A valóságban is létezik Styx folyó



Mitikus helyek, amelyek a valóságban is léteznek.A Styx folyó: Térjünk át az ókori Görögország mitológiájára, azon belül is Hadész, az Alvilág istenének felségterületére, a holtak birodalmára, ahova a Styx folyón keresztül vitt az út. A folyón csak egy révész, Kharón segítségével, egy csónakban kelhettek át az elhunytak. A kutatók a mai napig nem találták meg azt a folyót, amelyről az ókori emberek azt mesélték, hogy a Styx, de a felderítők úgy gondolják, hogy a Mavroneri (görögül „fekete víz”) ihlette a legendát.

Xibalba: Mexikón és Közép-Amerikán keresztül húzódott a Maja Birodalom, aminek népe erősen hitt a túlvilágban, és utolsó nyughelyük Xibalbában. A legenda szerint a halál után úgy juthatott be oda a lélek, hogy kiállt néhány próbát, majd átkelt a skorpiókkal és gennyel teli folyón, elkerülte a denevérek és a sötétben látó kutyák támadását.

Xibalbának nagyon sok bejárata van, a kutatók pedig legalább egyet megtaláltak a Yucatan-félszigeten. Ez a bejárat föld és részben víz alatt rejlő romok és barlangok útvesztője. Ezekben 11 különféle szentélyre, és azokban emberáldozatok maradványaira, bukkantak a régészek.

Emellett több olyan műalkotás, például edények, kőfaragványok, kerámiák, is előkerült, amelyeket a halottnak ajánlottak fel. Az archeológusok kivájták a barlangokat, amelyekben hatalmas, víz alatti kőoszlopokat találtak.

Luilekkerland – Észak-Franciaország: Luilekkerland, avagy Cockaigne, egy utópisztikus mitológiai város, aminek falai hatalmas szalonna szeletekből, a teteje gyümölcslepényből és palacsintából, a kerítése pedig kolbászból készült.

Luilekkerland szökőkútjaiból bor, a folyóiban tej folyik, a fáin húspástétom és gyümölcslepény terem. De még az időjárás sem hagyományos, ugyanis hó helyett cukor, jégeső helyett cukrozott mandula esik. Ebbe a városban nemcsak a jók és az igazak juthatnak be, hanem azok is, akik nagyon éhesek.

Ha szeretnéd a saját szemeddel is látni, akkor indulj az Észak-Franciaországban található Észak Hommelden felé, és keresd a bitófákat! A bejárat eltéveszthetetlen, ugyanis egy hatalmas zabkásahegy, amin szó szerint át kell rágnod magad, úgyhogy jobb, ha nagy étvággyal mész!

Scholomance – Románia: Csak a román néprajz felfedezését követően derült ki, hogy Scholomance, a mitikus iskola, létezik. Az angol szerző, Emily Gerard szerint az iskolában az ördög tanít, mindig egyszerre tíz diákot, akik megtanulják az összes igézetet, bűbájt és trükköket, így például az állatokkal való beszélgetést és az időjárás befolyásolását.

A tanulmányok befejezése után azonban csak kilenc tanuló mehet haza. A tizediket az ördög fizetségként megtartja a tanításért, és addig tartja egy tó mélyén, amíg elegendő villámot tud csinálni az ördög számára.

Állítólag a tó és az iskola a Kárpátok hegyeiben, Nagyszeben közelében található. Aki a tavat keresi, az fel fogja ismerni a kőhalmokról, amelyek a tó partvonalát szegélyezik, és amelyek jelzik, hogy hol sújtottak le az ördög villámai a szerencsétlen utazókra.

Z elveszett városa: Erről a névről lehet nem ugrik be, de El Dorado hallatán biztos, hogy tudjuk, hogy a legendás, kinccsel teli, nagyon fejlett városról van szó, ami Dél-Amerikában, az Amazonas dzsungeleinek mélyén található.

El Dorado már az európai hódítók fantáziáját is izgatta, ám a felkutatásra irányuló erőfeszítések elbuktak. A közelmúltban azonban olyan műholdfelvételek készültek, amelyek azt bizonyítják, hogy a dzsungelben élt egy fejlett civilizáció, ráadásul pont azon a helyen, ahol a felfedezők is sejtették, de mégsem találták meg az elveszett várost.

A Tündér Királyság - Írország: Írország nyugati részén található a Knockma erdő. Az ehhez a helyhez fűződő legenda szerint itt található a Tündérország bejárata, ahol Finnbheara, Connacht tündérkirálya az uralkodó. A Knockma sok évszázada része az ír mondakörnek. A területen végzett ásatásokból kiderült, hogy már időszámításunk előtt 7000-ben is jártak itt emberek.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló