Az anyjától örökölte a színészet iránti szenvedélyét Chris Evans



40 éves lett Amerika Kapitány megformálója.Betöltötte a 40. életévét Chris Evans, aki 1981. június 13-án született Bostonban, egy fogorvos apa és egy kreatív színházigazgató anya négy gyermeke egyikeként. A színészet iránt szeretetét minden bizonnyal az édesanyjától örökölte.

Evans és három testvére mind kipróbálták a zenés színházat, ami mellett színésztáborokba is jártak. Ezzel kapcsolatban később úgy nyilatkozott, hogy „otthon érezte magát” a színpadon, a színészet iránti szeretete pedig később sem hagyta el.

Az előrehozott érettségije után már jelentkezett is a FOX csatorna a Nemek harca című sorozatának pilotjába. Bár a szerepet megkapta, mégis a 2000 nyarán műsorra tűzött sorozat nyolc rész után kaszát kapott.

Néhány sorozatos epizódszerep és egy tévés mellékszerep után végre megkapta az első komolyabb munkáját, ami a Már megint egy dilis amcsi című film volt. A Már megint egy dilis amcsi film után Scarlett Johanssonnal szerepelt a Halálbiztos vizsgában, majd egy év különbséggel kétszer is együtt dolgozott Jason Stathammel.

Ezután a 2000-es évek második fele elsősorban az útkeresésről szólt, aztán eljött 2010 eleje, amikor a Marvel Studios Amerika Kapitány szerepére kezdett színészt keresni. Evans az Amerika Kapitány: Az első bosszúállóval kezdte meg a marveles kalandját, majd összesen 11 film, köztük jó pár cameo, után, a Bosszúállók: Végjátékkal elbúcsúzott a karaktertől.

Természetesen a Marvellel töltött évek alatt más filmekben is szerepelt, majd rendezőként is próbára tehette magát A szerelem útján című filmben, és a színházban is kipróbálta magát. 2018 márciusában a Lobby Hero című darabban játszott a Broadway-en, méghozzá olyan jól, hogy a kritikusok nem győzték dicsérni.

Mindezen felül Evans jelezte, hogy szívesen vállalna musical szerepet is. Amikor például tudomást szerzett arról, hogy Steven Spielberg végre tényleg tető alá hozza a West Side Storyt, akkor mindent megpróbált, hogy szerepet kapjon a filmben, ám ezzel elkésett, mert már túl idős ahhoz, hogy rábízzák valamelyik fontosabb karaktert.

A színész ugyancsak jelentkezett A rémségek kicsiny boltja remake-jére, amelyben a fogorvos Orin Scrivello szerepét nézte ki magának. Emellett a közelmúltban egy limitált szériában is kipróbálta magát az Apple TV+on.

Habár Evans mostanában szeretne egy kicsit visszább venni a színészkedésből, ez mégsem jelenti azt, hogy nincs jelenleg is néhány érdekes projektje. Ilyen például a Netflixnek készülő The Gray Man, amiben antagonistát fog alakítani, de szintén szerepelni fog a Don’t Look Up című filmben is.

Evans, aki keresztény családban nőtt fel, de ma már inkább buddhista, a magánéletében ugyanúgy törődik az emberekkel, ahogyan az általa játszott Amerika Kapitány is tette. Ez jól látszik abból is, hogy nagy támogatója a rákkal küzdő kisgyerekeknek és szüleinek segítő, Christopher's Haven nevű jótékonysági szervezetnek, ami mellet gyermekétkeztetéssel foglalkozó alapítványoknak is adományoz.

Emellett támogatja a melegházasságot, és nyíltan bírálja az republikánusok legtöbb lépését, különösképpen Donald Trump intézkedéseit, valamint támogatta Hillary Clinton kampányát, nemrég pedig Joe Biden mellé állt a választások alatt.

Annak ellenére, hogy már 40 éves, Evans még egyszer sem volt nős, ugyanis nem titkolja, fél az elköteleződéstől. Ugyanakkor akadt már néhány barátnője, így például Jessica Biel, akivel 2001 és 2006 között alkotott egy párt.

A szakításul után rövidebb ideig együtt volt többek között, Emmy Rossummal, Christina Riccivel, Dianna Agronnal, Ashley Greene-nel, Lilly Collinsszal és Jenny Slate-tel, sőt, egyes pletykák szerint még Sandra Bullockkal is kerülgették egymást a 2010-es évek elején. Jelenleg Lily Jamesszel alkot egy párt.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló