A legrémisztőbb szörnyekIsmerd meg a világ legijesztőbb legendáit!Soucouyant (Dominikai Köztársaság): A Karib-térség több táján, köztük a Dominikai Köztársaságban hallani a soucouyant legendájáról, amely szerint ez a szörny nappal öregasszony, éjjel tűzgömb képében jelentik meg.

A soucouyant nem halt meg, ugyanis már életében alkut kötött az Ördöggel. Vámpírnak azért nevezik, mert ezt a lény is próbálja kiszívni az emberek vérét. A soucouyant úgy győzhető le, ha sóval hintik be a bőrét, vagy rizsszemeket számoltatnak vele, ugyanis lebénul, ha meglátja a rizst.

Dearg-due (Írország): Az ír dearg-due legenda arról szól, hogy egy lány megölte magát, mert így akart megmenekülni az elrendezett házasság elől, ugyanis másba volt szerelmes. A lány a halála utána felkelt a sírból, hogy meggyilkolja az édesapját és a férjét. Állítólag a dearg-due azóta is férfiakat csábít el, hogy megigya a vérüket.

Gashadokuro (Japán): Ha szereted az igazán hátborzongató történeteket, akkor a japán hitvilág biztos, hogy kedvedre való, hiszen tele van félelmetesebbnél félelmetesebb lényekkel. Közülük az egyik legrémisztőbb a halála éheztettet emberek lelkéből születő, hatalmas csontváz szörny, a gashadokuro, ami állítólag megpróbálja leharapni az áldozata fejét.

Manananggal (Fülöp-szigetek): A legenda szerint a manananggal egy idős, de vonzó nő képben jelenik meg, hogy terhes nőkre támadva, a nyelvével kiszívja a magzat vérét. Ennek következményeként a magzat nem hal meg, de deformált arccal jön a világra.

A rémtörténetben az is szerepel, hogy a manananggal úgy közlekedik, hogy az alsó és a felső teste különválik egymástól. Mivel a lény feledékeny, ezért előfordul, hogy hátrahagyja az alsótestét, amit be kell szórni sóval, fokhagymával, esetleg hamvakkal, ha valaki meg akar szabadulni tőle.

Adze (Ghana és Togo): Az afrikai hiedelem szerint a szentjánosbogár alakban megjelenő lényt nem szabad elkapni, ugyanis ha valaki mégis megteszi, akkor az adze emberré változik és támad, hogy aztán felfalja az áldozata belső szerveit. Az adze szentjánosbogár alakban sem veszélytelen, ugyanis kiszívja az emberek vérét, és betegségeket terjeszt. A legenda szerint leginkább a fiatal gyerekekre jelent veszélyt a lényt.

Baobhan-Sith (Skócia): A skót legenda arról szól, hogy a Baobhan-sit egy nappal koporsóban alvó női tündér, aki éjjel az erdőkben járva szívja ki az eltévedt férfiak vérét. Állítólag a gyönyörű Baobhan-sit zöld ruhája eltakarja az állati patáját, és képes farkassá változni. Ha a tündér áldozata férfi, akkor az meghal, de ha nő, akkor ő is vérszívó tündérré változik.

Gienganger (Norvég): A Norvégiából származó legenda szerint abból lehet gienganger, akinek befejezetlen ügye van, meggyilkolták vagy öngyilkos lett. A lény a dán és svéd kultúrában is létezik. A róla szóló történetek szerint nem szívja ki az emberek vérét, viszont betegséget terjeszt azzal, hogy az áldozata arcába harap.

Strigoi Mort (Románia): A román rémtörténet arról szól, hogy a strigoi mortok, vagyis az élőhalottak, a sírból kelnek fel. A strigoi-k vámpírok, míg a strigoi viu-k élő vámpírok, esetleg boszorkányok. A legenda szerint azok változhatnak ilyen szörnnyé, akik az esküvőjük előtt haltak meg, vagy fájdalmas és rossz életük volt.

A betegen született gyerekek állandó veszélyben vannak, hogy élőhalottá változnak. A román hiedelem szerint a vért szívó, rokonaikra támadó, piros hajú, kék szemű, két szívű strigoi mortok állattá is változhatnak.

Pontianak (Indonézia): Több ország hitvilágában is szerepel a pontianak. Bár a szörnyről szóló legendák országonként változnak, abban általában mégis egyformák, hogy a szülés közben meghalt nők változhatnak pontianakká.

A pontianak feltépi az áldozat gyomrát, felfalja bensőségeket és kiszívja az emberek vérét. A pontianakot azzal lehet legyőzni, hogy szöget vernek a nyakába, ugyanis így visszaváltozik az eredeti alakjába, amiben addig marad, amíg el nem távolítják belőle a szöget.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló