jövőbeni kapcsolataira. A pszichológusok azt tanácsolják, hogy mielőtt valaki barátságot kezdene a volt párjával, várjon 6-12 hónapot, de jobb teljesen elengedni az exet.

A harc azt jelenti, hogy szerelmed szenvedélyes: A kiabálás, az állandó veszekedés és a tettlegesség minden, csak nem a boldog és kiegyensúlyozott párkapcsolat ismérve, ugyanis ezek valójában a mérgező, bántalmazó kapcsolat jelei. A baj nem a nézeteltérés, hanem az, ha két ember nem tudja normálisan kezelni a konfliktusokat.

Nincs olyan, amit az igaz szerelem nem tudna megoldani: A romantikus filmek próbálják elhitetni a nézőkkel, hogy el kell fogadni a másikat úgy, ahogy van, akkor is, ha félelmetes, korlátozza a másikat, vagy nem is akar tőle semmi komolyat, mert majd az igaz szerelem megváltoztatja.

A valóságban azonban erre nagyon kevés az esély. Ha valaki mégis megpróbálkozik vele, akkor csak azt éri el, hogy feleslegesen pazarolja az idejét és állandó harcban lesz önmagában és a párjával, akivel soha nem fognak egyezni a vágyai.

Játszod az elérhetetlent: A romantikus filmekben kiválóan lehet fokozni az izgalmat azzal, ha az egyik félnek meg kell dolgoznia a másikért, aki elérhetetlennek tűnik. Ugyanez a valóságban gyakran ijesztő és miatta elmegy az ember kedve az ismerkedéstől. Az rendben van, ha valaki nem akarja könnyen adni magát és értéktelennek tűnni, viszont az sem jó, ha túlságosan megtúráztatja a másikat.

Egy pillantás is elég: A romantikus filmekkel ellentétben a valóságban azonban maximum arra elég egy pillantás, hogy az ember vonzónak találja a másikat, viszont ahhoz, hogy igazi párkapcsolat alakuljon ki, mindenképpen több időre lesz szükség egyetlen pillantásnál.

Minden a külsővel kezdődik: A romantikus filmek azt állítják, hogy egy új frizura, kis smink és néhány új ruha elég ahhoz, hogy a korábban érdektelenséget mutató kiszemelt személy a másikba szeressen. Természetesen azzal nincs semmi baj, ha valaki szeretne egy kicsit változtatni a külsején, viszont ezt nem szabad csak azért tenni, hogy valaki mást elkápráztasson az ember.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló