Különleges hegyek a világ minden tájáról (1. rész)



Te melyik misztikus hegyet fedeznéd fel?A Lykaion-hegy áldozatai: Ha szívesen kirándulnál egyet a Lykaion-hegyen, ahol állatáldozatokat mutattak be Zeusznak, és ahol egy 3000 éves csontvázat találtak, akkor Görögországba kell utaznod.

Egy történetben egyszer egy fiatal fiút ajánlottak fel a főistennek. Az áldozatot megfőzték és megették, ám ez Zeusznak egyáltalán nem tetszett, ezért farkassá változtatta a gyilkosokat. Ami biztos, hogy a csontváz rendkívül fontos lelet a régészek számára, hiszen annak vizsgálata segít abban, hogy pontosabb képet kapjunk a történelemről.

A Fekete-hegy: Az ausztrál Queenslandben, 25 kilométerre Cooktowntól található a Fekete-hegy, ami furcsa eltűnésekről, ismeretlen hegyvidéki lényekről és árnyékos alakokról híresült el. Ezek közül a leghíresebb történet a sziklán álló orvos szelleméről szól.

A pásztorok arra panaszkodtak, hogy eltűnt az összes szarvasmarhájuk, az átkelőknél megbolondulnak az iránytűk, a gyanútlan túrázókat pedig állítólag láthatatlan kezek ragadják meg a hegyen.

Az állatok sokszor félnek a hegytől. Egyesek szerint ennek oka az, hogy a hegység szaga megzavarja az állatokat, ám mások szerint az állatok megérzik a gonosz jelenlétét, és ezért akarnak távol maradni tőle.

A Fekete-heggyel kapcsolatos legendák között akad, amely szerint húsevő kamrák vannak a területen, ezért fontos, hogy az arra járók melyik barlangba mennek be. Sok helyi szerint a hegynek hatalmas földalatti barlangjai vannak, amit idegen civilizációk tartanak fenn. Állítólag ugyanez az ismeretlen civilizáció építi a hegyet, aminek van egy mesterséges megjelenése.

Ami teljesen biztos, hogy a Fekete-hegy tele van megoldatlan titkokkal, és elég valószínű, hogy a szakértők sem találnak azok egy részére hihető magyarázatot.

A Berwyn-hegyi incidens: 1947 januárjában történt Walesben, hogy egyre többen kezdtek beszélni arról, hogy egy hatalmas robbanás után lángoló fény jelent meg a Berwyn-hegység felett. A jelenségek miatt sokan úgy döntöttek, hogy elhagyják az otthonukat.

Akadtak, akik azt feltételezték, hogy egy gép csapódott a hegybe. Mások „lüktető narancssárga-vörös fényről” számoltak be, de olyanok is voltak, aki abban hittek, hogy egy földönkívüli zuhant le. Ami biztos, hogy a területre kivonult rendőrség semmit sem talált.

A hivatalos jelentésben az állt, hogy egy meteorit csapódott a földbe, és az okozott földrengést. Habár ez teljesen logikus megállapítás, mégis sokan nem fogadják el, és továbbra is abban hisznek, hogy valami sokkal különösebb dolog történt a hegyen azon az estén.

Fejnélküli emberek völgye: Sok törzs nem mert letelepedni a kanadai Mackenzie-hegység régiójának Nahanni Nemzeti Parkjában, ugyanis azt több ezer éve gonosznak tartják, és a fej nélküli emberek völgyeként emlegetik.

A törzsek félelmének oka az, hogy abban hisznek, hogy a hatalmas erdőbe nyugtalan szellemek költöztek és a környéken kísértenek. Azt nem tudni, hogy ebből mi igaz, ám valójában nem kellenek szellemek ahhoz, hogy az ember távol akarja tartani magát a hegytől, ugyanis nagyon is, hogy valóságos veszélyforrást is találni ott, méghozzá a hegyekben élő Naha törzs személyében.

A kolónia tagjai állítólag gyilkos, maszkot és páncélt viselő harcosokból állt. Az idetartozó férfiak nagyobbak voltak a normál társaiknál, furcsa és ismeretlen fegyvereket használtak, és szerették lefejezni az áldozataikat.

Miután a XIX. században egy időre teljesen eltűnt a Naha törzs, 1908-ban újra lehetett hallani róluk, méghozzá akkor, amikor a McLeod testvérek aranykeresés közben eltűntek a környéken. Később a folyó mentén találták meg a fej nélküli holttestüket.

A völgyben több lefejezés is történt az elmúlt évtizedekben. 1917-ben Martin Jorgenson aranybányász holttestét találták meg fej nélkül. 1969-re már 44 megoldatlan eltűnést dokumentáltak. Többen arról is beszámoltak, hogy különös fényeket láttak az égen, majd egy hatalmas ember mászkált a fák között.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló