A Coen testvérek is szerepelhettek volna az Ocean's ElevenbenÉrdekességek, amelyeket talán még nem hallottál a 20 éve bemutatott filmről.A Coen testvérek is szerepet kaptak volna a filmben: Egy valódi testvérpár, Luke és Owen Wilson alakíthatta volna az Ocean's-trilógia testvérpárját, Virgil és Turk Malloy-t, de a két színész inkább Wes Anderson harmadik játékfilmjében, a Tenenbaum, a háziátokban vállalt szerepet.

A hírek szerint, miután Wilsonék nemet mondtak az Ocean's Elevenre, egy másik testvérpár neve merült fel ötletként, méghozzá a Coen testvéreké, akiknek bár filmes múltja évtizedekre tekintett vissza, mégsem volt színészi tapasztalatuk.

Sok évvel később a rendező emlékei már megkoptak arról, hogy mennyire volt reális az ötlet, és ha meg is történt a felkérés, akkor az kitől származott, de mivel George Clooney jó barátságot ápolt a Coen testvérekkel, ezért valószínű, hogy ő volt az ötletgazda. Végül azonban Virgil és Turk szerepét Scott Caan és Casey Affleck kapta.

Az eredeti film két szereplője is cameózik a remake-ben: Az Ocean's Eleven rendezője nemcsak a főszerepekre szerzett nagy neveket, hanem a sok cameóra is, amivel tele van a film. Ennek köszönhetően bukkant fel az eredeti produkció két sztárja, az abban a rablócsapat egyik tagját alakító Henry Silva, és a Danny Ocean feleségét játszó Angie Dickinson is, akik a filmbéli bokszmeccs nézői között jelentek meg egy pillanatra. Érdekesség, hogy a most 93 éves Silva számára ez volt az utolsó alkalom, hogy kamerák elé állt.

Vendégszerepben feltűnik egy csapat fiatal, feltörekvő színész is: Az Ocean's Elevenben nemcsak az 1960-as eredeti film két veterán sztárja bukkant fel, hanem sok feltörekvő, tévéből is ismerős színész is kapott egy-egy rövid cameót.

A film elején látható jelenetben, amelyben Danny Ocean és Rusty sok idő után találkozik újra a pókerasztalnál, Rusty éppen jobb játékra próbál tanítani egy csapat fiatalt, akiket a keresztnevükön szólít. Ők Holly, Topher, Josh, Barry és Shane, akiket a valóságban is így hívnak, ugyanis Holly Marie Combs, Topher Grace, Joshua Jackson, Barry Watson és Shane West alakította őket.

Közülük elsősorban az Azok a 70-es évek című műsorban szereplő Grace, valamint a Dawson és a haverokban szereplő Jackson lehetett ismerős. Jackson később visszatért az Ocean's Twelve-be, de a harmadik részből kimaradt, ugyanis azzal egy időben forgatták a Pókember 3. részét, amiben ő alakította Eddie Brockot/Venomot.

Eredetileg Bruce Willis játszotta volna a címszerepet: Az eredeti elképzelés szerint Bruce Willis kapta volna Danny Ocean szerepét, de a Hetedik érzéknek köszönhetően a színész akkoriban annyira sok munkát kapott, hogy egyeztetési nehézségek miatt nemet kellett mondania a főszerepre.

A hírek szerint később egy másik szerepet ajánlottak neki, de azt azért nem vállalta el, mert azt szerette volna, hogy mindenképpen a csapat tagja legyen. Néhány évvel később viszont mégis szerepelt a folytatásban, de nem a banda tagjaként, ugyanis önmagát alakította egy pillanatnyi jelenetben.

George Clooney és Julia Roberts sincs nagy véleménnyel az eredeti filmről: Egy több, mint 40 éve bemutatott, azonos című és hasonlóan pazar szereposztású film remake-jeként készült el az Ocean's Eleven.

Az eredeti verzióban először dolgozott együtt a Rat Pack öt tagja, azaz Frank Sinatra, Dean Martin, Sammy Davis, Jr. Peter Lawford és Joey Bishop. Ugyanakkor a színészgárda és az átvett alapötlet ellenére Clooney és Roberts sem rajong az eredeti filmért.

Clooney szerint azok, akik azt állítják, hogy az 1960-as alkotás a kedvencük, valószínűleg soha nem látták, és csak azért mondják, mert a korszak legmenőbb színészei játszottak benne. A színész belátta, hogy ők soha nem lesznek akkora sztárok, mint a Rat Pack tagjai, viszont elmondhatják magukról azt, amit az eredeti film készítői nem: az ő verziójuk alapötlete jó.

Roberts egy interjúban vallotta be, hogy nem bírta végignézni az Ocean's Eleven eredeti verzióját, és kétszer is elaludt közben.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló