Hurrikán végzett az árvaház lakóival



Szörnyű történetek szellemjárta árvaházakról.Fantomnevetés visszhangzik ott, ahol egykor Szent Mária árvaház állt: 1900-ban egy hurrikán miatt halt meg mindenki a texasi Galveston-szigeten található Szent Mária-árvaházban. Az intézményben dolgozó nővérek kötelekkel erősítették magukhoz a gyerekeket, hogy a víz ne sodorja el őket, de a beszakadt tető csapdába ejtette őket. 90 árva és 10 nővér, egymáshoz kötözött, holttestét találták meg a romok alatt.

Manapság Wal-Mart nyílt az egykori árvaház helyén. A bolt alkalmazottjai között akadt, aki arról beszélt, hogy néhagyereknevetést hallani az épületben. Az egyik ott dolgozó azt állította, hogy hallotta, hogy egy gyerek az anyukája után sír, de hiába fésülték át az egész üzletet, nem találták meg a gyereket.

A megbüntetett árva fiúk a Szent János árvaházban ragadtak: 1905-ben nyitották meg az irgalmas nővérek és a katolikus egyház az ausztrál Goulburn-i Szent János-árvaházat, ahol 200 fiú lakott. Akkoriban az a hír járta, hogy az árvák csak egy váltóruhát kapnak érkezésükkor, majd rabszolgaként kezelik, kegyetlenül büntetik és rendszeresen bántalmazzák őket. Manapság azt híresztelik, hogy a Szent János árvaház Ausztrália egyik legkísértetiesebb intézménye.

A bántalmazott indián gyerekek kísértenek a Szent Családi Árvaházban: 1915-ben nyitották meg Marquette-ben a Szent Családi Árvaházat, amit fehér gyerekek intézményének szánták, de az első 60 lakó indián származású gyermek volt.

A gyerekeknek nem mindegyike volt árva, ugyanis többjüket azért szakították el az anyjuktól, hogy a fehér kultúrába integrálják őket. Az árvaházzal kapcsolatban az a hír járta, hogy bántalmazzák az ott élő gyerekeket.

Az egyik szóbeszéd szerint az egyik kislányt kizárták a hidegben, amiért nem engedelmeskedett a parancsoknak. A kislány tüdőgyulladást kapott és meghalt. A holttestét kitették a többi gyerek elé, hogy ezzel figyelmeztessék őket arra, hogy jól viselkedjenek.

Az 1965-ben bezárt Szent Családi Árvaház környékén járók közül többen azt állították, hogy gyereknyögést hallottak és szellemeket láttak.

Gyerekeket kínoztak egy gettysburgi árvaházban: A polgárháború időszakában szállásolták el az Unió katonáinak árváit a Nemzeti Katonák árvaházba. Az intézmény évekig problémák nélkül működött, de amikor Rosa Carmichael átvette az árvaház vezetését, akkor minden megváltozott, ugyanis állítólag a nő gyerekeket kínzott a pincében.

Ez egészen addig nem derült ki, amíg az egyik árva meg nem szökött. Carmichael pénzbírsággal megúszta a tetteit. Ennek tudatában nem meglepő, hogy állítólag a Carmichael által megkínzott gyerekek szellemei azóta is a helyszínen kísértenek, ugyanis úgy érzik, hogy senki sem szolgáltatott igazságot nekik. Más látogatók azt állították, hogy nem gyerekek, hanem a dühös Rosa Carmichael szellemével találkoztak a pincében.

Még mindig az otthonban vannak: Az 1920-as évek elején nyitották meg az oklahomai Guthrie Boy otthont, ahol állítólag az egyik alkalmazott a harangtoronyban lelte halálát, egy ápolónő pedig több fiút bántalmazott, sőt, voltak, akiket meggyilkolt.

Az árvaházat 1978-ban zárták be a nevelőszülői rendszer bevezetése miatt. Azok közül, akik azóta jártak az épületben, többen arról számoltak be, hogy lépéseket hallottak a harangtoronyban, és a harangok néha maguktól megkondultak. Mások fiúk szellemeinek sikoltozását hallották esténként.

Gyermekek, akik halálra égtek a Gore árvaházban: Állítólag azért égett le a Vermillionban található Gore árvaház az 1800-as években, mert egy elégedetlen alkalmazott tüzet gyújtott, vagy a tulajdonos így akarta megszerezni a biztosítási pénzt. A tűzben minden gyermek meghalt.

A tragédia után bezárt és elhagyott intézményt felkeresők közül többen arról számoltak be, hogy látták az árvák szellemeit, akik az erdőben kísértenek. Mások égő hús szagát érezték, valamint hallották a gyerekek sikolyait, és apró kéznyomokat találtak a pakolóban hagyott autójukon.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló