Erre utalhattak a Morbius stáblistás jelenetei!



Mi derült ki a fináléból és a bónusz jelenetekből?A Morbius fináléja: Milo azzal éri el, hogy Morbius harcoljon vele, hogy halálosan megsebesítette Michael munkatársát és szerelmét, Dr. Martine Bancroftot (Adria Arjona). A főhős próbálja megmenteni a nőt, aki végül iszik a férfi véréből, aminek hatására megmenekül, ám az egyelőre nem derült ki, hogy ez átok vagy áldás. Ami biztos, hogy Martine a képregényekben is vámpírrá változott, így ha lesz folytatás, akkor abban nagy szerepet kaphat a nő átváltozása.

A Morbius stáblistás jelenetei: A Morbius stáblistás jelenete közül az elsőben egy színes, kozmikus hasadék látható Manhattan felett. Ez emlékeztet a Nincs hazaút végén látott jelenséghez, amikor is Doctor Strange visszaküldte a többi Pókembert, azok ellenfeleit, és Eddie Brockot, vele együtt pedig Venomot, a saját dimenziójukba.

Ezután egy New York-i börtönre vált a kép, ahol egy cellában felbukkan Adrian Toomes, azaz Keselyű (Michael Keaton), aki ellenőrzi, hogy nem sérült-e meg, majd gyorsan rájön, hogy mi történt vele, amire annyival reagál, hogy reméli ebben a valóságban és börtönben jobb lesz a koszt.

Ezt követően egy tévéhíradóban számolnak be a rejtélyes rab megmagyarázhatatlan feltűnéséről, és arról, hogy mivel a hatóság semmit sem tudott kideríteni róla, ezért szabadon engedik, majd újra elindul a stáblista, aztán érkezik a második, egyben utolsó jelent.

Ebben a jelenetben Morbius emberi formában vezet, a környezetből gyaníthatóan New Yorktól távol, egy elhagyatott helyre, ahova hamarosan megérkezik Keselyű teljes öltözetben. Hamarosan kiderül, hogy előre megbeszélt találkozóról van szó, ami során Keselyű arról beszél, hogy sokat olvasott Michaelről, amióta megérkezett ebbe a dimenzióba, amiért szerinte Pókember a felelős. Keselyű felveti a férfinak, hogy szerinte valamiféle csapatot kellene verbuválni a hozzájuk hasonló alakokból, hogy valami „jót” csináljanak, ami felkelti Morbius érdeklődését.

Ezzel a jelenettel a Sony egy Sinister Six-, azaz Baljós Hatos-filmet vetített előre. A stúdió korábban már elkezdett fejleszteni egy ilyen filmet, aminek bemutatóját 2016-ra lőtték be, de abból ugyanúgy nem lett semmi, ahogy A csodálatos Pókember 3-ból sem lett a Marvel Studiosszal kötött megállapodás miatt.

Ha azonban létezik a szuperhős ellenfeleit összerántó Baljós Hatos, akkor Pókembernek is léteznie kell ebben az univerzumban, ám kérdés, hogy melyik hálószövővel fognak szembekerülni. Ami elég biztos, hogy nem a Tom Holland által alakítottal, mivel ő a saját világában maradt.

Melyik Marvel Univerzumban játszódik a Morbius: A Morbiust rendező Daniel Espinosa arról beszélt, hogy az ő filmje a Sony-féle világhoz, avagy ahogy ő nevezte, a „Venomverzumhoz” tartozik, ám az már egyértelmű, hogy ezek a „verzumok” a jövőben keresztezhetik egymást.

Amikor Keselyű szóba hozza Pókembert, akkor Michael reakciója semmire sem utal, így az sem derül, hogy hallott-e már a Keselyű világában létező szuperhősről, vagy a sajátjában létezik-e egy másik hálószövő.

Ezekre a kérdésekre a rendező sem válaszolt, ahogy azokra a felvetésekre sem, hogy a filmben szereplő Hírharsonás easter egg a Paul Giamatti-féle Rinóra utal-e, ami azt jelentené, hogy a Venomverzum Pókembere az Andrew Garfield-féle szuperhős.

Erről Espinosa csak ennyit árult el:

„Ha részletekbe menően beszélnék erről, akkor a Sonynál néhányan megölnének, mert arra kényszeríteném őket, hogy kötelezzék el magukat valami mellett. Vannak elképzeléseim, amik láthatóak a filmben, és amikért harcolok... Morbius és Venom univerzuma azonos, de azt csak hatalmasságok tudják, hogy melyik hőst fogják választani.”

Amikor 2020-ban bemutatták a Morbius első előzetesét, akkor abban szerepelt egy Pókember-graffiti, valamint egy másik jelenet Keselyűvel, mindez pedig arra utalt, hogy a film a Marvel Moziverzumban játszódik, ám a végül bemutatásra került alkotásból kivágták ezeket a jeleneteket.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló