Fejszés gyilkos maradványait találták meg a Buffalo Cave-ban



A legmegdöbbentőbb dolgok, amiket barlangokban találtak.Egy 100 éves fejszés gyilkos: 1916-ban zárták börtönbe a bűnöző Joseph Henry Lovelesst, akit azzal gyanúsítottak, hogy baltával megölte a feleségét, Agnest. A férfi azonban nem maradt a rácsok mögött, ugyanis a cipőjébe rejtett fűrészlappal sikerült megszöknie. Soha többé nem látták.

1979-ben egy család bukkant rá a Idahóban található Buffalo Cave-ban egy zsákra, amiben azonosítatlan, lefejezett törzset fedeztek fel. 1991-ben megtalálták a törzshöz tartozó kezet, majd kutatást indítottak a többi testrész után, aminek eredményeként előkerültek a hiányzó lábak és az egyik kar.

Tizennyolc évvel később DND-tesztnek vetették alá a maradványokat. Mivel ennek az eredménye arra utalt, hogy Loveless testét találták meg, ezért a férfi akkor 87 éves unokája DNS-t adott, hogy a hatóság tisztázhassa az eredményt.

Ebből kiderült, hogy a feldarabolt holttest valóban a gyilkossággal gyanúsított Loveless, akit 103 évvel azután sikerült azonosítani, hogy utoljára élve látták. Ugyanakkor a halálának részleteit homály fedi, de egyes teóriák szerint Agnes családja állt rajta bosszút.

Egy újabb holt-tengeri tekercs: A régészek 1940 óta rendszeresen, legutóbb 2021-ben, találnak a több ezer tekercstöredékből az izraeli rémbarlangban, ahol az idén több tucat új holt-tengeri tekercstöredéket találtak egy 6000 évvel ezelőtt élt fiatal lány mumifikálódott holtteste mellett eltemetve.

Óriások csontjai: A dél-kínai Panxian Dadong barlangok egyikében bukkantak rá a hatalmas csontokra a régészek, akik több, mint 40 ősi emlősfaj csontjait találták meg, köztük több óriásira nőtt teherhordó állatét és növényevőkét.

A kutatók számára gondot okozott, hogy a barlang a tengerszint felett 1600 láb magasságban volt, és csak egy sziklafal vezetett a bejárathoz. A rengeteg csont között találtak ősi orrszarvúkat, elefántszerű Stegodonokat és nagylábú Gigantopithecus-okat. Arra egyelőre senki sem jött rá, hogy az őseink hogyan vitték oda ezeket az állatokat.

A Klerksdorp gömb: Mivel a barlangok általában nincsenek kitéve a Föld időjárásának, ezért biztonságos teret biztosítanak a különféle formák kialakulásához. Ilyen képződmény volt az 1800-as években egy bányában talált Wolfsegg-vas, ami Salzburg-kocka néven is elhíresült. Az emberek azt hitték róla, hogy egy meteorit, a szokatlan formája miatt pedig többen azt feltételezték, hogy gépek munkálták meg a Földre esése előtt.

Hasonló példa a sok Klerksdorp gömb, ugyanis ezek a hárommilliárd éves képződmények is úgy néznek ki, mintha precíziós gépekkel emelték volna ki őket, ám valójában csak szokatlan geológia alakzatokról van szó.

Hobbitok: Alaposan megdöbbentek azok a régészek, akik az indonéziai Floresban található Liang Bua barlangban dolgoztak 2003-ban, ugyanis olyan emberi maradványokat találtak, amelyek minden bizonnyal felnőttekhez tartoztak és közeli rokonságban álltak a Homo sapiensszel, mégis a magasságuk csak három és fél láb volt.

Sokan azonnal hobbitoknak vélték az emberi maradványokat, de az antropológusok inkább azt gyanították, hogy a csontok gazdái olyan betegségben szenvedtek, amelyek miatt rövidebbek voltak a karjaik és a lábaik.

Később bebizonyosodott, hogy a hobbitok valójába Homo floresiensise, tehát normális, egészséges és intelligens emberek voltak.

Egy boszorkány szelleme: Két túrázó talált rá a hátborzongató női faszoborra a New York-i Catskill-hegység egyik barlangjában. A saját fülkében álló női alak nyakába hurok lógott, a szemeibe szögeket vertek.

Az egyik túrázó ott akarta hagyni, de a másik magával vitte az elátkozott tárgyat, amit alaposan megbánt, ugyanis állítása szerint a szobor magától mozgott éjszakánként és rejtélyes kopogást hallott. Miután kellemetlenségek sorozata érte, a túrázó úgy döntött, hogy inkább odaadja az elátkozott szobrot egy okkultista tárgyakkal foglalkozó múzeumnak.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló