Tuberkulózisban elhunytak kísérthetnek Portugália egyik luxusszállodájábanHelyek és épületek, ahol a szóbeszéd szerint rendszeresek a szellemtevékenységek.A világon számtalan olyan hely található, ahol állítólag szellemek járnak, ám a szóbeszéd szerint, az alábbi területeken és épületekben rendszeresek a szellemtevékenységek.

Pousada Serra da Estrela: Portugália egyik csodás, ötcsillagos szállodája a Pousada Serra da Estrela, aholeleinte halálos betegségekben szenvedő vasutasokat ápoltak. Egy idő után az épületet bérbe adták a portugál szanatóriumok társaságának, amitől kezdve már minden kezelésre szoruló beteg előtt nyitva állt. 1980-ra a betegek többsége meghalt, a szanatóriumot pedig bezárták.

Hamarosan olyan hírek kezdtek terjedni, amelyek szerint az elhunyt betegek szellemként kísértenek az épületben. A pletykák azt követően sem szűntek meg, hogy szállodát nyitottak az épületből, ugyanis állítólag a vendégek közül többen is látták, hogy éjszaka tuberkulózisban elhunytak szellemei járják a folyósokat és a termeket.

Witkowicei erdő: 2001-ben kilenc diák úgy döntött egy nap, hogy a Witkowicei erdőben töltik az éjszakát. Aznap este fél 8-kor a csapat találkozott egy idős férfival, aki arra kérte őket, hogy ne menjenek az erődbe, ám diákok nem vették komolyan a figyelmeztetést és kigúnyolták a férfit. A csapat bement az erődbe, ahonnan soha többé nem jöttek ki.

A szóbeszéd szerint az eltűnt diákok barátai kezdték el a kutatást, mert a rendőrség „nem szívesen nyomozott volna az ügyben”. A keresés során előkerült egy fényképezőgép, ami az eltűnt diákoké lehetett. A fotókon a sűrű ködbe burkolózó erdőben látható az eltűnt fiatalok elmosódott alakja.

A diákokat kereső barátok azt is kiderítették, hogy egykor hatalmas tűzvész tombolt Witkowice környékén, az erőben pedig már több helyi is meghalt rejtélyes körülmények között. Az eltűnt diákok a mai napig nem kerültek elő. Egyes híresztelések szerint egy „istenség” ölte meg őket, aki az erődben él és sűrű zöld ködöt képez.

La Noria szellemváros és temető: A chilei Atacama-sivatagban található La Noria virágzó salétrombányász város volt 1826-ban, amikor is még több ezer embernek adott otthont a település, ami mára már igazi szellemvárossá változott.

A helyi bányát az ipari verseny tette tönkre, valamint az, hogy az első világháború idején felfedezték a salétrom szintetikus alternatíváját, így a helyiek lassan elköltöztek a városból. Később La Noriát és temetőjét kifosztották, de több koporsó és emberi csont még ma is található a helyszínen.

Ha ez nem lenne önmagában is elég hátborzongató, akkor szót kell ejteni még arról a városi legendáról is, amely szerint a megbolygatott koporsókhoz és emberi csontokhoz kötődő lelkeket felbosszantotta, hogy megszentségtelenítették a nyughelyüket, ezért napnyugta után felemelkednek a sírokból, hogy csendes tiltakozással elinduljanak a magányos La Noriába.

A szellemváros felkeresői közül többen azt állították, hogy látták a felvonulást, valamint testetlen hangokat, sikolyokat hallottak visszhangzani az elhagyatott épületek között.

Obvodnij csatorna: Az oroszországi Szentpétervár leghosszabb csatornája az 1700-as évek végén és az 1800-as évek elején kiásott Obvodnij-csatorna. Mivel túl sekélynek bizonyult ahhoz, hogy hajózni lehessen rajta, ezért csak kis csónakok használhatják.

A betonnal körbevett csatorna azonban nem erről híres, hanem arról, hogy sokan próbálnak ott véget vetni az életüknek, ami miatt elnevezték az „öngyilkosok csatornájának”. Az öngyilkossági kísérleteket túléltek közül többen arról beszéltek, hogy láthatatlan erőt próbálta víz alá húzni őket, de arra is akadt példa, hogy valaki egy fehér ruhás nőt látott a víz alatt lebegni, mielőtt egy pillanat alatt eltűnt volna.

Még a csatorna építésének elején a munkások gyakran panaszkodtak fejfájásra, rosszullétre, sőt, többüknek váratlan dühkitörése is volt. A mendemonda szerint a munkásokat átok sújtotta, amiért egy ősi pogány temetőn keresztül építik ki a csatornát.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló