Ryan Reynolds visszavonul egy időre45 éves lett a híres színész, akinek most megismerheted az eddigi pályafutását.Október 23-án ünnepelte a 45. születésnapját Ryan Reynolds, aki a kanadai Vancouverben, egy katolikus család negyedik, legkisebb gyermekeként született 1976-ban. A színészkedést 12 évesen kezdte, majd hamarosan több tévésorozatokban is látható volt.

Az igazi áttörést a 2002-es Buliszerviz főszerepe hozta meg neki. Reynolds azonban nem akart csak vígjátékokban szerepelni, ezért úgy döntött, hogy kipróbálja magát az akció- és horror műfajban is, ám sokan úgy gondolták, hogy éppen az lesz a színész veszte, hogy nem lehet egy konkrét karakter archetípussal párosítani. Ehhez hozzátartozik az is, hogy olyan forgatókönyvekre is igent mondott, amelyekről előre lehetett tudni, hogy bukás lesz.

Természetesen azért Reynolds sem nyúlt mindig mellé, hiszen a romantikus vígjátékok esetében sikerült elég jól választania. Ennek ellenére a színész nem tartott ki a romantikus vígjátékok mellett, még annak ellenére sem, hogy a Nász-ajánlat elég szép jól szerepelt a mozikban.

A magánéletét tekintve a legérdekesebb az, hogy filmsztár létére tulajdonképpen semmi érdekes nem történik vele. Még a Scarlett Johanssonnal való válása is csendben zajlott. A szakítás után Blake Lively mellett találta meg a boldogságot Reynolds. S mivel a sztárpárnak már a harmadik gyermeke született meg 2019-ben, így úgy tűnik, hogy a színész megtalálta élete szerelmét, amit ironikus módon egyik legszerencsétlenebbül választott filmjének, a Zöld lámpásnak köszönhet, ugyanis a pár ennek a DC-filmnek a forgatását ismerkedett meg.

Reynolds összesen négy különböző képregénykaraktert keltett már életre a filmvásznon. S, bár napjainkban népszerű műfajról van szó, mégis a színésznek sikerült mellényúlnia a 2010-es évek közepéig, hiszen rossz döntés volt a részéről, amikor csatlakozott a Penge: Szentháromság, a Zöld Lámpás és a R.I.P.D. - Szellemzsaruk stábjához, ugyanis ezek mindegyike megbukott.

Deadpool esetében Reynolds már régóta életre akarta kelteni a karaktert, így amikor meghallotta, hogy az X-Men kezdetek: Farkas című mozifilmben szerepelni fog, azonnal lecsapott a lehetőségre, ám sajnos ebben a moziban eléggé leegyszerűsítették a karaktert, így úgy tűnt, hogy nincs számára jövő.

Reynolds azonban nem hagyta annyiban a dolgot, és végül sikerült meggyőznie a Fox vezetőit, hogy adjanak 58 millió dollárt egy önálló, kizárólag felnőtteknek szóló Deadpool filmre. Bár eleinte páran még azon a véleményen lehettek, hogy ez ablakon kidobott pénz, mégis később bebizonyosodott, hogy a Fox jó üzletet kötött.

A munkában producerként is résztvevő Reynolds mindent megtett annak érdekében, hogy a rajongók olyan filmet kapjanak, amilyet tényleg megérdemelnek Deadpoolról. Az eredmény pedig ma már mindenki számára ismert, hiszen nemcsak az első filmre, hanem az azóta elkészült másodikra is tódultak a rajongók, akik most tűkön ülve várják, hogy a harmadik rész is zöld utat kapjon, igaz, az már a Disney gondozásában fog érkezni.

Az elmúlt évtized második felében már próbált biztosra menni Reynolds, aki igyekezett pénzügyileg kevésbé kockázatos filmekben szerepelni. Idén a Free Guy című filmmel nyűgözte le a közönséget a mozikban, majd ennek a filmnek a rendezőjével, Shawn Levy-jal elkészítette a The Adam Projectet, amit majd szintén a Netflixen mutatnak be.

Ugyanakkor a Netflix mellett az AppleTV+ is magához csábította a színészt, méghozzá azzal, hogy a Spiritedben kínáltak neki szerepet. Ennek a forgatásával a napokban végzett Reynolds, aki ennek apropóján bejelentette, hogy most „egy időre” visszavonul a színészkedéstől.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy ez pár hónapot, vagy éveket jelent-e, de remélhetőleg legalább Deadpoolként hamarosan visszatér. Ugyanígy azt is csak találgatni lehet, hogy ennek köze van-e az évek óta tartó szorongásához, amiről először 2021 májusában vallott a Twitteren.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló