Holtan találták meg Gabby Petitót, akinek vőlegénye rejtélyesen eltűnt



Megdöbbentő csavarokkal teli krimivé vált az Instagram-pár álomutazása.Az utazásaikról a közösségi médiában posztoló 22 éves Gabby Petito és a 23 éves Brian Laundrie, azt követően döntött úgy, hogy átalakítja a nő 2012-es furgonját, és júniustól novemberig bejárja Amerikát, hogy megismerkedett a #vanlife életmóddal.

A romantikus kaland azonban nem várt módon rejtélyes krimivé változott, amikor szeptember elsején Laundrie leparkolt a szülei North Port-i háza előtt a menyasszonya furgonjával, ám a lány nélkül.

Ettől kezdve egy sor furcsaság történt, kezdve azzal, hogy a fiatal férfi nem vette fel a kapcsolatot Petito családjával, és nem is reagált azok megkeresésére, ők pedig egyre jobban aggódtak, amin rontott Laundrie érthetetlen viselkedése is. Petito szülei utoljára augusztus végén kaptak hírt a lányukról, így már abban sem reménykedhettek, hogy esetleg azért nem jelentkezik, mert lemerült a mobilja.

Tíz nappal később, szeptember 11-én a lány édesanyja, Nicole Schmidt úgy döntött, hogy bejelenteni a rendőrségen a lánya eltűnését. Természetesen a rendőrök első dolga az volt, hogy felkeresték Laundrie-t, aki annak ellenére ügyvédet fogadott, és rajta keresztül élt a hallgatás jogával, így arról sem beszélt, hogy mi történt a menyasszonyával, hogy semmivel sem vádolták meg.

Ugyanakkor a pár magánéletéről így is kiderült néhány részlet, ami alapján nyilvánvalóvá vált, hogy míg a közösségi médiában áloméletet élő tökéletes párnak mutatták magukat, addig a valóságban komoly nézeteltérések voltak köztük.

Ezt bizonyítja az is, hogy augusztus 12-én, kevéssel Petito eltűnése előtt, dulakodásig fajuló, súlyos vita alakult ki kettőjük között, ami miatt a járókelők rájuk hívták a rendőrséget, ám Laundrie lebeszélte a rendőröket az intézkedésről azzal, hogy csak a bezártság és egymásra utaltság miatt kaptak össze a menyasszonyával.

Az esetről készült, The Daily Beast által megszerzett, rendőrségi jegyzőkönyvben az állt, hogy a fiatalok közti erőszaknak Petito volt a sértettje, a szemtanúk pedig azt vallották, hogy a férfi próbálta rábeszélni a lányt, hogy sétáljon egyet, mert jót tenne neki, ha kiszellőztetné a fejét, valamint látták, hogy Petito felpofozza a férfit, aki ugyan indulatosan megragadta a nőt, de nem okozott neki komolyabb sérülést.

Ugyanakkor Petito és Laundrie baja kétszer is meggyűlt aznap a rendőrséggel, ugyanis később gyorshajtás miatt állították meg őket. Erről az igazoltatásról egy felvétel is napvilágot látott, amit az egyik rendőr testkamerája rögzített.

A felvételen a párt felszólították, hogy szálljanak ki a kocsiból, majd kérdéseket tettek fel nekik. A videón jól látható, hogy Petito zokog, aminek okára rákérdezett az egyik rendőr, mire a nő elmondta, hogy kényszerbeteg, ami miatt feszült, rosszkedvű és szorong, a vőlegénye pedig türelmetlen vele és szinte állandóan veszekednek.

A helyzet rendezése érdekében a rendőrök kivettek egy hotelszobát a férfinak, így Petito nyugodtan alhatott a furgonban. Ezután a hatóságok egészen addig azt hitték, hogy Petito és Laundrie rendben lesz, amíg a férfi haza nem állított egyedül a menyasszony furgonjával szeptember első napján.

Laundrie ügyvédje, Steven Bertolino elmondta, hogy az ügyfele azért hallgat, mert a rendőrség gondolkodás nélkül őt vádolná meg a menyasszonya eltűnésével, ezért a legjobb az lesz, ha nem mond semmit, mert akkor nincs semmi, amit felhasználhatnának ellene.

Csakhogy Laundrie, akit fontos szemtanúként kezel a rendőrség családja pénteken bejelentette, hogy a fiuk kedden túrázni ment egy mocsárvidékre, ahonnan azóta sem tért haza, életjelet sem adott magáról, az autóját pedig üresen találták meg a nemzeti park közelében.

Eközben ma a halottkémi vizsgálat megerősítette, hogy a napokban Wyoming egyik nemzeti parkjában talált női holttest valóban Petitóé, és az is biztos, hogy megölték.

(Forrás: noizz.hu, szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló