A legemlékezetesebb képregényes gonosztevők



Szubjektív lista a legjobb nemezisekről.Dr. Curtis Connors/Gyík (Rhys Ifans) – A Csodálatos Pókember: Dr. Curtis Connors saját magán teszteli a gyík DNS-el kotyvasztott szérumot, amitől gyíkká változik. A néhány végtaggal, pikkellyel és zöld bőrrel gazdagodó tudós úgy dönt, hogy New York teljes lakosságát hozzá hasonlóvá váloztatja.

Loki (Tom Hiddleston) – Thor, Thor: Sötét világ, Bosszúállók: Asgard fiatalabb örököse igazi királydrámaként fogta fel, hogy nem ő a család kedvence, ezért próbált keresztbe tenni ott, ahol csak tudott.

Szilánk (Jason Lee/Jáksó László) – A hihetetlen család: Öcsi rajongott Mr. Irdatlanért, ám később rájött, hogy a hősök nem is olyan szuperek.

Harlen Maguire (Jude Law) – A kárhozat útja: A gengszter drámában sok gonosztevő található, de közülük kiemelkedik az áldozatait lefotózó Harlen.

Kevin (Elijah Wood) – Sin City: A bűn városa: A legjobb negatív figura a pszichopata és kannibál Kevin, aki a játékidő alatt egyszer sem szólalt meg.

Thanos (Josh Brolin) – Bosszúállók: Végtelen háború: A Marvel moziverzum elmúlt 10 évének betetőződése a kopasz, kigyúrt, lila óriás, akivel szemben az ismert és kedvelt hősök tehetetlennek bizonyultak.

Lex Luthor (Gene Hackman, Kevin Spacey) – Superman 1-2., Superman visszatér: Az Acélember legismertebb ellenfele Lex, a milliárdos iparmágnás, aki eleinte az önös érdekeire fordítja a vagyonát és a befolyását, majd célul tűzi ki, hogy kiiktatja Supermant.

Neville Sinclaire (Timothy Dalton) – Rocketeer: Neville figuráját nem csupán Errol Flynn, hanem a hozzá köthető összeesküvés-elmélet is meghatározta, amely szerint Flynn náci kém volt.

En Sabah-Nur/Apokalipszis (Oscar Isaac) – X-Men: Apokalipszis: Az ötezer éves alvás után szeretne rendet tenni a Földön a mutáns, aki senkinek se kegyelmez.

Bane (Tom Hardy) – A Sötét Lovag: Felemelkedés: Bane egy robusztus, tekintélyt parancsoló, kegyetlen stratéga, aki mindenkit megrémiszt.

Adrien Toomes (Michael Keaton) – Pókember: Hazatérés: A hálószövő aktuális ellenfele arra próbál rávilágítani, hogy milyen következményei vannak a hősök tetteinek az átlagemberre, ezáltal a néző könnyen azonosulhat vele.

Magneto (Ian McKellen, Michael Fassbender) – X-Men-sorozat: Talán az a legijesztőbb a lágereket megjáró Erik Lehnsherrben, hogy az emberek megértik a motivációját.

Zod tábornok (Terence Stamp/Michael Shannon) – Superman 2./Az acélember: A korábbi renitens kryptoni két társával börtönbe zárták, ahonnan kiszabadulva próbálnak bosszút állni és uralmuk alá hajtani a Földet.

Frank D'Amico (Mark Strong) – Kick/Ass: Frank egy maffiózó, aki szeretne jó szülő lenne, ezért egy kínvallatás után nyugodtan moziba viszi a fiát, ám azt nem tűri, hogy egy csapat tini szuperhős a családjával együtt tönkre akarja tenni az üzletét.

Victor von Doom/Dr. Doom (Julian McMahon) – A Fantasztikus Négyes, A Fantasztikus Négyes és az Ezüst Utazó: A gazdag, öntelt cégvezért ugyanúgy érintette a kozmikus sugárzás, mint a tudóscsapat négy tagját, ám Victor semmit sem tanult a hibájából.

Joker (Jack Nicholson, Heath Ledger) – Batman, A Sötét Lovag: Joker talán attól igazán félelmetes, hogy ő a sötét lovag torz tükörképe.

Carl Fogarty (Ed Harris) – Erőszakos múlt: Habár William Hurt és Ed Harris nem kapott sok játékidőt, mégis főleg az utóbbi az, akivel nem szívesen találná szembe magát az ember.

Ma-Ma (Lena Headey) – Dredd: Az egész lakónegyedet uraló drogbárónőre akkor jön rossz világ, amikor egy olyan személlyel kerül szembe, aki nem ismeri a félelmet.

(Forrás: puliwood.hu)

Ajánló

Ajánló