Szellem kísérthet a könyvtárbanA turisták szerint ezek a helyek a világ leginkább kísértetjárta épületei.A beszámolók szerint a világ tele van szellemjárta helyekkel, ám a legtöbben az alábbi listában szereplő épületeket tartják a leginkább kísértetiesnek.

A gótikus könyvtár – Felbrigg Hall: A XVII. században építették Észak-Norfolk mesés parkjában a káprázatos Felbrigg Hallt, amiben állítólag az ott élt William Windham kísért. A férfi imádta a könyveket, ezért rengeteg időt töltött a könyvtárban.

Windham 1809-ben halt meg, amikor az egyik este hazafelé lovagolva észrevette, hogy az egyik barátja otthonában tűz ütött ki. A férfi emlékezett rá, hogy az ismerősének milyen értékes könyvgyűjteménye van, ezért a segítségére sietett, ám mentés közben ráesett a csípőjére.

A sérülésből daganat lett, amit meg kellett műteni, ám Windham belehalt az operációba. A férfit a Felbrigg Hall közelében található Felbrigg-templomban helyezték végső nyugalomra.

410-es szoba – Queen Anne Hotel: San Francisco egyik legkísértetesebb helyeként tartják számon a Queen Anne Hotelt, ami a XIX. században még lány bentlakásos iskolaként funkcionált. Akkoriban élt ott Miss Mary Lake, az iskola igazgatónője, akiről elterjedt az a pletyka, hogy viszonyt folytat a helyi szenátorral, James Fairrel.

Amikor az épületet szállodává alakították át, akkor Lake irodája lett a 410-es szoba, amit ma már a szellemjárás gócpontjaként tartanak nyilván. Az egykori igazgatónőt 3000 mérfölddel messzebb temették el a halála után a szállodától, ahol állítólag azóta is kísért.

Az egyik vendég arról számolt be, hogy a földön, betakarva ébredt, amikor a 410-es szobában szállt meg. Mások arról beszéltek, hogy amikor aludni próbáltak, vagy kicsomagolták a bőröndjüket, akkor valaki énekelt nekik. A beszámolókból úgy tűnik, hogy Lake egy ártalmatlan, segítőkész szellem.

314-es szoba – Omni Mount Washington: 1900-ban építette Joseph Stickney a Mount Washington Hotelt, aminek ünnepélyes megnyitása után nem sokkal Stickney megbetegedett és hamarosan meghalt.

A férfi özvegye, Carolyn később hozzáment egy európai herceghez, de minden évben visszatért a hotelba, aminek a 314-es szobáját vette ki minden alkalommal. Miután a nő 1936-ban meghalt, különös dolgokról kezdtek beszámolni a szállodában megfordult emberek.

Egyesek arról beszéltek, hogy az éjszaka látták, hogy egy nő lebeg a hotelban és a fények maguktól pislákoltak. Máskor a szellem csak némán ült. Arra is akadt példa, hogy a vendégek érdes virágillatot éreztek a szobában, amikor felébredtek. A 314-es szobában otthagyták Carolyn baldachinos ágyát, így talán az lehet az, amihez a szellem kötődik.

Vulcan Hotel -1-es szoba: A szellemvadászoknak és a paranormális jelenségek kedvelőinek egyik kedvenc helye az új-zélandi Vulcan Hotel, ugyanis annak 1-es szobája kimondottan sötét múltra tekint vissza.

A történet szerint egy Rose nevű prostituált lakott ott, majd halt meg, amikor a XIX. században megfojtották az ágyában. Állítólag a nő azóta is a szobában kísért. A szemtanúk azt állították, hogy pislákoló fények, hideg folt, ajtók nyikorgása, fantomlépések, nyögések és maguktól működésbe lépő készülékek utaltak a szellem jelenlétére.

A beszámolók azt is állítják, hogy Rose csak férfiakat zaklat, talán azért, mert a gyilkosa miatt most minden férfin bosszút próbál állni.

Pince – Newton ház: Nagy-Britannia egyik leginkább paranormális helyeként tartják számon a Newton ház pincéjét, amivel kapcsolatban már számos rejtélyes megfigyelésről számoltak be a szemtanúk. A legtöbben egy szellemről beszéltek, méghozzá Walterről, aki életében inasként dolgozott a háznál.

Állítólag a szemtanúk dohányszagot éreztek, hangokat hallottak és pislákoló fényeket láttak a pincében. A Newton házzal kapcsolatos egyik legismertebb legenda arról szól, hogy a házban kísért Lady Elinor Cavendisht, a ház asszonyának unokatestvére, akit egy kikosarazott szerető fojtott meg a XVIII. században.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló