Mivel lehet gondja a gyermekednek az iskolában?



A horoszkópból kiderül, hogy mi okozhat nehézséget a diákoknak.Kos: Hatalmas lelkesedéssel veti bele magát az iskolai életbe, amivel a probléma az, hogy hajlamos túlvállalni magát a rengeteg különórával, ez pedig egy idő után teljesen felőrli. Ha gyermeked Kos jegyű, akkor úgy segíthetsz neki, hogy amennyiben valami igazán érdekli, akkor támogasd a döntésében, de figyelj oda, hogy ne vállalja túl magát!

Bika: Keményen dolgozik, és általában nem okoz számára nehézséget a tanulás, viszont előfordul, hogy néhány készségtárgyból néha rosszabb jegyet visz haza, ami elég önbizalom romboló a számára.

A Bika jegyű diák nagyon érzékeny, ezért mindenképpen meg kell tanulnia kezelni a kudarcokat, mert ha nem, akkor nemcsak az iskolában, hanem az élete más területein sem lesz könnyű dolga. Szülőként ebben kell minél jobban segítened.

Ikrek: Az esetek többségében ragyogó az elméje, viszont előfordul, hogy nem érdekli az aktuális tananyag. Amikor valami erősen megragadja az érdeklődését, akkor abban mindenkit leköröz. Ha a gyermeked Ikrek csillagjegyű, akkor rendszerességre kell szoktatnod.

Rák: Az egyik legjobb tanuló az osztályban, viszont ezt nem sokan tudják, mert jellemző rá a szégyenlősség, ami miatt tud érvényesülni. Ha a gyermeked Rák jegyű, akkor azzal tudsz neki segíteni, hogy táplálod az önbizalmát, ugyanis ez kell ahhoz, hogy bátran hallassa a hangját.

Oroszlán: Nagyon szeret a figyelem középpontjában lenni, de ezzel együtt érzékeny is. Sokan rosszaságnak bélyegzik az Oroszlán diák túlzott elevenségét. Azt nagyon a szívére veszi, ha leszidják. Ha a gyermeked Oroszlán jegyű, akkor meg kell tanítanod neki, hogy hogyan vezesse le az energiáit és mikor kell csendben maradnia.

Szűz: Mivel elképesztően pedáns, így általában nincs panasz a tanulására és a magatartására. Ugyanakkor nehézséget okozhat számára a beilleszkedés, különösen azért, mert a többi diák strébernek bélyegzi.

Ha a gyermeked Szűz jegyű, akkor figyelj oda arra, hogy a néha lazítson! Jó megoldás lehet az, ha beíratod egy érdekes szakköre, ahol kikapcsolódhat, és új barátokat szerezhet.

Mérleg: Okos, barátságos, és rengetegen szeretik, ám szeret lustálkodni, különösen akkor, amikor felismeri, hogy a gyors észjárásával, és csodás személyiségével könnyen kivághatja magát a kemény helyzetekből. Ha a gyermeked Mérleg jegyű, akkor ne hagyd, hogy az egyszerűbb utat válassza!

Skorpió: Gyerekként még nehezen kontrollálja az érzelmeit, ezért diákként sok baja lehet az iskolában. Esetében előfordulhat, hogy verekszik, vagy indulatossá válik, amiért szerinte igazságtanul kapott rossz jegyet, ezzel pedig csak ront a helyzetén. Ha gyermeked Skorpió jegyű, akkor mindenképpen tanítsd türelemre!

Nyilas: Nehezen viseli a kötöttségeket. Bár elképesztően okos, értelmes, és élénk a képzelőereje, mégis hajlamos félvállról venni a feladatait, és nehéz rávenni, hogy üljön le otthon tanulni. Ha ilyen gondod akad a Nyilas csillagjegyű gyermekeddel, akkor próbáld meg arra motiválni, hogy mutassa meg az igazi képességeit!

Bak: Általában kiegyensúlyozott, és jó teljesítményt nyújt az iskolában, viszont problémát okozhat számára a változás, tehát egy új osztály, tanár, váratlan dolgozat, feleltetés kizökkenti a rutinjából. Ha Bak jegyű a gyermeked, akkor légy vele türelmes, mert hamarosan rá fog érezni az új szabályokra.

Vízöntő: Született vezéregyéniség, viszont az élénk fantáziáját csak ritkán köti le a tanulás. A művészetekben, humán tárgyakban biztos, hogy nagyszerűen teljesít, de a reál tárgyakkal meggyűlhet a baja, ezért azokban segítségre szorulhat.

Halak: Kitartó, éles eszű, és jól kezeli a kudarcot, tehát semmi sem állhat az útjába. Ugyanakkor gondot okozhat, hogy érzékeny, jó lelkű, konfliktuskerülő, és könnyen manipulálható, tehát nagy veszélyt jelent rá, ha rossz társaságba kerül, vagy valaki megpróbálja manipulálni, ezért szülőként erre kell odafigyelned, ha Halak csillagjegyű a gyermeked!

(Forrás: bien.hu)

Ajánló

Ajánló