Ezeket a dolgokat talán még nem tudod Jessica Chastainről



Meglepő érdekességek a színésznőről, aki most lett 45 éves.Első fontosabb filmjét Budapesten forgatta: A tévés munkái után 2008-ban mutatták be Chastian első mozifilmjét, a Jolene-t, amiben ő alakította a főszerepet. Bár a film nem kapott nagy visszhangot, a kritikusok mégis felfigyeltek Chastain tehetségére és jelenlétére.

A színésznő első kiemelkedőbb munkája a 2010-es Az adósság volt, amit Budapesten forgattak. Chastain pár évvel később visszatért a magyar fővárosba, ugyanis ugyanitt forgatták a Ridley Scott rendezésében készült Mentőexpedíciót, amiben Chastain alakította a női főszerepet.

Hihetetlenül foglalkoztatott, volt olyan év, hogy 6 filmben is szerepelt: Napjainkban már visszafogta a munkatempóját Chastain, ám a 2010-es években ő volt az egyik legfoglalkoztatottabb színésznő, aki már akkoriban is igyekezett minőségi alkotásokhoz adni a nevét, de eközben igen széles skálán mozgott.

A 2010-es Az adósság után 2011 volt az az év, amelyben sikerült valóban berobbannia, ugyanis ebben az esztendőben hat filmjét is bemutatták a mozikban. Ezek a Wilde Salomé, Coriolanus, Take Shelter, Texas gyilkos földjén, Az élet fája, valamint A segítség című filmek voltak.

A segítség című dráma volt az első, amiért Chastain megkapta az első Oscar-jelölését a legjobb nő mellékszereplők kategóriában, ám a szobrot végül a filmbeli partnere, Octavia Spencer vehette át.

Meghívták a Marvel-univerzumba is, de vissza kellett adnia a szerepet: A Marvel már nagyon korán, 2012-ben felfigyelt a színésznőre, akinek a Vasember 3-ban ajánlottak szerepet, ám Chastain akkoriban annyira elfoglalt volt, hogy nem tudta elvállalni a munkát, ugyanis annak forgatása ütközött volna egy másik film forgatásával.

A hírt egyébként nem egy site tette közé, hanem maga a színésznő, aki a Facebook-posztban azt is megemlítette, hogy a sajtó a kelleténél kicsit hamarabb jelentette be a hírt és kezelte tényként a szereplését. A Vasember 3-ban végül Rebecca Hall kapta meg a tudós Maya Hansen szerepét.

Vészhelyzetben láthatták először a tévénézők: Ahogy több más színész esetében, úgy Chastain számára is a Vészhelyzet adta meg az igazi esélyt a mozgóképes bemutatkozására. A színésznő a 10. évad 16. részében játszott egy 19 éves lányt, akinek gondoskodnia kell a súlyos agykárosodást szenvedett apjáról.

Chastain elmondta, hogy mivel egy némileg pszichotikus lányt alakított, ezért akkoriban ehhez a szerephez hasonló, kissé labilis, vagy kimondottan őrült karakterekkel keresték meg a tévések. A színésznő több más sorozatban is látható volt a következő években. Játszott például a Veronica Marsban, az Esküdt ellenségekben, a Magánügyekben és a Míg a halál el nem választban is.

Hiába szerepelt Az élet fájában, Terrence Malick az összes jelenetét kivágta az egyik következő filmjéből: A filmvilág egyik legkülönösebb rendezője Terrence Malick, aki esetében a munkamódszerének és víziójának is állandó része, hogy a film mindig csak a vágószobában nyeri el a végleges formáját.

A felvett anyagoknak csak egy töredékét használja fel, és gyakran még a legnagyobb sztárokat is gond nélkül törli a kész alkotásból. Ez történt Chastain esetében is, akinek Az élet fája volt a pályafutása egyik legfontosabb munkája.

A színésznő együtt szerepelt A segítség című filmben Sissy Spacekkel, akinek férje, Jack Fisk állandó látványtervezője Malick filmjeinek. Amikor az egyik nap Fisk meglátogatta a feleségét a forgatáson, akkor felajánlotta Chastainnek, hogy látogasson el az éppen akkor készülő Malick-film, a To the Wonder forgatási helyszínére.

Pár nappal később a színésznőt felhívta az egyik producer, aki arról tájékoztatta, hogy fizetik a repülőjegyét, majd hamarosan azt kérdezték tőle, hogy elvállalna-e egy szerepet a filmben. Chastain igent mondott a lehetőségre, majd három napot forgatott a főszereplő Ben Affleckkel, ám már akkor érezte, hogy ezeket a jeleneteket kivágják a film végső változatából.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló