Érdekességek a 65 éves Christopher Lambertről



Ezeket a dolgokat talán még nem tudod a híres színészről.New Yorkban született, de francia szülőktől: Szinte a karrierje eleje óta, már a 80-as években felváltva játszott francia és amerikai filmekben Lambert, akire már a születésekor jellemző volt ez a kettősség, hiszen New Yorkban jött a világra, de francia szülők gyermekeként, ugyanis a diplomata édesapja, Georges Lambert-Lamond a városban dolgozott kiküldetésben az ENSZ számára.

Lambert azonban Európában nőtt fel, aminek oka az volt, hogy amikor 2 éves volt, akkor az apját áthelyezték, ezért Genfbe költöztek. Később a szülők magániskolába íratták be, ám a nevelőknek nehéz dolga volt a lázadó fiúval, akit hat év alatt öt iskolából rúgtak ki.

A színész szülei azt szerették volna, ha a gyermekükből tőzsdeügynök lesz, ezért Londonba küldték, ám Lambert hamar rájött, hogy ezt a szakmát nem neki találták ki, mert nagyon unja. Lambert Párizsba költözött, ahol egy darabig még próbálkozott a brókeri munkával, de miután kirúgták, beiratkozott a Conservatoire de Paris-ba, hogy színésznek tanuljon.

Ugyanakkor ott is csak két évig maradt, mert megunta a tanítási módszereket, úgyhogy otthagyta az iskolát és egyedül próbált boldogulni a színész szakmában.

Ő volt a producere Hugh Grant első hollywoodi filmjének is: Lambert volt Hugh Grant első hollywoodi munkájának, a Chris Columbus által rendezett Áldatlan állapot című film producere. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy szintén Lambert volt a producere a remake alapjául szolgáló francia eredetinek, az egy évvel korábban készült Kilenc hónapnak is. Ugyanígy dolgozott producerként az 1992-es Tök jó, válnak az őseim! című család vígjátékban, majd az abból 1999-ben készült angol nyelvű változatban, a Majd elválik-ban is.

Több mint 10 évig élt együtt Sophie Marceau-val: Lambert 1999-ben házasodott össze a második feleségével, Jaimsye Haftta, akitől 2006-ban vált el. 2007-ben szerepet kapott Sophie Marceau harmadik rendezésében, az A 401-es szoba titkában, aminek forgatásán egymásba szerettek, de az esküvőre nem került sor.

Marceau és a színész 2014-ben szakított. A kapcsolatuk ideje alatt két közös filmben szerepeltek: a második közös munkájuk a 2009-es Cartagena volt. Ugyanakkor Marceau és Lambert harmadszor is együtt játszott, méghozzá a hamarosan bemutatásra kerülő, 1991-es délszláv háború alatt játszódó Save the Last Bulletben, amivel kapcsolatban azt pletykálják, hogy a két sztár újra összemelegedett a forgatáson.

Első felesége Diane Lane volt: A 80-as évek egyik híressége, Diane Lane volt Lambert első felesége. A két színész 1984-ben, Párizsban találkozott, amikor egy tévéműsorban az akkor 19 éves Lane a Gengszterek klubját reklámozta, és megkérték, hogy adja elő a film egyik táncjelenetét Lamberttel, ugyanis Richard Gere nem volt jelen.

A viszonyuk csak kis ideig tartott, de két évvel később újra összehozta őket az élet, méghozzá Rómában, ahol együtt forgatták a Love Dream című filmet. A színész két héten át győzködte Lane-t, hogy adjanak még egy esélyt a szerelmüknek, míg végül a színésznő hajlandó volt erre.

A pár 1988-ban házasodott össze, de Lane elmondta, hogy a férje utazásai miatt szinte folyton egyedül érezte magát, és úgy érezte, hogy a legalkalmatlanabb személyt találta meg arra, hogy megadja neki, amire vágyik.

Lambert és Lane kapcsolatából egy lány, a ma modellként dolgozó Eleanor Lambert született 1993-ban. A két színész házassága 1994-ben ért véget. Ők ketten a Love Dream után még egyszer együtt dolgoztak, méghozzá az 1992-es Gyilkosság lólépésben című filmben. Lane később közel 10 évig volt Josh Brolin felesége.

James Bond szerepére is esélyes volt: Azt követően, hogy a harmadik James Bond, Roger Moore szerződése lejárt, a producerek több színészt is kinéztek a következő 007-es ügynök szerepére. Állítólag Lambert a próbafelvételekig is eljutott, de aztán a hiányos angol nyelvtudása és az erős akcentusa miatt nem kapta meg Bond szerepét.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló