Különleges hegyek a világ minden tájáról (2. rész)



Te melyik misztikus hegyet fedeznéd fel?Ben Macdhui nagy szürke embere: A Skócia állambeli Ben Macdhui hegyhez kapcsolódó legenda szerint egy nagy szürke lény él ott. Az „A nagy szürke emberként” emlegetett teremtményről szóló első feljegyzés 1925-ből származik, a Cairngorm Club tagjaitól, akik állítólag a hegycsúcson találkoztak a lénnyel.

A szemtanúk arról beszéltek, hogy kövek ropogását, idegen léptek zaját hallották és úgy érezték, mintha valaki követné őket. A zajból ki lehetett következtetni, hogy az a valami sokkal nagyobb, mint egy átlagos ember. A nagy szürke ember tehát tulajdonképpen a skót Yeti.

Az élmény után a Cairngorm Club tagjai úgy döntöttek, hogy van valami furcsa a hegy tetején, ezért soha többé nem mennek oda. Bármi is van a Ben Macdhui csúcsán, az még mindig ott van, és még mindig nem találtak hihető magyarázatot arra, hogy valójában miről van szó.

A Tiltott hegy: Immár 800 éve szabályozzák a turisták és az utazók belépését a Mongóliában található Khentii-hegységbe. Sokan abban hisznek, hogy a területen található Dzsingisz kán, a XIII. századi harcos és hódító császár sírja.

A legenda szerint az uralkodó sírja egy hatalmas nekropolisz, amit a hegyek mélyén rejtettek el, a végső nyughely kivitelezőit pedig egytől egyik megölték, hogy titokban maradjon a sírhely pontos helye. Állítólag egy erdőt is ültettek azért, hogy elrejtse Dzsingisz kán sírját.

Több, mint 800 évvel később a Darhad nevű elit törzs védi az ősei földjét, és elég valószínű, hogy a következő generációnak is ez lesz a feladata. Ha a régió valóban Dzsingisz kán sírját rejti, akkor az a nyilvánosság előtt titok. Talán azért, mert a felfedezés geopolitikai következményekkel járna, hiszen a kínaiak szerint Dzsingisz kán Kínából származott.

Az Untersberg portálok: Ha szeretnéd felfedezni az Untersberg-hegységet, akkor nem kell messzire utaznod, ugyanis Németország-Ausztria határán, a Berchtesgaden-Alpok között található. Az Untersberg-hegység nagyon sok legendában kapott főszerepet.

Ezek között található olyan, ami arról szól, hogy a római császárok a hegyek belsejében temetkeztek. Egy másik történet szerint elveszett civilizációk húzták meg magukat a sziklák között, az erdei területen pedig különös állatok élnek.

Állítólag a heggyel kapcsolatos legendák Adolf Hitler figyelmét is felkeltették, ezért épített egy házat a hegyre, hogy onnan figyelje a nagy teljesítményű teleszkópokon az Untersberget. A hegyen kirándulók közül többen időkiesésre panaszkodott, vagy arra, hogy a hegy másik oldalán ébredtek fel.

Az elbeszélések szerint előfordult, hogy ezek a távolságok elképesztően hosszúak voltak, és a kiesett idő nem lett volna elég ezek megtételére. Az emberek között akadtak, akik szerint a földönkívüliek rabolták el a kirándulókat, de időhurkokat és más világok portálait is gyanítják az események hátterében.

A logikus magyarázat a jelenségre az, hogy azok, akiknek kiesett az idő és máshol tértek magukhoz, betegek vagy dehidratáltak lettek a hegyen, ezért részleges alvásba estek, miközben valójában mentek.

Stan Wolf, osztrák író arról beszélt, hogy a barátaival azért mentek fel a hegyre, hogy megkeressék az időhurkokat. Állítása szerint találtak egy olyan hegyvidéki területet, ahol azt vették észre, hogy az órájuk gyorsabban vagy lassabban járt a szokottnál.

Emellett Wolf elárulta, hogy az egyik barlangban ott élő férfiakkal találkoztak, akik azt mondták magukról, hogy a második világháborúban SS katonaként szolgáltak. Állítólag ezek az emberek nem öregedtek meg, és azt hitték, hogy a harcok csak mostanában értek véget.

Az író szerint ezek az anomáliák azokkal a fekete kristályokkal idézhetők elő, amelyeket a Templomos Lovagok használtak és az „Uralom köveként” neveztek. Állítólag a fekete kristályok képesek lassítani az időt, illetve válaszokat adhatnak a rejtélyekre. Azt nem tudni, hogy mindebből mennyi írható az írói fantázia számlájára, és mennyi igaz belőle.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló