A világ spirituális tájai



Ismerd a világ azon helyeit, ahol a legerősebb az energiamező!Socotra: Az Arab-tenger négy szigetcsoportjához tartozik a különleges növény- és állatvilággal megáldott Socotra. Az elszigetelt területén olyan endemikus fajok élnek, amelyekkel sehol máshol nem lehet találkozni, ezért a hely olyan, mintha nem is a Földön lenne. Állítólag ez a hely olyan ősi energiával rendelkezik, amely képes összekötni a lelket a világegyetemmel.

Berat, Albánia: Az UNESCO világörökség részéhez tartozik Berat, ahol találkozik egymással a kelet és a nyugat. A városban csodásan keverednek a kultúrák és szokások.

Az albán történelem kincsestárjának tekintett Berat kiválóan bizonyítja, hogy meg tudnak férni egymás mellett a különféle vallások és kultúrák. A városban látogatók közül többen arról beszéltek, hogy hihetetlenül erős, spirituális és gyógyító energiát éreztek.

Berat a harmadik században „kastélyvárossá” vált, viszont még manapság is élnek emberek a magas falak tövében. Érdekesség, hogy az itt élők nem hisznek a betegségekben, ez pedig még különlegesebbé teszi az albán város.

Húsvét-szigetek: A Föld egyik legelszigeteltebb helye a Húsvét-szigetek, amiről elsősorban a furcsa, különleges szobrok jutnak az ember eszébe. A tudósok a mai napig nem tudják, hogy ezek a szobrok hogyan kerültek a Húsvét-szigetekre.

Általánosságban elmondható, hogy a Húsvét-szigetek egy rejtélyes hely, hiszen tele van félbehagyott művekkel, titokzatos falvakkal, 53 ablakos kőházakkal és sok más misztikus dologgal, ám a legérdekesebb a világ körei nevű koncentrikus kőalakzat, ami a bolygó legfontosabb energetikai vonalait szimbolizálja.

Belintash szentély: A Belintash ősi bolgár szentély egyike Európa három (Belintash – Cross Forest – Karadjov kő) legerősebb energiazónájának. A szentélyt erős energiamező veszi körül, sokan pedig arról számoltak be, hogy paranormális jelenségekben volt részük a területen.

Machu Picchu, Peru: A híres, elveszett inka várossal kapcsolatban sokan abban hisznek, hogy a Föld egyik energetikai központja. A múltban az inkák egy előre meghatározott helyen, az Andokban építették fel Machu Picchu-t.

A hiedelmek szerint elképesztő energiák uralják ezt a helyet, ahova mindenképpen érdemes ellátogatni, ugyanis megelevenedik az ember előtt a misztikus ősi világ.

Stonehenge: A világ leghíresebb megalitikus műemléke a Nap tiszteletére épített ősi nekropolisz, ami Salisbury Plain közepén, az Egyesült Királyság Wiltshire megyéjében található. A kutatók szerint a Stonehenge csillagászati megfigyelésre szolgált, de oltárként is használták az okkult szertartásoknál. Az építmény olyan monolitikus táblákból és oszlopokból áll, amelyek koncentrikus köröket alkotnak.

Uluru: Ausztrália lelki központja az Uluru fennsík, ami a kontinens központi részén található. Egy történet szerint az üreges fennsík egy energiaforrás, amit Tiukurpa-nak, magyarul Álomidőnek neveznek.

Korábban ősi törzsek éltek Uluru környező részén, aminek hála rengeteg barlangrajz meséli a fennsík történetéről. Az emberek régen abban hittek, hogy tisztánlátóvá változhat, aki a fennsík felé fordul.

A bosnyák piramisok: A neolitkor előtt is léteztek a bosnyák piramisok. A tavak színtiszta vízében olyan baktériumokat fedeztek fel, amelyek az emberek számára ismeretlenek, de gombákat, algákat, mikroorganizmusokat, különleges állatfajokat és mocsaras részt is találtak a kutatók.

Ezek a helyiségek valamiféle „gyógyító energiával” rendelkeznek, mert az emberi test a szokottnál gyorsabban regenerálódik, bizonyos betegségek pedig megszűnnek.

Csúcs Kailash, Tibet: Tibet két legfőbb vallásirányzata a hinduizmus és a buddhizmus. Bár a két irányzatnak megvannak a saját legendái ezzel a spirituális hellyel kapcsolatban, mégis a történetek abban egyformák, hogy a Csúcs Kailash az istenek lakhelye és itt található a világ egyik legerősebb energiamezeje. A hiedelmek szerint, aki felér a hegycsúcsra, az megtalálhatja ott a lelki békéjét.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló