Ebből a tesztből kiderül, hogy milyen az érzelmi szinted!Ha választasz egyet az alábbi szívecskés képek közül, akkor már olvashatod is az olasz pszichológuscsoport elemzését!1. Kedves és vonzó: A szerelem rendkívül fontos a számodra, mert egyedül nem tudod jól érezni magadat. Számodra fontos, hogy szerethess valakit, és viszont szeressenek. Ebből következik, hogy szinte függsz a párkapcsolattól.

Az olasz pszichológuscsoport azt tanácsolja, hogy törekedj arra, hogy egyedül is megálld a helyedet a világban, mert akkor elkerülheted a társfüggőséget. Ha erre képes leszel és önállóbban kezdesz élni, akkor az másoknak is tetszeni fog.

2. Különleges és egyedi: Habár népszerű vagy, mégis gyakori, hogy egyedülállóként élsz, aminek oka az, hogy nehezen engedsz közel magadhoz másokat. A szívedet csak az hódíthatja meg, aki megfelel a rendkívül magas elvárásaidnak.

Az olasz pszichológuscsoport véleménye szerint sokan úgy érzik, hogy fáradhatatlanul meg kell felelniük az elvárásaidnak, ami egy idő után kimondottan fárasztó, ezért azt tanácsolják, hogy a jövőben légy egy kicsit alkalmazkodóbb, és állíts kevesebb elvárást a párod elé, mert ellenkező esetben el fog menekülni.

3. Vidám: Neked nagy szükséged van a pozitív visszajelzésekre, mert ha azokat nem kapod meg, akkor nem érezed, hogy mennyit érsz. Azért, hogy elnyerd mások elismerését, szórakoztatóan, elragadóan viselkedsz, sőt, ha kell, akkor még színészkedni is hajlandó vagy.

Szereted produkálni magad, mindenféle belső indíttatás nélkül is. Ha azt veszed észre, hogy feleslegesen töröd magad, akkor teátrálisabb jelenetet rendezel, esetleg sértődötten távozol, hogy így keltsd fel mások figyelmét.

Az olasz pszichológuscsoport azt tanácsolja, hogy tanulj meg önmagadból erőt meríteni, mert csak így lehetsz sokkal kiegyensúlyozottabb személyiség, aki többé nem fog függeni a környezete elismerésétől.

4. Misztikus: Az irántad érdeklődők szeretnének kiismerni, szívesen megfejtenék, hogy ki is vagy te valójában, ám nehéz feladat, mert úgy védelmezed a lelked legmélyebb zugát, mint a világ legdrágább kincsét. A korábbi érzelmi sérülésekből sokat tanultál, ezért falat emeletél az érzékeny lelked köré.

Ezt a zárkózottságot, titokzatosságot mások bizalmatlanságnak vehetik, hiszen soha senki nem tudhatja, hogy mit érzel legbelül. Általában erősen kötődsz a párodhoz, de nem mutatod ki, hogy mennyire mélyek az érzéseid, mert így érzed biztonságosnak.

Az olasz pszichológuscsoport arra figyelmeztet, hogy ez a védekezési mechanizmus okozhatja a vesztedet, hiszen egy tartós kapcsolathoz szükség van az érzelmi biztonságra. Nagy hiba lenne a korábbi érzelmi sérüléseinkért a jelenlegi szerelmedet büntetni.

A jövőben törekedj arra, hogy minden új kapcsolatodat tiszta lappal, bizalommal kezdj, mert akkor sokkal több esélyed lesz a boldogságra, mint akkor, ha az érzelmi biztonságra való túlzott törekvéseddel elijeszted a másik felet.

5. Energiával teli: Szenvedélyes, energikus szeretőként viselkedsz, az energiád pedig kimeríthetetlen. Legalábbis a környezeted ilyennek lát. Szülőként, kollégaként próbálsz maximálisan megfelelni, de olykor túlzásba esel, mert mindenkivel törődsz, csak saját magaddal nem.

Bár örömet okoz, ha másokról gondoskodhatsz, mégis kimerüléshez vezet, ha ezt túlzásba visszük. Az olasz pszichológuscsoport szerint általában az utolsó pillanatig tartod magad, majd minden előzmény nélkül, hirtelen összeomlasz.

6. Kiegyensúlyozott: Könnyen megtalálod az egyensúlyt a fizikai és a szellemi sík között. A mindennapokban gyakorlatiasan vagy, de ez nem jelenti azt, hogy elnyomod az érzelmeidet. A szerelemben egyenrangú párt keresel, hogy megoszthasd vele az életed összes titkát.

Az olasz pszichológuscsoport azt tanácsolja figyelj oda arra, hogy ne kövesd el azt a hibát, hogy túlságosan egyenrangúságra törekszel, mert ellenkező esetben a társad úgy fogja érezni, hogy nélküle is boldog, teljes lenne az életed, tehát igazából rá nincs is szükséged.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló