Kedvenc sörfőzdéjével talált ki egy új italt Jason Momoa



Ezeket a dolgokat talán még nem tudod a közkedvelt színészről.Akkora Guinness-rajongó, hogy a sörfőzde már kollaborált is vele: Momoa személyi edzője, Stuart Walton elárulta, hogy a színész akkora Guinness-rajongó, hogy még az Aquaman szerepére való felkészülés kedvéért sem akart lemondani róla.

S, mivel maga Momoa sem titkolja a sörimádatát, ezért nem meglepő, hogy az eljutott a kedvenc sörfőzdéje fülébe is, ahonnan együttműködés reményében keresték meg a színészt. Ennek eredménye a The Mano Brew nevű savanyú főzet lett, aminek címkéjét Momoa tetoválásai és a hawaii-i gyökerei ihlették, de emellett az aláírása is szerepel rajta.

Ugyanakkor a boltokban ne keresd az italt, mert az egyelőre nem került kereskedelmi forgalomba, így csak a kiváltságosok kóstolhatják a különleges sört.

Momoát a Csillagkapu: Atlantisz tanította meg a szakma minden csínyjára-bínjára: A pályafutása elején Momoa szerepelt a Csillagkapu: Atlantiszban, ahol ő játszotta a Sateda bolygóról származó Ronon Dexet, aki egy idő után még Aiden Ford hadnagy helyét is átvette John Sheppard csapatában.

Ezzel a szereppel kapcsolatban a színész elárulta, hogy akkoriban tanulta meg a szakma minden fortélyát, így például azt, hogy hogyan kell forgatni, szkriptet írni. Hozzátette, hogy kilenc hónap alatt összesen 22 részt vettek fel úgy, hogy szinte minden egyes nap dolgoztak, úgyhogy nagyjából úgy érezte magát, mintha egy gyárban lett volna.

A szemöldökét átszelő heget egy kocsmai verekedésben szerezte: Valószínű, hogy sokan elgondolkodtak már azon, hogy a Momoa bal szemöldökét két részre osztó sáv egy különös stílusjegy, vagy valami másnak az eredménye.

A színész 2011-ben elárulta, hogy valójában egy sebhelyről van szó, majd azt is elmesélte, hogy pontosan hogyan szerezte azt:

„Kicsit több, mint 140 öltéssel varrták össze az arcomat, miután egy fickó korsót vágott a képembe. Ennek köszönhetően gyorsabban találtak meg azok a szerepek, amelyekben keményebb kötésű karaktereket alakíthattam, viszont nem nőtt ki újra a szemöldököm a szóban forgó területen.”

Azzal kapcsolatban, hogy miért ütötték meg egy sörös korsóval, azt válaszolta, hogy „bandákra jellemző beavatási próba” áldozatává vált.

Sokkal magasabb, mint a filmvásznon látottak alapján gondolnánk: A filmekben és a sorozatokban nem látszik, de Momoa a valóságban 196 centi magas, ami elmondása szerint, nagy segítség volt abban, hogy olyan szerepeket kapott, mint Khal Drogo vagy Conan:

„Amikor egy jól megtermett, több, mint 190 centi magas hawaii áll előtted úgy, hogy közben teli torokból üvölt... Hát, mondjuk úgy, hogy a szereposztásért felelős embere rendesen megrémültek, úgyhogy bevált.

Saját bevallása szerint éhezett és teljesen eladósodott a Trónok harca után: Minden idők egyik legnagyobb hatású és pénzügyileg is jövedelmező sorozata volt a Trónok harca, amiről sokan azt gondolhatták, hogy a széria bebikázta a benne szereplő színészek karrierjét.

Ez azonban nem törvényszerű, ahogy azt a Khal Drogót alakító Jason Momoa is többször elmondta, ugyanis saját bevallása szerint, neki többet ártott mint használt az általa játszott karakter. Állítólag többen is Khal Drogo miatt hitték azt róla, hogy nem tud angolul, és képtelenek voltak elhinni, hogy a színész a valóságban nem olyan, mint az általa alakított karakter, ezért a szerep után, főleg azt követően, hogy az első évadban meghalt, nem kapott szerepajánlatokat.

Erről az időszakról Momoa így mesélt egy interjúban:

„Megállás nélkül éheztünk és teljesen eladósodtunk, amiért egész egyszerűen nem találtam munkát. Rendkívül nehéz úgy gondoskodni két babáról, hogy közben úszol az adósságban.”

A megváltás végül 2017-ben érkezett Az igazság ligájával, ugyanis abban a filmben ő játszhatta Arthur Curry-t, aki egy évvel később már saját, önálló filmet kapott, az Aquamant, ami akkora siker lett, hogy már készül a második része.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló