A Star Wars néhány olyan szereplője, aki nem élőszerepben mutatkozott be



Karakterek, akikkel animációs sorozatokban, könyvekben, képregényekben, vagy videójátékokban találkozhattál először.A Pyke Szindikátus: A The Book of Boba Fett sorozat antagonistái voltak a Pyke-ok, akikkel A klónok háborúja című animációs sorozat ötödik évadának „Kiváltság” című részében találkozhattak először a rajongók. Az Oba Diah-ról származó gengszterek első élőszereplős bemutatkozása a Solo: Egy Star Wars-történet volt.

Palpatine klónja: A Skywalker kora egyik legmeglepőbb, és legmegosztóbb, húzása volt Palpatine visszahozása, ám a Palpatine-klón ötlete nem J.J. Abramsék fejéből pattant ki, ugyanis a karakter már sokkal régebben megjelent a képregényekben, a Star Wars: Sötét Birodalomban (1991–1995) és a Star Wars: A Birodalom végében (1995).

Bo-Katan Kryze: Bo-Katan Kryze A klónok háborúja című animációs sorozatban szerepelt először, méghozzá a Mandalore, az anyabolygó sorsát bemutató részekben. A karakter először A klónok háborúja negyedik évadának Barát a bajban című részében jelent meg.

Bo-Katan Kryze élőszereplős debütálása a The Mandalorian második évad harmadik részében volt.

Chopper, Hera Syndulla és a Szellem a Lázadókból: A droid C1-10P, azaz Chooper először a Lázadókban szerepelt, majd élőszeplős formában megjelent egy rövid jelenet erejéig a Zsivány Egyes című filmben.

Boba Fett: Az egyik legrégibb Star Wars karakter Boba Fett, akinek az 1980-ban bemutatott Birodalom visszavág volt az első élőszereplős megjelenése, ám előtte már szerepelt az 1978. november 17-én leadott The Star Wars Holiday Special animációs filmbetétjében.

Cobb Vanth: A The Mandalorianben és a The Book of Boba Fettben volt látható élőszeplős formában Cobb Vanth, aki azonban már ismert volt a 2015-ben megjelent Star Wars: Utóhatás című Chuck Wendig-regénynek köszönhetően.

Krrsantan: Krrsantan, avagy Fekete Krrsantan számára a The Book of Boba Fett volt az első élőszereplős megjelenés, de a karakter korábban már szerepelt a 2015-ben kiadott Star Wars: Darth Vader című képregény első részében is.

Cad Bane: Cad Bane először A klónok háborúja című animációs sorozat második évadának utolsó részében jelent meg, majd élőszereplős változatként látható volt a The Book of Boba Fettben.

Grievous tábornok: A sithek bosszújában jelent meg először élőszereplős karakterként Grievous tábornok, aki korábban már bemutatkozott a Cartoon Networkön futó Klónok háborúja című rajzfilmben, aminek ő volt a főgonosza. A sithek bosszúja után A klónok háborúja című animációs sorozatban is szerepelt.

Cody parancsnok (CC-2224): Élőszereplős formában A sithek bosszújában szerepelt először Cody parancsnok, aki azonban már látható volt a 2003 és 2005 között, a Cartoon Networkön futó, Klónok háborúja című rajzfilmsorozatban. Később a karakter szerepet kapott a kanonizált A klónok háborúja animációs szériába is.

Aayla Secura: A sithek bosszújában jelent meg élőszerepben Aayla Secura, aki azonban korábban már szerepelt a Dark Horse egyik Star Wars-képregényében, a Köztársaság-sorozat 19-es számában, ami ma már a kánonon kívüli történetek közé tartozik.

Ahsoka Tano: A mára már nagy népszerűségnek örvendő Ahsoka Tano a 2008-ban bemutatott, A klónok háborúja című, egész estés animációs filmben szerepelt először. Ezt követően a szintén 2008-ban indult, azonos című animációs sorozatban vált egyre komplexebbé a karakterré, aki a 2014-ben debütált Lázadókba tragikus-melankolikus hősnővé vált. Ahsoka Tano első élőszereplős bemutatkozása a The Mandalorian második évadában volt, ahol Rosario Dawson alakította.

Saw Gerrera: A Zsivány Egyesben élőszereplős változatban szerepelt Saw Gerrera. A karakter először A klónok háborúja című animációs sorozat, 2012-ben bemutatott, „Egy háború két fronton” című epizódjában jelent meg. A Zsivány Egyes után Saw Gerrera szerepelt még a Star Wars Jedi: Fallen Order című, 2019-ben megjelent akció-szerepjátékban, valamint a The Bad Batch című animációs sorozatban is.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló