Meglepő érdekességek Jack Nicholsonról



Ezeket a dolgokat lehet, hogy még nem hallottad a 85 éves színészről.Híres volt a szexuális étvágyáról: Nicholson hollywoodi beceneve Big Jack, ami nem csupán az egójára utal, hanem a híresen nagy szexuális étvágyára és teljesítőképességére is. Már több nő is elárulta, hogy a színész egész este bírja a lepedőgyűrést, amihez furcsamód mogyorókrémes szendvicset vagy fánkot evett, hogy legyen energiája.

Egyszer annyira megvadult az ágyban, hogy tönkretette egy prostituált, Catherine Sheehan mellimplantátumát, amiért a nő 32 500 dolláros kártérítést kapott. Az is köztudott, hogy a színész másik szenvedélye a kokain volt, és egész kreatív módon kombinálta ezt a két szenvedélyét.

Már nem játszik filmekben: 2010-ben, a Reese Witherspoon főszereplésével készült Honnan tudod? című filmben játszott utoljára Nicholson, aki úgy tűnik, hogy tényleg felhagyott a színészettel.

A visszavonulása idején azt beszélték, hogy azért döntött így a színészlegenda, mert memóriaproblémái vannak, ami miatt már nem tudja megjegyezni a szövegeit. Ezt Nicholson tagadta, és leszögezte, hogy csak nyugalomban szeretné tölteni az öregség napjait.

2017-ben hírre ment, hogy Nicholson visszatér a filmvászonra Toni Erdmann amerikai remake-jével, de erről a tervről azóta sem hallani semmit.

Nudista volt, de szerencsére csak odahaza: Nicholson életében volt egy időszak, amikor legalább három hónapig, megszakítás nélkül, meztelenül tartózkodott az otthonában, és akkor sem öltözött fel, ha vendégek, vagy riporterek érkeztek hozzá. Állítólag ezt azért csinálta, mert így akarta elérni, hogy ne érezze magát feszélyezve, ha meztelen jelentet kell forgatnia egy filmben, de az sem kizárt, hogy egyszerűen csak narcisztikus volt.

Csöppet sem volt csodás élmény a Száll a kakukk fészkére forgatása: A színész első nagy sikere a Milos Forman által rendezett, 1975-ös Száll a kakukk fészkére volt, aminek forgatása nem volt problémamentes.

Gondot okozott, hogy Nicholsonnak megvoltak a saját elképzelései a karakteréről, így például az, hogy legyen nagy szakálla, ám a producerek azt akarták, hogy váljon meg az arcszőrzettől. Emellett azon szinte összeveszett a rendezővel, hogy szerinte a diliházban már akkor zűrzavar van, amikor McMurphy megérkezik, ezért a színész számára az volt a logikus, hogy a karaktere megjelenése csak az utolsó csepp a pohárban. A viták végül addig fajultak, hogy tulajdonképpen nem is beszéltek egymással a forgatáson.

Nicholson elérte, hogy a többiek inkább vele próbáljanak és ne a rendezővel, amiért a forgatás két hétig állt. Forman, vagy hozzá közeli illető, bosszúból azt a pletykát terjesztette, hogy a színész hajbeültetése miatt kellett leállni a munkával.

A forgatásnak azért akadt vicces pillanata is. Ilyen volt az, amikor az újonnan érkezett Nicholson döbbenten tapasztalta, hogy a kollégái többsége ugyanúgy viselkedik akkor is, amikor nem forog a kamera. Ezzel kapcsolatban megkérdezte a rendezőasszisztenst, hogy: „Ők végig karakterben maradnak?”

Nicholson ugyanis nem tudta, hogy egy színészre két-három igazi ápolt jutott.

Rekordernek számít Oscar-jelölések tekintetében: Az 1969-es Szelíd motorosok című filmben nyújtott alakításáért kapta meg az első Oscar-jelölését Nicholson, majd még tizenkétszer került az aranyszobor közelébe, ami férfi színészként rekord.

Végül a jelölések közül hármat megnyert. A Száll a kakukk fészkére és a Lesz ez még így se! estében a legjobb főszereplőnek járó díjat vehette át, míg a Becéző szavak esetében a legjobb mellékszereplő kategóriájában nyert.

Nicholson Arany Málna-díj jelölést is kapott a legrosszabb színész kategóriájában. Mindkettőt 1992-ben a Hoffa és a Zűrös manus című filmekért. Érdekesség, hogy a Hoffa-beli alakítása a színész egyik kedvence, méghozzá azért, mert abban újra együtt dolgozhatott a gyerekkori barátjával, Danny DeVitóval. Kettejük családjai együtt vezettek fodrászatot, amikor Nicholson és DeVito még gyerekek voltak.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló