Filmek, amelyeket érdemes megnézned februárban



Kihagyhatatlan alkotások a tél utolsó havában!Belle: A sárkány és a szeplős hercegnő (Belle): Február 17-én érkezik a magyar mozikba Hosoda Mamoru legújabb animéja, a Belle: A sárkány és a szeplős hercegnő, ami egyszerre tűnik szívszorító és szívmelengető szórakozásnak.

A japán rendező alkotásának tavalyi világpremierjén 14 percen keresztül tapsolt állva a cannes-i fesztivál közönsége, a kritikusok szerint pedig a karakterek, a világépítés és a látvány szempontjából is egy egyedi animációs sci-fi a Belle: A sárkány és a szeplős hercegnő.

A történet főszereplője egy 17 éves kamaszlány, aki mivel nem találja a helyét a világban, ezért elmerül a virtuális valóságba, ahol ő Belle, egy híres énekesnő. A hamis csillogás azonban csak addig tart, amíg fel nem bukkan egy sárkány, aki nemcsak a lány virtuális, hanem a valós életét is alaposan felforgatja.

Uncharted: Február 10-én érkezik a magyar mozikba a Naughty Dog híres videójátékának filmadaptációja. A Tom Holland és Mark Wahlberg főszereplésével készült Uncharted, ami a kincskereső főhős fiatalkori kalandjaira koncentrál, összességében egy laza, ismerős elemeket felvonultató kalandfilmnek ígérkezik, legalábbis az első előzetes alapján.

 

Katonadolog (Dog): Február 17-től látható a magyar mozikban a Channing Tatum főszereplésével készült roadmovie-s dramedy, a Katonadolog, amiben a Tatum által alakított katona feladata, hogy vigye el Lulut, a hadsereg belga juhászkutyáját Washington állambeli légitámaszpontból Arizonába, hogy részt vegyen a gazdája temetésén.

Az utazás során nem túl harmonikus a katona és a Lulu kapcsolata, ugyanis míg a férfi úgy érzi, hogy hozzá méltatlan feladatot kapott, addig a négylábúnak a gyász feldolgozásával gyűlik meg a baja.

Moonfall: Február 3-án mutatják be a magyar mozikban A függetlenség napja és a Holnapután rendezőjének új filmjét, a Moonfallt, ami leginkább régi katasztrófafilmek kedvelőinek nyerheti el a tetszését. Roland Emmerich alkotásának alapját az a híres összeesküvés-elmélet adja, amely szerint a Hold nem organikus égitest, hanem egy üreges, mesterséges bolygó, aminek belsejében intelligens létforma él.

Az akció-sci-fi alapötlete szerint erről a NASA az 1969-es holdra szálláskor tudomást szerzett, de az információt eltitkolták a világ elől, ám most ez a rejtélyes létforma megtámadja a Földet. Az apokalipszis szökőárakkal és más természeti katasztrófával indul, miközben a Halle Berry és Patrick Wilson által alakított asztronauták és egy összeesküvés-elmélet hívő összefog, hogy megmentsék a világot a földönkívüli fenyegetéstől, még úgy is, hogy senki sem hisz a sikerükben.

Belfast: Február 24-én érkezik a magyar mozikba a Kenneth Branagh által rendezett Belfast, amiben ugyan a rendező nem osztott magára szerepet, mégis ez az alkotás a karrierje legszemélyesebb munkája, mivel a saját fiatalságát idézi fel benne.

Az Oscar-esélyes dráma története a hatvanas évek, fegyveres konfliktusoktól sem mentes, zavargásoktól sújtott Észak-Írországában játszódik, a középpontjába pedig egy munkásosztálybeli fiú áll.

Bár Belfast alapvetően fekete-fehérben érkezik, néhány színes jelenettel kiegészítve, mégis Branagh célja az, hogy megmutassa, neki mégsem annyira sötétek az emlékei erről a korszakról. A film szereplői között olyan színészek lesznek láthatóak, mint például Judi Dench, Jamie Dornan és Ciarán Hinds.

Halál a Níluson (Death on the Nile): Február 17-től tekinthető meg a magyar mozikban a 2017-es Gyilkosság az Orient Expresszen folytatása, ami nemcsak a járvány, hanem az egyik főszereplő botránya miatt is késett ennyit.

Kenneth Branagh második Agatha Christie-adaptációjában is eljátssza a legendás brit detektívet, aki most egy gőzössel indul az egyiptomi nyaralására. Poirot a hajón megismerkedik egy házaspárral, akiket Gal Gadot és Armie Hammer alakít.

A minden szerepét elbukó Hammer miatt Branagh is nehéz helyzetbe került, de végül megtartották a jeleneteit.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló