Tudd meg, hogy mit mesélnek rólad a káros szokásaid!Válaszd ki az alábbiak közül a negatív viselkedésmintáidat, és olvasd el, hogy azok mit árulnak el a karakteredről! 1. Hazudozás: Az egó tehető felelőssé a hazudozásért, mert az, aki hazudik, szeretné okosabbnak, gazdagabbnak, fontosabbnak és népszerűbbnek beállítani magát, mint amilyen valójában. A hazugságot sokszor a manipuláció eszközeként használják, mert az ember így akarja elérni, hogy mások elhiggyék az ő illúzióvilágát, amivel becsapja őket.

2. Az elfoglaltság, mint álca: Valójában alkalmatlannak érzed magad, nem tudod elvégezni a munkád, vagy képtelen vagy az irányításod alatt tartani az életedet. Ez a negatív viselkedésforma azt is jelentheti, hogy szándékosan vagy elfoglalt, méghozzá azért, hogy ne kelljen szembenézned az életed fontos kérdéseivel, vagy a kényelmetlen érzelmi kérdésekkel, ugyanis nem tudsz mit kezdeni az érzelmeiddel és az érzéseiddel, ezért inkább lefoglalod magad valamivel.

3. Gyakori késés: Az irányítás és a hatalom kérdésével, valamint az önértékelési problémákkal áll kapcsolatban a gyakori késés, ugyanis ezzel próbálod nagyobbnak és fontosabbnak mutatni magad. A notórius késők született egó-bajnokok. Ha gyakran késel, akkor ez azt árulja el rólad, hogy úgy érzed, az életben elfoglalt megbecsült szereped miatt nincs azzal semmi probléma, ha megvárakoztatsz másokat, elvégre a te időd drágább az övéknél. Ha erre ők még nem jöttek rá, akkor megtanítod nekik azzal, hogy alaposan elkésel.

4. Rágózás: Ha rád jellemző negatív viselkedésminta a rágózás, akkor az azt jelenti, hogy képtelen vagy megemészteni és elengedni az adott élményt, ezért inkább újra és újra átrágod magad azon. A rágással enyhítheted a félelmeidet, a rágó édes ízével pedig megteremted annak az illúzióját, hogy minden rendben van.

A rossz lehelet a mély, kimondatlan neheztelés és harag következménye lehet átvitt értelemben, vagyis lenyelted a negatív érzéseidet, így a mérgedet és a bizonytalanságot, amit az ízesített rágóval próbálsz elfedni.

5. Halogatás: A megrögzött halogatók közös jellemvonása az alacsony önbecsülés, amit sokféleképpen próbálnak leplezni. Ugyanakkor ez az önértékelési probléma hatalmas egóval jár, méghozzá azért, mert az alkalmatlanság érzését ezzel próbálják ellensúlyozni.

Ha te is megrögzött halogató vagy, akkor az maximalizmusra is utalhat, méghozzá azért, mert annyira magas elvárásokat támasztasz saját magad elé, hogy aztán azt hiszed, hogy nem tudsz megfelelni azoknak, ezért ijedtedben inkább félretolod a feladatot.

A tökéletesség keresése csak illúziókergetés, mivel a világon senki és semmi sem tökéletes. Ha valamibe nem mersz belevágni, mert attól félsz, hogy nem lesz tökéletes, akkor az azt jelenti, hogy olyasmire vársz, amit soha nem fog megérkezni.

Az életben minden folyamatban bekövetkeznek változások, viszont a tökéletes nem létezik. Aki a tökéletességet keresi, az általában ezzel leplezi az önbizalma hiányát, aminek következménye a feladatok, vágyak vagy az álmok halogatásának káros szokása lehet.

6. Dohányzás: Ha a dohányzás a negatív viselkedésmintád, akkor ez arra utal, hogy félsz kapcsolatot teremteni a való világgal, ezért inkább egy „mérgező” határt húzol magad köré. A dohányzók közül sokan tizenéves korukban szoktak rá erre a káros szokásra, amiért nem kapták meg azt az intimitást és elfogadást, amelyre vágytak. A dohányzás tehát a vágyakozás szokása, míg a füst a füstbe ment tervek és álmokat szimbolizálja.

7. Körömrágás: A körömrágás arra utal, hogy nem akarsz másoknak ártani, ezért tulajdonképpen lefegyverezed magad. Ugyanakkor emiatt a harag benned marad és ott marcangol. A körömrágás azt is elárulja rólad, hogy félsz az ösztönös, természetes reakcióidtól, nem mered őszintén kifejezni önmagad, mert attól tartasz, hogy azzal megbántasz másokat. Félelemmel és feszültséggel tölt el, ha olyan érzéseid támadnak, amelyekről úgy gondolod, hogy a többi ember elfogadhatatlannak tartaná, ha elárulnád nekik.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló