Érdekességek a Bosszúállókról



Ezeket a dolgokat talán még nem tudod a tíz éve bemutatott csapatfilmről.Tom Hiddlestont kicsit megkínozták: A Lokit alakító Tom Hiddleston annyira elhivatott, hogy még kisebb sérüléseket is hajlandó bevállalni. Abban a jelenetben, amelyben Hulk néhányszor a földhöz vágja a nyikhaj istenkét, egy drót segítségével rántották ki a talajt a színész lába alól.

Hiddleston azt tudta, hogy ez fog történni a monológja alatt, de azt nem, hogy pontosan mikor, ugyanis a rendező ezzel akarta elérni, hogy Loki arcára valódi döbbent üljön ki, amikor Hulk váratlanul felkapja. Ugyanakkor a CGI-vel foglalkozó szakemberek sem kímélték a színészt, akit perceken keresztül rángattak kötélen azért, hogy később hitelesen tudják Hulkot a képre animálni.

Egy másik esetben maga Hiddleston kérte a Thort alakító Chris Hemsworthöt, hogy a hitelesség kedvéért, üsse meg az egyik harcjelenetben. Hemsworth eleget tett a kérésnek, amitől Hiddleston rögtön a padlóra került.

A végefőcím utáni egyik jelenetet a premier után vették fel: Habár nem a Marvel találmánya, mégis napjainkban a védjegyévé váltak a stáblista utáni jelenetek, amelyek a jövőre és a következő filmekre tesznek utalást, vagy elsütnek még egy poént.

A Bosszúállók egyik ilyen jelenete mutatta be először Thanost, akit akkor még Damion Poitier alakított. Azt kevesen tudják, hogy a Marvelnek akkor még nem volt komoly terve a karakterrel. Joss Whedon író-rendező ugyanis csak arra gondolt, hogy logikus lépés lenne, ha kiderülne, hogy Loki mögött állt egy komolyabb hatalommal bíró valaki, aki sereget biztosított neki. A stúdió rábólintott az ötletre, aztán sodródott az árral, aminek végén Thanosból vált a nagy ellenfél.

A másik stáblistás jelenetben a hősök némán, fáradtan shawarmát esznek. Ez Robert Downey Jr. improvizálásának volt köszönhető, ugyanis a forgatókönyvben csak annyi állt, hogy „Most mi jön?”. A Vasembert alakító színész azonban egy monológgal és poénkodással töltött meg a csata utáni első nyugodt perceket.

Az étkezdés jelenetet végül utólag forgatták le, méghozzá akkor, amikor már eltelt egy nap a Bosszúállók vörösszőnyeges premierje óta. Az Amerika kapitányt alakító Chris Evans például már szakállat növesztett a Snowpiercer – A túlélők viadala forgatása miatt, ezért neki bőrszínű protézist kellett viselnie, amitől alig tudta mozgatni az állkapcsát, így se beszélni, se enni nem tudott, ezért a jelenetben csak jóllakottnak tűnve ül, az asztalon könyökölve, a száját takarva.

Az eredeti tervek szerint a Hangya és a Darázs már itt bemutatkozott volna: A képregények és a Marvel Moziverzum sok dologban eltér egymástól, így például a Bosszúállók alapítótagjainak kilétében is. A füzetekben ugyanis az alapítótagok között szerepelt Hank Pym, a Hangya, és Janet van Dyne, a Darázs is.

Joss Whedon ennek megfelelően írta meg a forgatókönyv első változatát, amiben bemutatkozott volna a két karakter, akik közül Darázs szerepére Zooey Deschanelt választotta. Ez a változat azonban nem valósult meg, mert amellett, hogy túl sok karaktert kellett volna mozgatni, még a stúdió sem akarta, hogy Hangya a csapat része legyen, amíg nem készül el az önálló filmje, annak ellenére, hogy akkoriban még nem is terveztek szólófilmet a karakterrel.

Whedon végül belátta, hogy a történetbe egyébként is jobban beleillik a korábban már bemutatott két S.H.I.E.L.D. ügynök, Fekete Özvegy és Sólyomszem, akik végül Pym és van Dyne helyett szerepeltek a Bosszúállókban.

Amerika kapitány legrosszabb kosztümje bukkan fel a legtöbb filmben: A franchise-okra jellemző, hogy a hősök öltözéke változik két film között. Ennek oka a karakter vizualitásának frissen tartása, és az alkotásokhoz kapcsolódó termékek eladásának növelése. Ugyanakkor Amerika kapitány jelmezei közül a Bosszúállókban látott szerepelt a legtöbb filmben, ugyanis a karakter ugyanebben a feszített a Thor: Sötét világban, a Pókember: Hazatérésben és a Bosszúállók: Végjátékban is.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló