Pozitív vagy negatív hős lennél?Ha választasz egy lapot az alábbiak közül, akkor megtudod, hogy milyennek lát a környezeted!1. A hedonista: Alapvetően arra törekszel, hogy hosszú távra tervezz, de aztán a pillanat hevében füstbe mennek ezek az elképzeléseid. Számodra mindennél fontosabb a jólét, a csábítás, az érzékiség és minden, amitől stílusos lehetsz.

Habár gyorsan találsz követőket, mégis óvatosnak kell lenned, és alaposan meg kell gondolnod, hogy kiket fogadsz a bizalmadba!

2. A csapatkapitány: Képtelen vagy elviselni az egy helyben ácsorgást. Egyszerűen úgy érzed, hogy az irányításodra szorul mindenki, és nem érted, hogy miért háborodik fel az, akinek útmutatással próbálod segíteni az ügyét. A környezeted számára ez addig bosszantó, amíg rá nem jönnek, hogy milyen összeszedetten és jól tudsz egy egész csapatot kihúzni a bajból.

3. Örök kölyök: Nemcsak szereted, hanem titkon el is várod, hogy a közvetlen környezetedben élőktől, hogy a gondodat viseljék. Sokszor magukkal ragadnak az új irányzatok, nem tudsz kitartani vagy megállapodni a terveid mellett.

Szerencsédre a fiatalos hozzáállásod láttán a környezeted idővel úgy dönt, hogy érdemes téged támogatniuk, mert mindenről naprakész, pontos információkkal rendelkezel, ami számukra is hasznos.

4. A mérleg nyelve: Eleinte komikusnak tűnik mások számára a döntésképtelenséged, de hosszabb távon ugyanez már fárasztó és felőrli mások idegeit. Ugyanakkor erről nem tehetsz, mert te egyszerűen úgy vagy beállítva, hogy a fontos dolgok esetében szükséged van pro és kontra listára.

Az életed egyes területein a hasznodra válik ez a fajta alaposság, de azért jó lenne, ha megtanulnád fontosságuk szerint rangsorolni a dolgokat! Ugyanakkor ez a „negatívnak” vélt tulajdonságod is hasznára válik olykor azoknak, akik máskor kinevetnek érte, hiszen mindenkivel előfordul, hogy döntésképtelen helyzetbe kerül.

5. A gyűjtögető: Képtelen vagy a felejtésre, a megbocsátásra és a sérelmeid elengedésére. Az mindegy, hogy mások elfeledkeznek rólad, vagy megbántanak, de ugyanígy az sem számít neked, hogy szándékosan, vagy véletlenül tapostak-e a lelkedbe, mert te mindenképpen egy életre megjegyzed a dolgot.

Ez sokkal inkább neked teher, és nem a környezetednek. Ezen jó lenne, ha tudatosan dolgoznál, mert ha így folytatod, akkor előbb-utóbb elüldözöd a szeretteidet, akik nehezen kezelik a sértődékenységedet. Igaz, hogy nem könnyű feladat a megbocsátás gyakorlása, viszont a sértettség falait pillanatok alatt dönti le.

6. A vészmadár: Esetedben nem létezik olyan, hogy minden rendben van. A napsütésben túl meleged van, ha felhős az ég, akkor aggódsz, hogy nincs nálad esernyő. Te minden esetben találsz okot arra, hogy rámutass, hogy miért sülhet el minden rosszul az aktuális helyzetben. A környezetedet ez főleg akkor aggasztja, amikor a sok ideje őrzött álmaid megvalósításában is hibát találsz.

A hozzád legközelebb állók szállóigeként terjesztik az aranyköpéseidet, ideje lenne ebből neked is tanulnod!

7. A mártír: Hajlandó vagy bármit megtenni önzetlenül, nem várva érte ellenszolgáltatást, ugyanis leküzdhetetlen vágyat érzel arra, hogy elmondhasd magadról, hogy ha te nem segítesz, akkor senki más sem segített volna.

Bár ez alapvetően nem negatív hős szerep, elvégre mindenkinek hasznára válik, viszont hatalmas felelősséggel jár, ráadásul hosszabb távon tönkreteszi a kapcsolatodat az emberekkel, ezért lehet, hogy az lenne tőled a legnagyobb áldozat, ha hajlandó lennél ezzel szembenézni.

8. A tanító: A jó dolgokban is képes vagy felfedezni a negatív tényezőket. Bár jóindulattól vezérelve, de ezt szóvá is teszed, ami miatt megkapod, hogy akkor csináld jobban! Természetesen az mindig hibátlan, amit te csinálsz, kivéve akkor, ha társassal dolgoztál, mert akkor biztos, hogy ő a vétkes.

Ugyanakkor légy bármennyire a terhére a környezetednek a kritikusságoddal, ha egyikük bizonytalan valamiben, akkor biztos, hogy téged kér fel arra, hogy ellenőrizd le.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló