Meglepő dolgok, amiket barlangban találtakFurcsa dolgok, amelyeket barlangok mélyén találtak.Egy boszorkány szelleme: Két túrázó talált egy női faszobrot a New York-i Catskill-hegység egyik barlangjában. A saját fülkében álló női alak nyakába hurok lógott, a szemeibe szögeket vertek, ezért az egyik túrázó úgy gondolta, hogy jobb lenne ott hagyni, ám a társa nem hallgatott rá, és magával vitte a hátborzongató szobrot.

Ezt megbánt, mert furcsa kopogást hallott és a tárgy magától mozgott éjszakánként. Ezután több kellemetlenség is érte a túrázót, aki végül egy okkultista tárgyakkal foglalkozó múzeumnak adta a szobrot.

Egy újabb holt-tengeri tekercs: A mai napig nem sikerült teljesen felfedezni a Holt-tengeri tekercseket. A régészek 1940 óta rendszeresen, legutóbb 2021-ben, találnak a több ezer tekercstöredékből az izraeli rémbarlangban, ami ami azért kapta ezt a nevet, mert 40 zsidó holttestet találtak meg benne az 1960-as években. A kutatók szerint római katonák ölték meg őket a második században. A barlangban több tucat új holt-tengeri tekercstöredéket találtak egy 6000 évvel ezelőtt élt fiatal lány mumifikálódott holtteste mellett eltemetve tavaly.

A Klerksdorp gömb: A barlangok általában nincsenek kitéve a Föld időjárásának, ezért biztonságos teret biztosítanak a különféle formák kialakulásához. Emiatt időnként előkerülnek különös formájú sziklák, kristályok.

Ilyen képződmény volt az 1800-as években egy bányában megtalált Wolfsegg-vas, ami Salzburg-kocka néven vált ismerté. Az emberek azt hitték róla, hogy egy meteorit, amit a szokatlan formája miatt gépek munkálták meg a Földre esése előtt.

Hasonló példa a sok Klerksdorp gömb, ugyanis ezek a hárommilliárd éves képződmények is úgy néznek ki, mintha precíziós gépekkel emelték volna ki őket, de valójában csak szokatlan geológia alakzatokról van szó.

Hobbitok: Az indonéziai Floresban található Liang Bua barlangban dolgozó régészek olyan emberi maradványokat találtak 2003-ban, amelyek minden bizonnyal felnőttekhez tartoztak, közeli rokonságban álltak a Homo sapiensszel, viszont a magasságuk csak három és fél láb volt.

Voltak, akik szerint hobbitokhoz tartoztak az emberi maradványok, de az antropológusok szerint sokkal valószínűbb, hogy a csontok gazdái olyan betegségben szenvedtek, amelyek miatt rövidebbek voltak a karjaik és a lábaik.

Később kiderült, hogy a hobbitok Homo floresiensise, tehát normális, egészséges és intelligens emberek voltak.

Óriások csontjai: Régészek találtak rá a dél-kínai Panxian Dadong barlangok egyikében a hatalmas csontokra. A kutatók több, mint 40 ősi emlősfaj csontjait fedezték fel, köztük több hatalmasra nőtt teherhordó állatét és növényevőkét. A rengeteg csont között volt ősi orrszarvú, elefántszerű Stegodonok és nagylábú Gigantopithecus is.

A munka során a kutatók számára problémát jelentett az, hogy a barlang a tengerszint felett 1600 láb magasságban volt, és csupán egy sziklafal vezetett a bejárathoz. Azt még senki sem tudja, a régen élt emberek hogyan vitték oda ezeket az állatokat.

Feleséggyilkos feldarabolt holteste: 1916-ban került börtönbe a bűnöző Joseph Henry Lovelesst, akit azzal vádoltak, hogy baltával megölte a feleségét, Agnest. A férfi azonban megszökött a börtönből a cipőjébe rejtett fűrészlap segítségével, és többé senki sem látta, legalábbis élve.

1979-ben, az Idahóban található Buffalo Cave-ban, egy család talált rá egy zsákra, amiben azonosítatlan, lefejezett törzset fedeztek fel. 1991-ben megtalálták a törzshöz tartozó kezet, majd kutatást indítottak a többi testrész után, ami során sikerült megtalálni a hiányzó lábakat és az egyik kart.

18 évvel később DNS-tesztet végeztek a maradványokon. Ennek az eredménye arra utalt, hogy Loveless testét találták meg, ezért a férfi akkor 87 éves unokája DNS-t adott, hogy a hatóság tisztázhassa az eredményt.

A vizsgálatból kiderült, hogy valóban Loveless maradványait találták meg. A férfit 103 évvel azután sikerült azonosítani, hogy utoljára élve látták.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló