Tragikus múltú házak



Szörnyű dolgok történtek ezekben az épületekben, amelyeket napjainkban kísértetjárta helyeknek tartanak.A Villisca Axe Ház, Villiscában, Iowa: 1912-ben vált ismerté a Villisca Axe Ház, ahol egy sötét éjszaka brutális gyilkosság történt. Az áldozatok Josiah és Sarah Moore, az ő négy gyermekük és még két, a családnál vendégeskedő, kisgyerek voltak.

A holtestek fejét baltával zúzta szét a gyilkos, akit a mai napig nem sikerült azonosítani, és elfogni. Az áldozatok közül, csak a Moore házaspár tinédzserkorú lánya volt az, akit nem álmában ért a halál. A brutális mészárlás óta a ház a világ egyik legfélelmetesebb épülete.

SK Pierce Ház: A ház első tulajdonosa Sylvestor Pierce volt, aki akkoriban kezdett meggazdagodni a bútoriparban, amikor ezt az épületet építette a felesége, a fiai és a saját maga részére. Egy héttel a költözés után Pierce felesége, Sarah megbetegedett és belehalt egy ismeretlen bakteriális fertőzésbe.

Egy évvel később Pierce összejött a nála harminc évvel fiatalabb Ellennel, akitől még két gyereke született. A házat a legfiatalabb fiú, Edward örökölte a szülei halála után, és panzióvá alakította át. A szóbeszéd szerint ettől kezdve kezdtek szellemeket látni az épületben, főleg azért, mert a panzió vendégei közül többet is megöltek, vagy váratlanul meghaltak.

Hotel Monte Vista az arizonai Flagstaffban: Az 1927-ben megnyílt Hotel Monte Vistában kezdetben földalatti szerencsejáték termek, ópium-barlangok és bár várta a vendégeket. A híresztelések szerint azok, akik a 220-as szobában szálltak meg, olyan furcsa jelenségeket tapasztaltak, mint például a televízió önálló csatornaléptetése, de voltak, akik hideg kéz érintését érezték, mikor aludtak.

A Lemp Ház St. Louis-ban, Missouri: A tragikus történelme tette Amerika egyik legkísértetiesebb helyévé a harminchárom szobás St. Louis-i Lemp Mansiont, amit az 1860-as években épített a sikeres sörfőzde tulajdonos, William Lemp.

A férfi 1906-ban megölte magát, miután a négy fia közül a legfiatalabb, Frederick elhalálozott. Pár évvel később Lemp felesége rákos betegségben halt meg. 1922-ben az ifjabb William Lemp ugyanabban a szobában lőtte agyon magát, amelyben az apja is végzett magával.

Mindezek után 1949-ben Lemp harmadik fia, Charles Lemp lelőtte a kutyáját az alagsorban, majd a szobájában önmagával is végzett. Az épületet még ugyanebben az évben eladták, majd panzióvá alakították, amiről hamarosan elterjedt, hogy szellemjárta.

Myrtles ültetvény St. Francisville-ben, Louisiana: Az 1976-ban épített házzal kapcsolatban arról beszélnek, hogy egy Chloe nevű rabszolganő fülét levágták, miután rajtakapták, hogy hallgatózik. Bosszúból a nő megölte a gazdája két lányát, méghozzá úgy, hogy megmérgezte egyikük születésnapi tortáját. Ezt követően a többi rabszolga felakasztotta Chloe-t.

Jean Harlow-ház, Los Angeles, Kalifornia: Az ismert színésznő, Jean Harlow és erőszakos férje, Paul Bern élt a házban 1932-ben. A férj a tükör előtt lőtte fejbe magát, ám többen is azt gyanítják, hogy valójában nem öngyilkosság történt, hanem a volt barátnője ölte meg Bernt, majd a nő néhány nappal később egy hajóról leugorva dobta el az életét. A férje halála után Jean elköltözött a házból, majd pár évvel később, 26 éves korában ő is elhunyt.

A házat Jay Sebring sztárfodrász vásárolta meg 1963-ban. Egy darabig a barátnője, Sharon Tate is vele élt, de aztán a nő elhagyta Roman Polanskiért. Hamarosan Tate-t megölte a Charles Manson-kultusz egyik tagja. Érdekesség, hogy Tate ugyanannyi évesen halt meg, mint Jean.

Mikor Tate még a Harlow-házban élt, akkor nem egy barátjának és interjúkban is arról beszélt, hogy az épületben rémisztő dolgok történnek. Az egyik alkalommal megpillantott egy „ijesztő kis embert”. A nő barátai azt gyanították, hogy Paul Bern szelleme kísért a házban.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló