Ezek a kérdések merülnek fel Deadpool és Rozsomák bemutatkozásával kapcsolatban a Marvel MoziverzumbFontos kérdések a két karakterrel kapcsolatban, amelyekre választ várnak a rajongók.Rozsomák nem halt meg? – Meghalt, de mégsem. A James Mangold által készült Logan-filmben valóban meghalt Rozsomák, de az a történet nem biztos, hogy illeszkedett a Fox X-Men franchise-ának az idővonalába, ugyanis azoknak a filmeknek az egyik legnagyobb problémája mindig is a kontinuitás volt. Nem kizárt tehát, hogy a Logan főszereplője csak Rozsomák egyik variánsa volt.

A multiverzum tehát lehetővé teszi, hogy attól, hogy Logan egyszer már meghalt a mozivásznon, még egy másik variánsa feltűnhet a Deadpool 3-ban. Lehetne akár a képregényes Vén Logan (Old Man Logan), vagy az X-Men-filmekből ismert Rozsomák, de akár egy teljesen új variáns is lehet, elvégre a multiverzumban bármi lehetséges.

Az X-Men filmes univerzuma összeolvad a Marvel Moziverzummal? – Ezt a kérdést még nem tisztázták egyértelműen. Ami biztos, hogy a Deadpool világa az első két részben alaposan különbözött a Fox mutánsos filmsorozatától.

Például Kolosszus teljesen más volt az első Deadpoolban, mint az X-Men-filmekben, és James McAvoy-féle cameóján kívül nem történt nagyobb átjárás, ráadásul a 2016-os Deadpoolban egy SHIELD légihordozó is szerepelt, ami aligha illik a Fox X-Men-filmjeibe.

A Deadpool tehát soha nem kapcsolódott össze szorosan az X-Men franchise-zal, de a harmadik részben minden esély adott lesz ahhoz, hogy bekövetkezzen a várt egyesülés. Az összeolvadást természetesen, most is a multiverzum teheti lehetővé, hiszen a Marvel Moziverzum 4-5. fázisának összefoglaló neve Multiverzum Saga, ami miatt a legelképesztőbb crossoverek is megvalósulhatnak.

Ugyan a 4. fázis eddigi filmjei, sorozatai még nem mozdították előre az azokat összekapcsoló nagy történetet, de az már egyértelművé vált, hogy Kevin Feige stúdióvezér és csapata bármit megtehet, mivel a multiverzum tele van variánsokkal. Így például teljesíthetik a rajongók olyan vágyait, mint például azt, hogy John Krasinski alakítsa Reed Richardst, de ugyanígy meg is lehet ölni a meglepetésszereplőket. A multiverzum tehát tele van végtelen számú lehetőséggel.

Mindez hogyan készíti elő a Titkos Háborút? – Már tény, hogy a Multiverzum Saga a 6. fázis végén csúcsosodik ki a 2025 májusában és novemberében érkező Bosszúállók: Kang-dinasztia és a Bosszúállók: Titkos Háború című filmekkel.

A képregények estében az újabb Titkos Háború történetekben a multiverzum összeomlása után csak egy világ marad, a Battleworld, amiben a különböző világok variánsai élnek. Ez alapján feltételezhető, hogy Feige-ék is hasonló kimenetelt terveznek, méghozzá egy cameókkal, nagy visszatérőkkel és közönségkedvencekkel telepakolt multiverzumos konfliktus formájában.

Ez alapján nem lenne meglepő ha Robert Downey Jr. visszatérne, mint Tony Stark egyik variánsa, de ugyanígy Natasha Romanoff és Steve Rogers is felbukkanhat. Természetesen Tom Holland Pókembere is szerepelhet, ráadásul végre Rozsomákkal. Ugyanakkor sok rajongó biztos, hogy más karaktereknek is örülne, jelenleg pedig senki felbukkanását sem lehet kizárni.

Deadpool és Rozsomák csatlakozhat a Bosszúállókhoz? – Mivel a hírek szerint Deadpool és Rozsomák csatlakozik a Marvel Moziverzumhoz, ezért érdemes azon is elgondolkodni, hogy vajon beállnak-e a Bosszúállókhoz, elvégre a csapat aligha engedheti meg magának, hogy ne vegyen be két ilyen erős szuperhőst.

A képregényekben Deadpool és Rozsomák is tagja a a Bosszúállóknak. Közülük Rozsomák évekig nem tudta eldönteni, hogy az X-Menhez vagy a Bosszúállókhoz tartozzon. Amikor pedig a 2015-ös Titkos Háború után a Bosszúállók kifogytak a pénzből, akkor Deadpool finanszírozta a csapat új, rejtélyes változatát, az Uncanny Avengerst.

Ha tehát a Deadpool 3. után ez a két szereplő marad a Marvel Mozverzumban, akkor szinte biztos, hogy csatlakozni fognak a Bosszúállókhoz.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló