Ezeket a filmeket érdemes lesz megnézned 2022-ben!



Az év legfontosabb filmjei, amelyekért érdemes lesz moziba menni, ha a koronavírus is úgy akarja.Black Adam: 2022. július 28-án mutatják be hazánkban a Dwayne Johnson főszereplésével készült, Black Adam című filmet, aminek antihőse a Justice Society of Americával rúgja össze a port. Pierce Brosnan, Aldis Hodge és Noah Centineo is szerepelni fog a képregényfilmben.

Uncharted: 2022. február 10-én érkezik a magyar mozikba a Naughty Dog híres videójátékának filmadaptációja. A Tom Holland és Mark Wahlberg főszereplésével készült Uncharted, ami a kincskereső főhős fiatalkori kalandjaira koncentrál, összességében egy laza, ismerős elemeket felvonultató kalandfilmnek ígérkezik, legalábbis az első előzetes alapján.

Fekete Párduc 2. (Black Panther: Wakanda Forever): Ha minden jól megy, akkor 2022. november 10-én érkezik a magyar mozikba a Fekete Párduc folytatása, ami nemcsak azért nagy kérdőjel, mert az első rész főhősét alakító Chadwick Boseman elhunyt, hanem azért is, mert a Shurit alakító (és egyes pletykák szerint a főszerepet megöröklő) Letitia Wright komolyabb sérülést szenvedett, ami miatt le kellett állítani a forgatást, tehát nem biztos, hogy időre sikerül befejezni a munkálatokat.

Sonic, a sündisznó 2. (Sonic the Hedgehog 2): 2022. március 31-én mutatják be a Sonic folytatását, amiben mindenki kedvenc kék sünije szeretné bebizonyítani, hogy minden megvan benne ahhoz, hogy igazi hőssé váljon. A folytatásban ismét látható James Marsdent és Jim Carrey, de mellettük újabb animált és élőszereplős karakterek is bemutatkoznak.

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbeldore: 2022. április 14-én mutatják be a hazai mozik a Harry Potter világához tartozó Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbeldore-t, aminek cselekményéről még semmi sem derült ki, viszont a címből arra lehet következtetni, hogy a történetben végre nagyobb szerepet kap Jude Law Dumbledore-ja.

Lightyear: 2022. június 16-tól lesz látható a magyar mozikban a Pixar Toy Story-spinoffja, a Lightyear, ami nemcsak a játékbirodalom egyik karakterére koncentrál, hanem arra a szereplőre, aki az egész játékot inspirálta, Buzz Lightyearre.

Batman (The Batman): 2022. március 3-án mutatják be a hazai mozikban a Robert Pattinson főszereplésével, Matt Reeves rendezésében készült The Batman című filmet, ami az ígéretek szerint egy földhöz ragadtabb detektívtörténetnek ígérkezik.

Mission: Impossible 7: 2022. szeptember 29-től lesz látható a magyar mozikban a Mission: Impossible következő része, amiben természetesen ismét Tom Cruise próbálja meg minél nyaktörőbb mutatványokkal megmenteni a világot.

Doctor Strange az Őrület Multiverzumában (Doctor Strange in the Multiverse of Madness): 2022. május 5-én érkezik a magyar mozikba a Doctor Strange folytatása, aminek előzetese alapján úgy tűnik, hogy a főhős még mindig a Pókember: Nincs hazaútban bemutatott mágiával megnyitott multiverzum problémájával képtelen megküzdeni.

A Marvel filmjében látható lesz Wanda Maximoff, valamint bemutatkozik America Chavez, alias Miss America, miközben Doctor Strange kénytelen lesz szembenézni a barátból ellenséggé vált, Chiwetel Ejiofor által alakított Karl Mordóval, illetve a saját egójával, ami az egész baj legfőbb okozója.

Bullet Train: 2022. július 14-én érkezik a magyar mozikba Kôtarô Isaka regényének filmadaptációja, amiben öt bérgyilkos felszáll egy japán vonatra és csak menet közben jönnek rá, hogy a megbízásaik összefüggnek. A David Leitch által rendezett akciófilmben Brad Pitt, Sandra Bullock, Michael Shannon, Aaron Taylor-Johnson és Zazie Beet is látható lesz.

Az Északi (The Northman): 2022. április 21-én tűzik műsorukra a magyar mozik Robert Eggers történelmi filmjét, amiben a főszereplő Alexander Skarsgard mellett szerepelni fog Nicole Kidman, Anya Taylor-Joy, Ethan Hawke, Willem Dafoe és Björk is. Az Északi a X. századi viking kolóniába kalauzoló el, aminek főnöke megölése után annak fia bosszút esküszik.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló